Odmítá snídat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mě se osvědčilo nedávat jíst večer, samozřejmě že jsem nenechala dítě hladovět, ale poslední jídlo jsem dávala opravdu nejpozději 3 hodiny před spaním. Pokud byl před spaním ještě hlad dala jsem maximálně mrkev nebo bílý jogurt, pokud to nechtěl tak smůla.
Ráno pak neměl problém sníst jakoukoli snídani.
Tuto radu mi dala dobrá kamarádka lékařka, zaměřená na metabolické poruchy a poruchy výživy, to jen kdyby někdo namítal že je to blbost.
Tahle metoda skvěle funguje i na dospěláky, pokud má někdo problém snídat tak stačí když přestane jíst večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Big boss píše:
Mě se osvědčilo nedávat jíst večer, samozřejmě že jsem nenechala dítě hladovět, ale poslední jídlo jsem dávala opravdu nejpozději 3 hodiny před spaním. Pokud byl před spaním ještě hlad dala jsem maximálně mrkev nebo bílý jogurt, pokud to nechtěl tak smůla.
Ráno pak neměl problém sníst jakoukoli snídani.
Tuto radu mi dala dobrá kamarádka lékařka, zaměřená na metabolické poruchy a poruchy výživy, to jen kdyby někdo namítal že je to blbost.
Tahle metoda skvěle funguje i na dospěláky, pokud má někdo problém snídat tak stačí když přestane jíst večer.
To jsou zásady zdravé( normální) výživy…jít spát „vyšťavený“ aby mohl organismus odpočívat a né trávit. Nicméně syn večeří dvě a půl hoďky před spaním a stejně je na něj snídaně moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn (2 roky) mi taky nesnida, vypije si po probuzeni trosku mlika a pak zacne litat po baraku, necham mu na stole misku s ovocem, piskoty apod a on si sem tam neco nabidne, jinak nenutim, u nas to neni slavne ani s ostatnimi jidly…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kanka80 píše:
A proč ne? Jsou v něm vitamíny a možná i díky němu nebývá nemocná
Spíš než vitamíny, tak plno cukrů, já prostě považuju 4 leté dítě za velké a UM bych mu nedala. Ale každý to má jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Irena.Hlovcová píše:
Ahoj. Dcera 13m odmita snidat. Da si tak 3 kosticky chleba a nebo par lzicek jogurtu a konci. UM mi taky prestala pit. Celkove to ted s jidlem neni zadna slava. Mam ji nutit? Driv s jidlem nebyl problem
Jsou tepla, proto lidé, děti nemají tolik hlad!
Já s dětma to máme taky snížené, jíme jak máme hlad, do ničeho se nenutíme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janina81 Jj, máš pravdu, každý to má jinak
To by pak ty UM, které jsou od 3.let nikdo nekupoval ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kanka80 píše:
@Janina81 Jj, máš pravdu, každý to má jinakTo by pak ty UM, které jsou od 3.let nikdo nekupoval
Já ani nevěděla, že něco takovýho ještě existuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted v tom vedru se vubec nedivim, nase Julinka (14 let) snídá maximálně ovocné smoothie a když má menstruaci, tak vubec nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to s těma dětma je asi všude stejný. Náš syn (2roky) si taky prošel různými kroky kdy jedl až moc potom zas vůbec nic jen kukuřičný křupky a teď sní jen co si vybere a k tomu kakavíčko. Jediný co jsem se za tu dobu naučila je nenutit ho. Čím víc se snažím do něj něco dostat tím víc odporuje a nejí. Neboj hlady neumře a časem se to srovná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Irena.Hlovcová píše:
Ahoj. Dcera 13m odmita snidat. Da si tak 3 kosticky chleba a nebo par lzicek jogurtu a konci. UM mi taky prestala pit. Celkove to ted s jidlem neni zadna slava. Mam ji nutit? Driv s jidlem nebyl problem
Tak zkus rano ovoce. V lete je vyber velky. Ovoce je sladke, obsahuje vlakninu, nejake vitaminy a vodu. Pozdeji pak svacinku anebo az obed.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn taky nesnida, misto toho ma hrnek Cara. Ted ma taky obdobi, kdy do jidla jen ďobe, pricitam to teplu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nesnídám celý život a co moje paměť sahá, rodiče mě nutili a pamatuji si to, jako něco příšerného. Vzdali to až v mých 16 letech. Náš kluk také moc nesnídá a rozhodně se chci vyvarovat tohoto „mučení“ dítěte. Nabízím ráno a až chce, tak se nají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit