Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu, už jsem v koncích. Mám dceru které je 7 měsícu a rostou jí zoubky, už je máme prořízlé… Zbělal ji jazyk a byl ji z pusinky cítit hnis a hrozně plakala, jeli jsme hned na pohotovost. Paní doktorka ji nasadila píchaný penicilin na 7 dní s tím, že druhý den máme jet k pediatrovi. Pediatr nám řekl že penicilín byl zbytečný že má moučnivku (na kterou používáme NEOCIDE GEL)a slabý zánět dutiny ústní a na to že penicilín není ale že ho musíme,,dobrat,,. Maličká mi odmítá veškeré jídlo, pití i UM nechce dudlík ani láhev. Normálně před tím z flašky pila i dudlík měla, neusnula bez toho teď prostě nechce vůbec nic, a nevím co s tím. Jen podotýkám že je to moje první dítě. Tak jsem se chtěla zeptat zda s tím nemáte nějaká zkušenost a nějaké rady jak na to. Zkoušela jsem stříkačku, skleničku, kelímek, lžičku.
Zkouším pořád láhev ale marně má tendence se přisát ale hned začne plakat a už si to znovu nevezme zkusila jsem i změnit flašku a nic. Místo toho si žmoulá plenku a dává do pusinky
Děkuji moc 😔
A kousátko si tam dává? Příkrmy papá? Asi ji stále v pusince něco bolí, na tu moucnicku bych dala klasickou fialku. Oni to teda nedoporučuji, ale holce to zabralo hned a doktorka říkala, že by toho musely ty děti vypít hodně, aby to něčemu uškodilo, že je to na tyhle potíže nejlepší.
Taky je možný že má teď tu pusinku takovou,,otupelou", třeba ani nemá poradny cit. Brečí hlady? Jestli nebude jist ani pit (jakoze fakt vubec nic), bude malatna nebo tsk, určitě bych jela na pohotovost a nechala ji vyšetřit znovu.
@xxprincesscz kousátka také nechce nedá si si pusinky nic, příkrm si dá ale jen zřídka a jak kdy, teď se mi vzbudila s pláčem měla hlad a snědla celou skleničku, ale pití vůbec přimícháván ji vždy trochu vody do příkrmu aby aspoň nějakou tekutinu měla. Čůrá max 4 denně. Jsem z toho nesvá protože byla jedlík jedla co 2-3 hodiny a teď nic max dvakrát denně a to blbě.
@xxprincesscz a myslím že mléko i když je to UM tak by měla mít alespoň jednou denně, ale odmítá ho i ve spánku když jsem zkoušela dát flašku 🙄
@Niky800 píše:
@xxprincesscz kousátka také nechce nedá si si pusinky nic, příkrm si dá ale jen zřídka a jak kdy, teď se mi vzbudila s pláčem měla hlad a snědla celou skleničku, ale pití vůbec přimícháván ji vždy trochu vody do příkrmu aby aspoň nějakou tekutinu měla. Čůrá max 4 denně. Jsem z toho nesvá protože byla jedlík jedla co 2-3 hodiny a teď nic max dvakrát denně a to blbě.
Masivní moučnivka se ATB řeší. Hrozí, že na to druhotně nasedne infekce.
Osobně bych nechala ten penicilin nebo trvala na řádném vyšetření a odběrech.
No a dala jsi jí něco na bolest? Jinak bych krmila stříkačkou, když mi děti nechtěly při horečkách pít, tak to mělo největší úspěšnost.
Asi ji boli pusa a neni ji dobre…dcera pri horecce odmitala tekutiny uplne..pri 6te nemoci uz to vypadalo kvuli tomu na hospitalizaci..pomohlo davat cucat led..nic jineho nechtela..muzete zkusit, takutina a jeste ji to ochladi, jestli ji neco boli..take jsem davala ovocne kapsicky, trochu zredene vodou do mrazaku na chvili, aby byly fakt studene, to bylo jedine, co snedla..az ji bude lepe, vrati se to do normalu…take bych zkusila fialku, to zabira hrozne rychle, driv se to nedoporucovalo, ale pak mi rikala doktorka, ze uz to zas neplati a muze se to davat.