Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zkus vyměnit ten Espumisan. My když používali jednu věc na prdíky dlouho, přestalo to fungovat a vypadalo to pak jako u vás. Doporučuji Balonix med sirup. A urcitě probiotika (za mě super Jamieson baby a laktobacílky).
No a pokud to není prdíkami, tak zkusit změnit mlíko.
Proč do dvouměsíčního děcka cpeš čaj?
Je to úplně zbytečné …
Zkusit jiný um. Třeba nechutná. Já jsem takhle u malé musela vyzkoušet snad všechny mléka, co na trhu jsou. A sedlo až skoro to poslední ![]()
Nakonec jí to mlíko vydrželo něco přes tři roky. Pak už jsem jí ho sebrala. ![]()
@wjerun píše: Více
Čaj bych nedávala, jen v případě nutnosti na lžičku fenyklový odvar na bříško, jinak na co čaj? A kapky bych taky dlouhodobě nedávala. Cvičit s nožkama, dávat na bříško, ať cvičí a bříško masírovat
Měla jsem dopsat fenyklový čaj, a čistou vodu kojeneckou převařenou - Mudr. říkala, že pokud není kojena je třeba i tak doplňovat tekutiny buďto voda nebo čaj ( samozřejmě fenyklový).. A probiotika má taky.
Děkuju Vám za odpovědi ![]()
Příspěvek upraven 20.01.25 v 19:26
Ono to taky tím ale můžeš narušit. Že si radši dá čaj, nebo vodu, lepe to teče a nemusí to tak tahat, jako to mléko
Jaký fenyklovy děláš?
Pokud ti MUDr. u takto malého miminka doporučila podávat čaj k mléku kvůli doplnění tekutin, uvažovala bych o změně pediatra…
Jinak takový základní ukazatel zavodnění u miminka je počet pomočených plen za den.
A pokud jde o nejedení, dětem se prostě střídají období, kdy jí (pijí) jak protržení s obdobím, kdy žijí ze vzduchu.
Příspěvek upraven 20.01.25 v 19:30
No já bych ten čaj vyřadila.
Za 1. v UM má tekutin dostatek
Za 2. de zalívá právě čajem a nemusí mít takový pocit hladu
Za 3. pokud máš instantní čaj, tak ti stejně na bříško pomůže minimálně
Mě teda nic takového Dr neříkala. O vodě nebo čaji mluvila akorad po lžičkách. Na škytavku třeba a nebo na ty prdy. Vždycky říkala lžičku! Jako jo měli jsme čaj ale opravdu jsem ho dávala málo a ne částo. Nebo jenom vodu.
Taky bych vyzkoušela jiné mléko, kendamil třeba. A možná savičkou s větším průtokem. Třeba ji to neteče tak jak by potřebovala. Taky jsme takovou měli. No ale u nás bylo úplně jedno z čeho pila. Zvládala i savičkou na půl roku.
Holčičky máme problém.
Naše mrňátko má 2 a půl měsíce.
Je na UM od narození.
Od začátku máme stejné mléko, stejné savičky. Zkrátka vše. Musíme dávat Espumisan kvůli prdíkům. Už jsou to dva týdny co nám u krmení řve a odtahuje se. Žádná změna neproběhla, je vše jak je zvyklá. Není nachlazená ani žádný zdravotní problém na ní nenacházím. Ale to krmení je vážně zlé.. Někdy nevypije vůbec nic. Po ránu nebývá problém, to mlíčko vypije v pohodě. Ale potom už ty krmení jsou horší a horší… Čajík vypije normálně ( se stejnou savičkou jako má u mléka) ale když ji nabídneme mléko začne to plivat a vztekat se… Někdy se podaří, že vypije.. Ale jedno krmení trvá třeba půl hodiny… Zkoušeli jsme různé teploty mléka a je úplně jedno jestli je dost teplé, nebo málo teplé, vlažné, tak akorát - nemá to vliv - pláče…
Ano, možná nemá hlad, ale vypije třeba 30-50 ml ( na sílu) a to je na téměř 3 měsíční mimino málo…
Vážně nevím, nemáte některá podobnou zkušenost?