Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
dzarunka píše:
jak vypočítat kolik sežerou daně z odměn??![]()
![]()
Dej si do google kalkulačky daně a tam si to vyplníš a spočítá se to samo
já jsem asi debil ale všude chtějí hrubou a já nevím kolik bude mít hrubou.....jen chlapovi řekli odměny a nás zajímá kolik mu sežerou daně
Příspěvek upraven 21.12.10 v 21:47
No, když mu řekli, že mu dají 5000,– odměny, tak prostě zadej jeho hrubou mzdu navýšenou o 5000,– a vyjde ti kolik dostane čistého…
dzarunka píše:
holky děkuji......každý měsíc má jinou hrubou mzdu
Tak dej přibližně nějaké rozmezí, to musí vědět tvůj chlap ne, jestli bere hrubýho dvacet nebo třicet tisíc ne? Každopádně to máš na pásce, hrubá mzda, pak odečtený sociální, zdravotní , daně a pak čistou mzdu… Ale daně jsou přibližně asi 15% toho, co vyděláš. Někdy dávají odměny i bokem na ruku..Ale jestli mu to zdaní, tak z toho bude tak 3800- 4000 čistého,záleží to na více faktorech, víc asi ne.
já jsem totiž zmatená,protože když tam dám hrubou 9800 tak je čistá 10565 a když dám 14800 tak je to 14 191 tak mi hlava nebere proč je v první případě čistá mzda vyšší než hrubá
v práci mu tvrdí že mu to sežere tak 2000kč ale mě se to právě zdá moc
9800 hrubého je 8722 čistého a 14800 je 12257 bez slevy na dítě.
Babe007 píše:
9800 hrubého je 8722 čistého a 14800 je 12257 bez slevy na dítě.http://www.mesec.cz/…-ciste-mzdy/
já jsem to tam dávala se 2 dětma
Na děti je daňový bonus, to znamená, že pokud platíš nižší daně než by byl ten odpočet na dítě, tak nejen, že daně neplatíš, ale ještě ti ten bonus doplatí. U té první varianty vychází ten bonus víc než odvod daně a sociálního a zdravotního pojištění. Proto je čistá vyšší než hrubá.
díky,díky,já sem na ty daně zaostalá a když vidím pásku s těma 23 řádkama tak jdu do kolen ![]()
dzarunka píše:
kdyby mu ty odměny dali na ruku tak udělaj líp
Akorát by to byl podvod…