Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Krásné dopoledne přeji, Chtěla bych se jen poptat, než budu někam volat, mám splátku u České spořitelny, platím něco málo přes 3K, přítel je teď doma, hodí se každá korunu, četla jsem na internetu, ze odpousteji splátku-splátky, nevíte o tom něco?:) děkuji
Nejlepší bude do spořitelny zavolat nebo napsat mail a zeptat se. Každá instituce si to upravuje sama.
Obecně jsou odkládány především splátky hypoték, ale možná některé banky najedou i na odložení jiných splátek.
Vím, že KB na to má formuláře, které se dají poslat i mailem (myslím, že jsou ke stažení na jejich stránkách).
@Mar__tanka1983 děkuji,zjistila jsem si více, teď jdu zavolat ![]()
A môže priateľ pracovať alebo je nemocný? Veľa firiem ted hlada kuriérov, skladnikov, šoférov, atď… Kdyz sa teda hodí každá kačka, šla by som radšej touto cestou. ![]()
@Annaa1123 zisti si ale, či sa ten odklad potom ukáže v registri. Ináč si na ďalšiu dobu nebudete môcť zobrať ani hypo ani ďalšiu pujcku.. Každá banka to ma ináč nastavene.
@Pvln34 zjistím,děkuji, chceme si brát hypotéku až tak za 5-6 let ![]()
Jde to, ale každá pomoc něco stojí, a případě bank to platí dvojnásobně. Jsou banky, které vás nezapíšou do registru, ale jsou banky, které vás do registru zapíšou a v případě, že budete žádat o úvěr, tak vám dají horší úrokovou sazbu. Česká Spořka nabízí odklad splátek jednou za pul roku, ale to musíte opravdu být dobrý klient a pravidelně a načas platit. Obávám se, že pro „lemply“, kterým sem-tam nějaký ten den u splácení utekl to bude marné volání o pomoc, protože na posuzování odkladu splátek jsou ještě i jiné kriteria než že jenom mám u nich pujčku a zrovna zuří koronavirus.