Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj rozhodla jsem se odlozit toto ockovani. jednak malemu stale lezou zuby a ma teploty a taky mel reakce na hexu takze se da predpokladat, ze bude reakce mit. jenze nevim na kdy to odlozit . v cervenci mu budou dva a ja rodim koncem srpna tak nevim jak to udelat. dekuji za tip.
tak ho naočkuj, až na to půjde i to nový mimčo. Kdyby to mezi tím náhodou dostal-což je dost nepravděpodobný-tak se stejně moc neděje-možná je to i lepší-jen bych se optala dr. jakej je průběh u malým mimin, kdyby je nakazil. Nejsou to nijak závažný nemoci a odložit to můžeš jak chceš. Tohle očko nemá danou hranici, do kdy ho musíš mít. Já to třeba neočkuju vůbec a dr. to moc nevzrušuje.
Urcite odloz, horni hranice neni stanovena a je to docela narocne ockovani a byvaji hodne neprijemne komplikace ![]()
Pockala bych az bude druhe mimco trochu vetsi, jen bych oba neockovala ve stejnou dobu, at se jim muzes venovat zvlast. I bych s tim klidne pockala nez treba pujde do skolky.
Navic pokud jsi tehotna, tak by se tvoje ditko ockovat nemelo.
Ja jsem v podobne situaci, ale dcera uz to ockovani ma a nic moc teda. ja zas nebudu preockovavat.
možná je dobré mu to ulehčit těma homeopatikama, co mírní reakce a na očkování. Určitě vědí maminy na diskusi" maminky co neočkují…"
no doktori tvrdi ze ockovat mohu ikdyz jsem tehotna. prvni by mohl jit do skolky ve trech a to mimi bude rok tak ti mi prijde pozde a brzo. myslela jsem ze nez bych porodila ale pak mimi bude male u preockovani.
no jestli myslis viburcol tak ten malej dostal i u hexy a stejne mel horecky.
Jen na homeopatika bych nespolehala…pouziva se thuja, teda dcera ji dostala, ale ne na kazdeho pusobi. Pry je lepsi hom. upravena konkretni ockovaci latka. Ale vic o tom nevim.
marie: to asi jo, ale stejne tak mi sverepe tvrdi zase jini, ze to dobre neni, ockuje se oslabenymi viry…ja bych to asi neriskovala, byt je riziko treba male.
Mam znamou u niz se po ockovani objevil obraz zardenek a jednu chvilku nevedeli, jestli ty zardenky skutecne nema.
taky jsem teda jeste nenasla zadnou solidni studii, ktera by o te nebezpecnosti pojednavala, ale ten kontretni pripad me znejistel.
Mozna je to toto: http://homeopatie-eva.euweb.cz/…ockovani.php
My máme stále „odloženo“ a nějak se do toho nehrnem. Dřív jak ve 3letech ji rozhodně nedostane, ale radši bych, kdyby si odstonal příušnice a měl celoživotní imunitu a ne jen nějakou neurčitou, kde se ani neví, jak dlouho vakcinace imunitu vytváří.Definitivní hranice je u mě před pubertou, tam už bych naočkovala.
Tak mě to tady zaujalo ![]()
Zamailovala jsem si dnes s vakc. centrem v HK a výsledek je takový, že u gravidní ženy by se dětem nemělo aplikovat MMR(zarděky, spalničky, příušnice) ani Varilrix.
Lightsun píše:
Tak mě to tady zaujalo
Zamailovala jsem si dnes s vakc. centrem v HK a výsledek je takový, že u gravidní ženy by se dětem nemělo aplikovat MMR(zarděky, spalničky, příušnice) ani Varilrix.
hm, diky! Napsali k tomu neco vic?