Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dcera byla blicí. Začalo to v cca 3 týdnech a ublinkávala neustále (po UM, hodinu po, těsně před dalším UM) a pamatuju si, jak strašný bylo, když se ve 2,5 měsících začala otáčet na břicho. Musela mít pod sebou neustále plínu a bryndáky. Pokud nehází šavle, tak to je normální, protože se jim i to trávicí ústrojí vyvíjí a zvyká.
O něco se to zlepšilo pak s příkrmy.
Právě že to začalo být docela dost a s takovým obloučkem bych řekla. Jinak doteď takové problémy neměla, jenom s krknutím, to se povedlo kolikrát až po 30 minutách. Kolikrát se jí povede ted si v leže poblinkat i bříško nebo celý rukávek. Možná se nad tím jen zbytečně stresuju, je moje první a nechci neco zanedbat.
Moje obě kojené děti dost blinkaly, tak nějak v průběhu celého dne, kroutily se atp… Má to tak skoro každé miminko co znám. Pokud nemá problémy s neprospíváním, nedělala bych si s tím těžkou hlavu
Dcera, ted skoro 3 mesice, ma uz vic jak mesic rymu, skoro 14 dni kasel. Doktorka je presvedcena, ze to je z refluxu. Je to sileny kazdej den furt jen odsavat rymu. UM mame zahustovat Nutritonem, protoze jsem mliko jako takovy menit nechtěla. Bylo mi receno, ze kdyz ale dite nema zadny jiny problemy a pribira na vaze, tak je to casty a neresi se to. Jinak to chrceni s tim refluxem souviset muze. Rymu neodsajes? Nam taky prave chrci a ibcas chrochta.
@DandátkoP chrceni a chrochtani je u miminek normální. Nemají dovyvinutou nějakou chrupavku( říkala doktorka, jestli jsem to dobře pochopila 😀) chrochtali obě moje děti a teď synovec taky. Už ani nevím, kdy to zmizelo 🙂
@Anonymní píše: Více
Tohle je jiny, tohle je proste od rymy. Vysavam dost, ma ucpanej nos. Ma chrchlavej celkem osklivej kasel. Prvni dcera taky chrcela a chrochtala a bylo to jak pises - normalni, ale tohle je fakt jiny. Proto se ptam, zda neco odsaje, kdyz pise i o kasli. Pri refluxu ryma byt muze, jak se to vraci, muze to natyct do dychacich cest a telo se tim brani. ![]()
U nás úplně do puntíku stejně, spí v náklonu, ale stejně mi vždy kňourá
@DandátkoP píše: Více
Odsávali jsme jenom párkrát když se ji u jídla hůře dýchalo, tak to jsme vytáhli vždycky takový velký sušší sople, ale jinak rýmu jako takovou nemá, ale zní jako kdyby měla. Nebo jako kdyby měla vzadu nahromaděné sliny, je to občas dost děsivé, hlavně v noci.
Syn taky ublinkávál. Zkoušela jsem i různé věci na zahuštění i přípravky lékárny. Nic moc do příkrmů nepomáhalo.
Když si neoříhnul a už chtěl ale položit např. do postýlky spát (to skoro vždycky večer), tak jsem cca 10 minut po usnuti šla a znovu ho zvedla na odrihnuti a to pak bylo skoro hned.
Zkus 2-3 dny pravidelně stříkat do nosu mořskou vodu a k veceru odsát. Třeba se tam něco uvolní.
Zdravím. Jsem prvorodička a stresuju se snad nad vším, ale je možné, aby moje malá měla tichý reflux? Je jí ted 6 týdnů, jsme na UM, kojená byla první dva týdny, pak mi mléko zmizelo. Prvně byla na obyč Nutrilonu, ale po něm měla problém se vyprdět i s kapičkami a teď jsme na Hipp Bio Combiotik, to nám sedí. Po každém jídle má velké problémy si říhnout, kroutí se u toho jako žížala a nejde to i při jiných polohách než přes rameno. Kdyz leží často ted začala ublinkávat i hodinu dvě po jídle. Jediné co na to trochu pomáhá je cca půlhodinu po jídle držet ve vzpřímené poloze, ale i potom si občas ublinkne. Občas i pokašlává a tak zvláštně chrčí a hodně slintá. Večer se hodně kroutí a poplakává a nepomáhá na to nic, ani cvičení nožičkami, ani nahrivani, ani dávání na bříško. Přemýšlím že bych zkusila Hipp AR, ale trochu se toho bojím, podle doktora je tohle normální, ale mě to normální nepřijde když to předtím nebylo, ale nechci jí zase ublížit, přece jenom je to hustší UM. Jak se případně tichý reflux diagnostikuje? Můžu Hipp AR dát už teď? Za jak dlouho se to zlepší? Děkuji za odpovědi.