Odmítání UM v 5,5 měsích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
19.6.11 15:52

odmítání UM v 5,5měsích

ahoj, mám 5,5 měsíční holčičku od začátku je na nutrilonu,ale poslední týden přestala um pít,zkoušela jsem jiný druh(hami,sunar) a nic prostě do ní nic nedostanu, mudr mi řikala at mléko nahradím něčím jiným(jogurt,žervé)ale mě to přijde dost brzo na to aby přestala uplně pít mléku,už kvuli pitnému režimu, dávám jí čaj ale ten taky moc nechce,poradťe už jsem zoufalá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
19.6.11 17:03

No mě teda na žervé přijde opravdu hodně brzo, na jogurt má taky ještě čas :nevim: Zkusila bych něco ochuceného, banán bývá dost oblíbený, udělat jí něco jako mléčný koktejl s ovocem.
A ještě mě napadlo, dáváš jí UM jen teplé? Zkusila bych nejdřív studené, zda by jí to v létě nesedlo víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
19.6.11 17:28

Žervé :cert: :cert: :cert: to snad ne…
Viděla malou mudra? Nemá třeba aftíky nebo zoubky? To bývá častý problém. Zkusila bych kašičku na lžičku nebo mlíčko s kaší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
19.6.11 17:42

Mala (ale 8M) taky moc nechce UM, driv dala i 250 vecer a ted jsem rada, kdyz do ni narvu 100.. pak rano da 100ku a konec, vic mlika za den neda, ale ji rostou zuby, minuly tyden jsem byla u mudry a ta mi rekla, ze jogurt rozhodne nenahradi mlecnou davku, ze UM musi. Takze ji do toho mixuju treba banan apod.

Co kase? Ty ji? U nas mi totiz kasle i na ne. :( Vim, ze u holek ze skupiny melo uspech mlicko s kasi.

• Citovat
  • Upravit
15404
19.6.11 17:50

U nás byl tenhle problém ve 4,5 měsících, taky nechtěl Nutrilon, zkusila jsem Hami a zase se postupně rozjedl (ale zjistila jsem, jaká teplota mu vyhovuje, jinak nejedl)…zkusila bych nějakou příchuť (vzhledem k tomu, že v tomhle věku jsou mlíka bez příchutě, namixovala bych třeba ten banán)…na jogurt je fakt ještě brzo :think:

Od 6 měsíců jsem zavedla kaši, tu ale už od 8 měsíců zase nejí :-? Mlíčko s kaší mi vyplival každé sousto…Ale mlíko pije pořád, i když nijak extrémně (cca 250 ml denně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.6.11 17:55

taky jsem se divila když mi to doktrorka řekla, dokonce mi řikala at jí dávám nějakého nového babylipánka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.6.11 17:59

studené jsem ještě nezkoušela zkusím děkuji,ale mám pocit že nechce nic co je s flašky, kaši jí dávám večer lžičkou a to sní celkem v pohodě, myslíte že by to mohli být zoubky? už nějakou dobu mám podezření že se klubou, zkouším to před každým krmením jestli si přeci jen nevezme mléko ale marně :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
19.6.11 18:02

Mohly, ale to by asi nechtěla ani lžičku. Určitě jí nedávej jogurt, lipánka ani žervé, bože… zkusila bych UM lžičkou - ale teda hodně štěstí…nebo přes hrneček… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.6.11 18:27

no Mudra mi řikala at se nestresuju že je v pohodě,čilá přibírá už hezky(do 4m přibírala jen 500g za 5týdnů, ted s příkrmama je už 700g za 5týdnů) ale když to tady tak čtu od Vás že je na to co mi řekla mudra brzo tak jsem vystreslá ještě víc, co já jí budu dávat aby měla dostatek mléka nevím, krmit jí mlíkem po lžičkách to bych jí musela krmit od rána do večera v kuse achjo…ale díky všem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
19.6.11 18:46

Teda UM lžičkou - to fakt přeju pevný nervy. My jsme začali dokromovat a mudra mi dala reklamní lžičku od Hippu, že prý mu té mám takhle dávat. No zkusila jsem to - prska to, vztekal se a za boha to nehctěl. Tak jsme přešli na flašku a světe div se - prso přesto neodmítá :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.6.11 21:17

Tak pokud akceptuje lžičku, tak existuje ta láhev se lžičkou, že nemusíš nabírat, jen výdycky z flaška trochu vymáčkneš na lžičku, co je místo dudlíka.
Ale jinak se dá to UM i lžičkovat normálně, je to pruda, ale pokud dítě neplive, tak se to dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
22.8.11 11:51

Ahoj, máme stejný problém (7M), nakonec jsem zjistila, že je problém spíš ve flašce než v UM. Takže lžičkuju nebo dávám napít z hrnečku (bez pítka, klasicky z okraje), dost se toho vybryndá, ale lepší než řev a boj s flaškou. Taky jsem mu začala „vylepšovat“ příkrmy - přesnídávku i masozel, tím do něj dostanu dalších cca 150ml (dle odměrek) mléka navíc - akorát mu musím dát pít dost vody, aby neměl zácpu. U nás změna mlíka bohužel možná není, jsme na Nutrilon Allergy Digestive Care…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.8.11 12:12

moje malá má 17 měs. a za tu dobu co je na světě(od narození je na sunaru) měla takových období kdy nechtěla UM více, ale většinou to bylo z nějakého důvodu(zuby, teplo v létě, nebo jiný druh flašky či malá dírka v dudlíku) chce to zkusit nebo vydržet, u nás se tohle období většinou vystřídá s dobou kdy nestíhám sunar vařit protože by ho chtěla pořád :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová