Holky potrebovala bych radu. Mam doma petimesicniho prcka. Od malicka byl na
UM a velky jedlik. Do nedavno pil mlicko 6-7× za den(v noci 2×) a vypil vzdy
minimalne 160ml.Od 4.mesice jsme zacli s prikrmama. Ted davam dopo ovocnou
presnidavku a na obed zeleninku. Ze lzicky papa pekne a vse vzdy sni. Jenze me
trapi, ze uz pres tyden mi nevypije moc UM. pije ho rano, odpo k svacine, vecer
pred spanim a nekdy 1-2× za noc, jenze vic jak 130ml nevypije a nekdy vypije
jen 100ml.Mam strach, aby mlicka za cely den mel dost. Prospiva pekne, ma pres
7,5kg.
Dekuji za zkusenosti a snad nejake povzbudive uklidneni.
Odmítání UM v 5 mesících
@lucinka84v pokud
prospiva a pribira, asi bych to neresila mne zas mala nechce temer prikrmy a to ji je
7 mesicu…s bidou do ni dostanu par lzicek a jsem rada (dopoledni svacinka a
obed)…ale ja teda kojim, takze to nejak extra nehrotim, kdyz pribira a vyviji
se jak ma
max se muzes optat pediatra, ale
nasilim do maleho stejne nic nedostanes…
Ma uz prikrm, ten je vydatnejsi nez mliko, je to normalni. A i kdyby nebylo, stejne ho nedonutite vic pit. Pokud budete nutit, napachate vic skody jak uzitku. Ridila bych se vahou a spokojenosti
Mně přesně v 5 měsících syn přestal pít mléko. taky ubiral na
dávce až vypil za den 100 ml. Musela jsem nasadit hned 3 příkrmy téměř
během měsíce. Šíleně, byl i v nemocnici. Teď je mu 11 měsíců a
mléko nepije ZADNE. Zkusili jsme snad 10 značek. Trochu pil kendamil, jen
v noci teď už ani to nechce. Už to neřeším. Jogurty Teda taky moc
nemusí, ale občas si dá. Má aspoň 2× kaší denně a um cpu do ovedovych
příkrmů. Ji chleba s Lucinu a prospívá. Bylo to šílene, drsné obdobi,
když kojenec co je jen na mléku nechce mleko. ,
Tak mam tu zkusenost,jen ve 4.mesici ditete.Dite ale bylo narozene o 3mes.drive,takze mu byl vlastne mesic!Zacali jsme honem s prikrmy,nebyl cas to nejak promyslet.Prikrmy bastil s radosti,ale mleko samotne jiz nechtel,jen kasi vecer.
@e008 píše:
@Terez001 u nas kojena a nechtela kojit ani flasku uz ve 3m. Horor do 11m.
To samé, kojila jsem 2 měsíce, z toho 2 měsíce odsávala a dávala mm z láhve. To už taky nechtěl, a v 5 mes konec úplně. Obrecela jsem to. Ani první syn nebyl mlikovy, ale kojení jsme s problémy doklepali do 6 m, pak srm tam do 17 mes si dal um. Ale druhý syn katastrofa.
@e008 píše:
@Terez001 u nas kojena a nechtela kojit ani flasku uz ve 3m. Horor do 11m.
To samé, kojila jsem 2 měsíce, to už prso ve 2 m odmítal a další 2 měsíce jsem odsávala a dávala mm z láhve. To už taky nechtěl, a v 5 mes konec úplně. Obrecela jsem to. Ani první syn nebyl mlikovy, ale kojení jsme s problémy doklepali do 6 m, pak srm tam do 17 mes si dal um. Ale druhý syn katastrofa.
Tak si myslite, ze kdyz za den vypije cca 500ml mleka, plus trosku caje a sni porci presnidavky a druhou porci zeleniny, tak muzu byt v klidu, kdyz bude prospivat? On byl do 4,5mesice velky mlicnak a najednou toto..
@Terez001 meli jsme to se synem.uplne stejne. Do dnes nesnasi mleko s mlecnyma vyrobkama taky moc nekamaradi. Dle mudr. Nemlecny typ. 2.5 roku a 13 kg dnes. Spagetka to je. Jak jste na tom vy nyni s mlekem? Ja od pul roku na rady mudry um lzickovala, pac cokoliv lzickou mi jedl krasne. Naucila sem se to perfektne a 3 x denne vzdy do nej tak 100 az 120 tenkrat dostala.
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.