Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@MisaHanuska Díky, starší děti mi to nikdy neudělaly, kojila jsem je dlouho, rok a půl, dva a půl a tři a půl roku. A teď mám chuť to zabalit, fakt mě to unavuje. ![]()
Taky mám tu zkušenost, trvalo to téměř celý den…jak uviděla „neolíbené“ prso tak řev…schovala sem a pohoda…a to prosím nejedla snad 8hod a vůbec nebrečela hlady…pak partnera napadlo zkusit druhé prso a pila jak duha
pak jsem se nad ní různě nakláněla v sedě až vzala v jiné poloze na milost i to „neoblíbené“..pak pár dní jsem ji musela takto „přemlouvat“ a od té doby zase pohoda…
tak snd to i u vás přejde ![]()
@zolycka píše:
Taky mám tu zkušenost, trvalo to téměř celý den…jak uviděla „neolíbené“ prso tak řev…schovala sem a pohoda…a to prosím nejedla snad 8hod a vůbec nebrečela hlady…pak partnera napadlo zkusit druhé prso a pila jak duhapak jsem se nad ní různě nakláněla v sedě až vzala v jiné poloze na milost i to „neoblíbené“..pak pár dní jsem ji musela takto „přemlouvat“ a od té doby zase pohoda…
tak snd to i u vás přejde
Díky, zatím se mi podařilo nakojit jakoby z druhé strany, tak uvidím, teď nechtěl žádný, štve mě, že musíme do té nemocnice a problémy s kojením jsou to poslední, co tam budu potřebovat. Snad to přejde.
@Cuarentena já jsem se teda taky vědomě snažila před každým kojením vědomě nenervovat, poněvadž sem z toho samozřejmě měla stres jak blázen…
a bála sem se že to částečně na maou přenáším…takže sem všechny nejistoty a myšlenky, že „zas určitě nebude chtít“ silou vůle odháněla
![]()
Ahoj ženy, mám stejný problém jako @Cuarentena, odmítá levé prso. Mám v něm víc mlíka (je větší, víc odsaju, déle z něj pije, myslím i teče na začátku rychleji). Teď 3.5 m se nalevo vůbec nepřisaje, jen v noci, ale to si cucne a spí. Zkoušela jsem oblbnout různýma polohama, fungovalo to chvíli, teď už ne. Taky nejdřív přiložit na tu preferovanou stranu a vyměnit, trochu odstříkat, nic. Už to došlo tak daleko, že z toho prsa musím odsát, jinak bych snad dostala zánět. Dnes ráno například jsem odsála 100 ml, 50 si dala z lahvičky
.
Chci vysvětlit, že láhev dávám od tří měsíců tak jednou týdně, potřebuju, aby z ní pila, protože hrozí, že budu muset brát najednou léky, při kterých nesmím nějakou dobu kojit (triptany na migrénu). Hrozně by mě nervovalo, že to nastane a malá si nevezme flašku. Zblblá lahví není, moc z ní pít neumí.
Jo a myslím, že se moc nenají, plíny nic moc těžký nejsou. Uvidím za 14 dní, kolik přibere.
S první mi kojení moc nešlo (množství mléka), to je teď ok, ale zase tohle, ach jo. Štve mě to, protože mám doma i starší, tudíž potřebuju kojit různě po hřištích a tak.
Máte nějakou radu? Přešlo to u někoho?