Odmítá nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
131
9.11.16 13:54

Odmítá nočník

Ahoj, omlouvam se za zalozeni dalsiho nocnikoveho tematu, ale nenasla jsem nas pripad.
Male je 18mesicu. Trenujem asi 3 mesice. Pouzivame stahovaci pampers kalhotky a obyc nocnik(ma asi 3 v kazde mistnosti).
A ted co me trapi… Ona chape, ze se do neho cura. Jednu dobu ho uz i pouzivala a stridave jsem ji davala i na zachod, kde vykonala potrebu. Pak si sama utrhla papir, utrela se a cekala az splachnu.
Ale posledni mesic? to dela jen do plen. Nekam se schova a kaka. Kdyz ji reknu ze jdeme delat a-a na nocnik, krici ne! ne! a utece. :) Proc to dela? Mam ji prestat davat plenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7323
9.11.16 13:55

Nevím, mně to dělá malá taky. Čerstvě 2 roky. Neřeším to. Buď ji odchytnu nebo si cvrnkne do kalhot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
9.11.16 13:55
@Gabi91 píše:
Ahoj, omlouvam se za zalozeni dalsiho nocnikoveho tematu, ale nenasla jsem nas pripad.
Male je 18mesicu. Trenujem asi 3 mesice. Pouzivame stahovaci pampers kalhotky a obyc nocnik(ma asi 3 v kazde mistnosti).
A ted co me trapi… Ona chape, ze se do neho cura. Jednu dobu ho uz i pouzivala a stridave jsem ji davala i na zachod, kde vykonala potrebu. Pak si sama utrhla papir, utrela se a cekala az splachnu.
Ale posledni mesic? to dela jen do plen. Nekam se schova a kaka. Kdyz ji reknu ze jdeme delat a-a na nocnik, krici ne! ne! a utece. :) Proc to dela? Mam ji prestat davat plenky?
Řekla bych, že chce kakat v soukromí, když kaká, když je schovaná…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.11.16 13:56

Jinak tvoje malá má ještě moře času chodit na nočník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26847
9.11.16 14:00

Nenutit nocnik. Pokud rada chodila na zachod, koupila bych redukci se schudky. Sama vidi, ze chodite na zachod. A mate tam soukromi, nikdo na vas nekouka. A pak ten zazitek… utrhnout papir… splachnout… nocnik je nuda :(
V 18 mesicich je na komplet odplenkovani jeste brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
9.11.16 14:02

@dalmati
Jenze ona potrebuje asistenci. Sama si kalhoty, puncochy a plenu nesunda. Ono staci aby me videla u nocniku a uz jede to svoje Ne! ne! ne! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.11.16 14:05
@Gabi91 píše:
@dalmati
Jenze ona potrebuje asistenci. Sama si kalhoty, puncochy a plenu nesunda. Ono staci aby me videla u nocniku a uz jede to svoje Ne! ne! ne! :-)

Přesně to dělá i ta moje. Snažím se jí to vysvětlit, čapnout ji a někdy se to povede, jindy se brání, tak ji nechám být a zkusím za chvíli. Kdyžtak ji to nechám prostě pustit. Taky si sama nestáhne oblečení. A ty jí dáváš plenku normálně? Já jsem malé plenu prostě jednou nedala, když jsem viděla, že umí na záchodě zatlačit a ví, co se tam dělá. Tvoje na to má ale podle mě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
9.11.16 14:08
@Pomka píše:
Jinak tvoje malá má ještě moře času chodit na nočník…

Ja vim, ze ma. Ale zase mi prijde, ze si radeji curkne do plenky. Je to pohodlnejsi a nikdo ji u toho neotravuje. Tak abych tohle neresila treba do 4 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.11.16 14:11
@Gabi91 píše:
Ja vim, ze ma. Ale zase mi prijde, ze si radeji curkne do plenky. Je to pohodlnejsi a nikdo ji u toho neotravuje. Tak abych tohle neresila treba do 4 let…

Jenže to jí ty plenky právě nesmíš dávat :) Až budeš vidět, že je na to připravená, tak jí tu plenku prostě už nedáš. Aspoň doma, na ven jo. Plenka pro ni znamená vyčůrat se do ní. Do 4 let to opravdu řešit nebudeš a když jo, pak by byl problém jinde, například zdravotní. Je fakt ještě malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.11.16 14:20

Nehroťte to, ženský. je to věc nervové soustavy, musí to pochopit celé jak to je, a na to je prostě ještě malá a má čas. Opravdu. Neporovnávejte se s jinýma. Nechce, nechce - nenuťte, nebo si zaděláte problémy mnohem větší. Proti tomu tomu přiznání tchýni, ano, je ještě na plínách, já vím, tatínek už od roka chodil na nočník, je prkotina. Ano dávej dál plenky - a nebudeš dělat nic špatně.

hele, já to neřešila, navzdory okolí, které nechápalo, že to neřeším - a mám dva školáky a věř, že na plínách nejsou. Mimochodem - nikdy nechodili na nočník. Když už, tak na záchod - jako velcí klucí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
9.11.16 14:29
@Pomka píše:
Jenže to jí ty plenky právě nesmíš dávat :) Až budeš vidět, že je na to připravená, tak jí tu plenku prostě už nedáš. Aspoň doma, na ven jo. Plenka pro ni znamená vyčůrat se do ní. Do 4 let to opravdu řešit nebudeš a když jo, pak by byl problém jinde, například zdravotní. Je fakt ještě malá.

Daly jsme plenku hracce a znova jsem ji „vysvetlila“ nocnik. Jdu ji udelat caj a uvidime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
9.11.16 14:34
@Emilie píše:
Nehroťte to, ženský. je to věc nervové soustavy, musí to pochopit celé jak to je, a na to je prostě ještě malá a má čas. Opravdu. Neporovnávejte se s jinýma. Nechce, nechce - nenuťte, nebo si zaděláte problémy mnohem větší. Proti tomu tomu přiznání tchýni, ano, je ještě na plínách, já vím, tatínek už od roka chodil na nočník, je prkotina. Ano dávej dál plenky - a nebudeš dělat nic špatně.hele, já to neřešila, navzdory okolí, které nechápalo, že to neřeším - a mám dva školáky a věř, že na plínách nejsou. Mimochodem - nikdy nechodili na nočník. Když už, tak na záchod - jako velcí klucí!

Jake hroceni? Ona to chape. Rika i a-a ale proste to radeji da do pleny. A na to zas nema moje nervova soustava :)
Ja sedela uz v pul roce. Tomu rikam hroceni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
9.11.16 15:15

@Gabi91 Má ještě čas. Naše malá (19 měsíců) záchod/nočník miluje, pochopila na co je a čůrá do něj od 14. měsíců, kdykoliv jde někdo na záchod, musí taky, občas hlásí sama od sebe, že chce na záchod (hlavně večer, když má jít spát :mrgreen: ), od léta to zvládne přes den s 1-2 plenami, do kterých si maximálně trochu učůrne.
Ale že by to bylo na odplenkování, to ne. Když má doma je spoďárky a tepláky, tak furt perem. :)

To, že dítě pochopí princip nočníku ještě neznamená, že si zvládne i včas a spolehliě na ten nočník říkat. Mému staršímu to trvalo celý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4394
9.11.16 15:30

Maly ma 22 m a asi 2 mesice uz nedavam plenu pres den, jen na spani. Na kakani si rekne, ale na curani ne. Proste se pocura. Nemelo cenu mu plenu nechavat, cural casteji do pleny nez kdyz ji nemel. Taky mi rika Curat Ne, Curat Ne. Bud mu slibim rozinku na mls nebo treba ze ho pak povozim na tatre. Jeste sice nedozral k tomu si sam rict, ale aspon se nepoti v plince :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.11.16 15:42
@Gabi91 píše:
Jake hroceni? Ona to chape. Rika i a-a ale proste to radeji da do pleny. A na to zas nema moje nervova soustava :)
Ja sedela uz v pul roce. Tomu rikam hroceni :)

Aha. tak nic. To nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka