Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy. ![]()
Mám takovou otázečku.
10.5. Jsem objednaná na genetické vyšetření, měla bych být 12+6 tt, akorát jsem dnes zjistila že se tam nebudu moct dostavit
, je vůbec možné odložit termín alespoň o 3 dny?
Prosím o odpovědi jen žen který měli stejný problém, a nakonec jim vyhověli.
Moc děkuji.
![]()
@Kaculina256 píše:
Ahoj maminy.
Mám takovou otázečku.
10.5. Jsem objednaná na genetické vyšetření, měla bych být 12+6 tt, akorát jsem dnes zjistila že se tam nebudu moct dostavit, je vůbec možné odložit termín alespoň o 3 dny?
Prosím o odpovědi jen žen který měli stejný problém, a nakonec jim vyhověli.
Moc děkuji.![]()
Geneticke vysetreni nebo prvotrimestalni screening? 🤷🏼♀️
Pokud to druhe, tak si tam zavolejte, to bude uplne nejlepsi, protoze vsude maji tu hranici tydne tehotenstvi urcenou trosku jinak.
A pokud opravdu mluvite o tom prvnim, o genetice, tak tam je par dni uplne jedno 🤷🏼♀️.
Pokud jde o utz, tak je to jedno. Pokud vam maji i brat krev, tak na tu bych si skocila driv.
@peclen píše:
Pokud jde o utz, tak je to jedno. Pokud vam maji i brat krev, tak na tu bych si skocila driv.
Není to jedno. Vyšetření se dělá do 13+6tt. Takže je to možné o tři dny odložit.
@mackA159 píše:
Není to jedno. Vyšetření se dělá do 13+6tt. Takže je to možné o tři dny odložit.
Ne vsude. Proto si ma taztelka zavolat. Nekde delaji jen do 12+6.
@mackA159 píše:
No, ono jak kde, ve spoustě center mají dost nával, takže fakt nebudou mít za 3 dny volný termín. Když jsem se objednávala já, tak měsíc předem byl hraniční termín na to ulovit místo.
@mackA159 Ano to je idealni rozmezi. Pokud ale nelze neco presne zobrazit, tak se utz opakuje s nejakym casovym odstupem. Navic se muze datace tehotenstvi na tomto utz posunout obema smery. Dulezite je mit tu krev v tomto rozmezi. Ty utz markery se vyvijeji vice pozvolna a kdyby mely byt nejak vyznamne vychylene, tak to bude znat i o tyden ci dva dele navic byvaji pri vvv vice patrne s pribyvajicim stadiem tehotenstvi.
@j.a.n.i1 píše:
No, ono jak kde, ve spoustě center mají dost nával, takže fakt nebudou mít za 3 dny volný termín. Když jsem se objednávala já, tak měsíc předem byl hraniční termín na to ulovit místo.
Jasný, nemyslela jsem to tak že si nakluse do centra za 3 dny ![]()
No na odběr krve jsem byla tento týden pondělí, moc děkuji všem za odpovědi.
Brnknu tam.😊
A jinak teda špatně jsem to napsala jde o prvotrimestalni screening.🤣 Omlouvám se.
@j.a.n.i1 Taky jsem se musela objednávat skoro měsíc dopředu. ![]()