Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tessiame píše:
Ahoj holky,nikdy jsem si svůj problém nepřiznala, ale v posledních týdnech jsem pochopila, že jsem na partnerovi dosti závislá. Teď náš čeká měsíc - odloučení. Jede na školení do Belgie. No..odloučení, respektive, spíše týden bez sebe. V pátek v noci přijede a v neděli se vrací zpět. 4 týden v září by měl být tu, takže se jedná zatím o cca tři týdny takto. Vím, jsem hrozná… naplánovala jsem si kurz angličtiny, cvičení, uklízení, čtení knihy, saunu. Přesto všechno mi už teď strašně moc chybí a to ani neojel. Byla jsem zvyklá s ním rok v kuse usínat a teď je to pro mě velká změna. Vím, že mi to pomůže, ale i tak, je to pro mě těžké a doufám, že to rychle uteče.![]()
Máte nějaké rady jak tohoto času využít?
Nebrec, on te jiste rad ojede hned po prijezdu
.
Ja si to dycky užívám
aktivit mas dost, tak v čem je problém? bych si zalezla s knizkou a užívala klid. Jo moment mam ještě dvě male děti
takže zpět do reality
@pikola píše:
Neboj, za 10 let budeš ještě ráda, když odjede.
Hele třeba ne
my jsme spolu 10 let a přesto mi taky stále vadí, když jede takhle na déle pryč. Jo, když je pryč celý den, tak to potěší a stačí mi, když se vidíme blbých 20 minut večer, ale jak nejsou, tak s tím mám taky „problém“, takže zakladatelku tak trochu chápu.
My jsme spolu 8 let a pořád to takhle máme, teď byl týden na druhé straně zeměkoule a bylo to pro nás hrozné… takže chápu
Já to beru jako čas pro sebe, naučit se fungovat, mít své zájmy…které jsem v tom vztahu prostě nechávala plavat a nezajímala se o ně..jen cítím smutek a přitom si říkám, jsou to jen blbé 4 dny… ![]()
Já to beru jako čas pro sebe, naučit se fungovat, mít své zájmy…které jsem v tom vztahu prostě nechávala plavat a nezajímala se o ně..jen cítím smutek a přitom si říkám, jsou to jen blbé 4 dny… ![]()
@Tessiame Je krásné, že ještě exitují vztahy, kde se po tom druhém stýská a takhle hezky o svém partnerovi mluvíš.
Na druhou stranu bys asi opravdu měla být samostatnější a získaný prostor využít k realizaci věcí, na které jsi neměla čas neb energii. Určitě přítel ocení, když uděláš doma velký úklid a na každý návrat mu přichystáš nějaké milé překvpení nebo pozornost, za kterou spíše než peníze bude vidět tvoje snaha, vynalézavost, práce.
Zároveň to ber jako obrovskou šanci pro další impulz vašemu vztahu. Ono když člověk má partnera a veškeré výhody s tím spojené každý den na dosah, nemá ani čas přemýšlet, v čem je pro něj ten druhý přínosem, jak obohacuje jeho život. A to je dobré si uvědomit.
Mimochodem, pokud je ta fotka vaše, tak Vám to sluší.
@j.a.n.i1 píše:
Hele třeba nemy jsme spolu 10 let a přesto mi taky stále vadí, když jede takhle na déle pryč. Jo, když je pryč celý den, tak to potěší a stačí mi, když se vidíme blbých 20 minut večer, ale jak nejsou, tak s tím mám taky „problém“, takže zakladatelku tak trochu chápu.
Mám to podobně a radu nějak nemám. Ano, když pojede na celý den s dětma pryč OK. Uklidím si, dodělám resty odpočinu si, ale večer už budu čekat, kdy se vrátí. Když odjede sám, je to strašný, protože vím, že mám víc práce než běžně a není střídání. A na noc je pro mě hrůza, protože nějak je pak barák moc velký a dělá divný zvuky.
Koníčky a zájmy máme společné a nějak mi to nevadí a to jsme spolu už přes 10 let.
Ne, tohle ne. To si proste nekdo vymejsli tyhle prispevky. Nekdo nekde ukradl z FB fotku a ted tu z te zeny chce udelat totalni bl…???
Anebo si snad chce udelat legraci z tech, kteri ji davaji zasvecene rady…?
@j.a.n.i1 píše:
Hele třeba nemy jsme spolu 10 let a přesto mi taky stále vadí, když jede takhle na déle pryč. Jo, když je pryč celý den, tak to potěší a stačí mi, když se vidíme blbých 20 minut večer, ale jak nejsou, tak s tím mám taky „problém“, takže zakladatelku tak trochu chápu.
Taky jí chápu. Máme to stejně. Jsme na sebe zvyklí. Usinat vedle sebe a alespoň večer se chvilku vidět. Mě by rozhodil i týden bez manžela ![]()
@j.a.n.i1 píše:
My skoro 25 let a jsme na sobě čím dál závislejší. Jednou holt budeme muset umřít spolu, jinak to nevidím.