Kojení - nalévání prsou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
13.1.25 21:28

Kojeni- naléváni prsou

Ahoj holky mam dotaz. Stava se vam ze kdyz miminko potrebuje vic mlíčka a nalévají se vam prsa ze u toho mate teplotu, bolest hlavy, bolest celého těla, hrudního koše, zimnice? Jako by jste měli chřipku? Pokud s tim ma nekdo zkušenost mohli by jste mi prosím poradit jak s těmito “stavy” bojovat. Jsem vždy tak 2 dny uplne vyřízena. Paralen nepomáhá. Dělám něco špatně u kojeni? Dekuji za vaše odpovědi a rady. budu za to opravdu vděčna je to skoro každý měsíc a od porodu mam 5 měsíců ale prijde mi ze je to každy měsíc horsi a horším. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
599
13.1.25 22:26

Kojím druhé dítě a nikdy se mi to nestalo. Myslím že to není běžné. Nesouvisí to třeba spíš s nevyspanim? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
14.1.25 05:20

U mě noční zimnice a bolest hlavy hlavně teď po druhém porodu spouštěla kombinace urputního kojení, jak měla dcera spurty a nevyspání. Na teploty/horečky netrpím. Ale ten stav bych klidně přirovnala příznakům chřipky. Jak jsme postupně začali zavádět příkrmy a ona už toho mléka tolik nechce, je to rozhodně lepší. Mě pomáhalo jednak se nalévat teplými nápoji, ať bylinnými výluhy pro kojící nebo ovocnými směsi nebo kakaem, pak zásoba cukru - sežrala jsem tuny ovoce a sušenek a domácích buchet, ať kynutých nebo piškotové těsto (a to jsem jinak milovník slaných oříšků a popkornu) - tělo prostě přes den potřebovalo rychlou energii. No a spát spát spát. Což je problém, protože syn (3,5 roku) vyžaduje pozornost přes den a v noci se malá (teď již 9 měsíců a rostou ji zuby), budí min 2-3×. Ale opravdu je to teď už o hodně lepší. Záleží, jak často to máš. Pokud to jde vydržet do příkrmů, tak ještě vydrž, jinak bych zašla za praktikem. Stejně by nějaká komplexní prohlídka po porodu být prý měla. Mě to vyšlo zrovna na preventivku. Radil hodně vitamínů, různé pro kojící ženy. Jo a u mě byl ještě problém s nedostatkem železa. Ale to asi úplně nevyvolávalo ty stavy. Jen že Ti taky klidně může něco chybět a z krve se to zjistí.

Edit: a s čím víc problémami (u mě to bylo hlavně to kojení, já usínala v sedě, s kazdým cucnutím jako by ze mě ta malá přísavka sala život :P, nevyspání, kolísání glukózy, nedostatek železa, stres kolem synova nemluvení…) se to tělo vypořádává, tím ta reakce může být intenzivnější. Mě teda navíc ještě brněly ruce a bolela mě záda jak čert. Vše se postupně lepší, takže já bych tak souvislost s kojením klidně viděla, ale hledala současně další vlivy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová