Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky! Potřebovala bych poradit, jak na naší devítiměsíční dceru
Chci malou postupně odstavovat a místo ranního kojení jsem začala zkoušet sunar. Koupila jsem ochucený, banánový, malá miluje kaše, tak jsem si říkala, že by to mohlo klapnout. Což o to, sunar jí moc chutná, problém je, že odmítá jakoukoliv láhev nebo učící hrníček a chce to pouze ze lžičky. Což je samozřejmě ve finále kontraproduktivní, protože toho dost vybryndá a lžičkovat třeba 150 ml sunaru je fakt na dlouho. Nehledě na to, že je ještě naštvaná, že jí to teče pomalu
Problém je, že nechce pít ani nic jiného, zkoušela jsem všechno od vody, přes šťávy až po čaje, různé hrníčky, lahvičky (mám v tom takových 1500, kluk byl podobný, takže mám zásoby), ale nic. Nezkoušela jsem teda ty granulované čaje, to se mi moc nechce, když je v tom dost cukru, ale ve finále už se snad nebráním ničemu ![]()
Neměl jste to někdo podobně? Jak to nakonec dopadlo? Koncem měsíce jdu se starším do nemocnice, tak bych chtěla, aby se to do té doby trochu rozseklo a ona tu manželovi nevyváděla. Díky moc všem za rady ![]()
Mě napadlo udělat sunar hustší, aby úplně nelil a koupit takové plnící sáčky na pyré. mají „náhubek“ lžičku nebo cuc-jako ty ovocné taštičky. myslím že na mall.cz mají takové. jde o to že by měla lžičku jak chce ale samo by se tam nalévalo.
@Khalesi No vidíš to, to mě vůbec nenapadlo. A jak se to jmenuje? Abych věděla, co hledat… To jsem asi ještě neviděla… Díky!
http://www.branakdetem.cz/…kapsicce.htm k tomu lžička…šroubovací…
@kattkka taky je tam napsáno že kojení je nejlepší volba pro dítě…jezuskote, písmenka…když neteče tak neteče, nevím, proč by ho nemohla zahustit třeba kaší??? mlíčko s kaší prodávané jako extra produkt už taky vynalezli
Netřeba se děsit že použije vlastní rozum a nebude se slepě řídit abecedou na krabici.
@Khalesi Jasně, já jsem nemyslela, že bych udělala to mléko tak husté, spíš třeba koupit nemléčnou kaši a namíchat to s tím sunarem tak, aby to byla taková řidší kaše.
Dneska jsem si ještě říkala, že zkusím odsát a dát jí to z láhve, aby prostě přijala tu flašku, ale moc sena to nespoléhám… Snad se brzy chytí, za 3 týdny jdu s klukem do nemocnice a chci, aby byla odstavená… ![]()