Odmítání vody. Co s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
183
3.8.17 13:59

Odmítání vody

Holky prosím o zkušenosti. Malá (7 a půl měsíce) mi odmítá pít vodu. Bohužel už nekojím a dostává už 2 krát denně příkrmy. Ted jak jsou ještě ty vedra, tak ji zkouším každou chvíli dát napít vody, ale prostě nic. U syna jsem to před 3 roky vzdala, protože jsem se bála, aby nebyl dehydratovaný. Začala jsem mu ředit šťávu hipp s vodou, ale bohužel do teď samotnou vodu moc nechce. U dcery bych ráda, aby byla bez sladkých šťáv a čajů, ale jestli se jinak nenapije, tak to asi za chvíli vzdám :-( Taky jste to tak některé měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10937
3.8.17 14:07

Mám dvě deti (9 a 6 let ) jako miminka mi nepila ani vodu a dokonce ani čaje. Takže od malička sladke pití. A nyní? Sami jdou a napustí si vodu. Sirup u nás vydrží hodně dlouho. Je pravda ze když jsme v obchode dají si sladší pití ale vic jak 80 % je to cista voda. Nelamala bych to myslím že dnešní maminky jsou posedlý aby deti byli čistou vodu ale co jsme v dětství pili my?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
3.8.17 14:13

@EvaG Jde mi taky trošku i o zoubky. Syn s nimi má hrozné problémy, tak jsem si řikala, že za to určitě můžou i ty šťávy? Já mám tedy taky zuby na nic, tak jestli je to i dědičné? No uvidíme uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
3.8.17 14:16

@Verculiinek s rozumem. Po vyčištění večer jsme taky dávali vodu přes to nejel vlak. Určitě bych nedělala sladke pití nedávala bych ovocne stavy ala kubík. Známa dávala malému jen čistou vodu a byl dehydrovany. Doktorka říkala že raději sladke než toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35710
3.8.17 14:40

Nejhorsi na zuby jsou redene dzusy mezi jidly], takove to konstatni pocucavani piti s ovocnym dzusem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
3.8.17 14:47

Ja vodu nepila snad nikdy, co si pamatuju ani jako malá a ani ted mi nejede, dělám si sirup nebo ředím džusy (zuby mam ok :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.8.17 14:50

@Verculiinek mě nepije kluk ani tu šťávu, je mu 9, 5 měsíce, takže je super něco do něj dostat… Dávám mu napit buď strikackou nebo kapatkem, když sám moc nevypije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35710
3.8.17 14:52

@debra.morgan Nemas ani jeden kaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
3.8.17 15:09
@EvaG píše:
@Verculiinek s rozumem. Po vyčištění večer jsme taky dávali vodu přes to nejel vlak. Určitě bych nedělala sladke pití nedávala bych ovocne stavy ala kubík. Známa dávala malému jen čistou vodu a byl dehydrovany. Doktorka říkala že raději sladke než toto.

Dehydrovane dítě z vody? A co má sladké pití navíc co do hydratace? Nerypu, jen se ptám, jestli dr nevysvětlila třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
3.8.17 15:12

Synovi jsem ředila, aby se napil a naučil pít z těch dětských hrníčků…ted ve 4 letech mu čistá voda, či neslazené nápoje nedělají problém. Zoubky má hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
3.8.17 15:14

@pikola nějaky kazy mam, do 11 let jsem měla jen jeden.. jsem nevěděla, že kazy se dělají jen ze sladkého pití :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35710
3.8.17 15:18
@debra.morgan píše:
@pikola nějaky kazy mam, do 11 let jsem měla jen jeden.. jsem nevěděla, že kazy se dělají jen ze sladkého pití :-D

Nejde o sladke piti, ale o dzusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
3.8.17 15:25
@catchthem píše:
Dehydrovane dítě z vody? A co má sladké pití navíc co do hydratace? Nerypu, jen se ptám, jestli dr nevysvětlila třeba.

Je to myšleno tak ze když je dítěte nabízena jenom voda a dítě odmítá. Muže byt dehydrovany. Psáno z mobilu nedostanu věta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
3.8.17 15:27
@EvaG píše:
Je to myšleno tak ze když je dítěte nabízena jenom voda a dítě odmítá. Muže byt dehydrovany. Psáno z mobilu nedostanu věta.

Jo taaak… ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
3.8.17 15:36

Nas malej 7,5m to same, akorat tedy nechce ani sladke. Ma uz dopo ovoce, v poledne masozeleninu a na noc kasi a nastesti k tomu jeste pije cca 500ml um denne. Ale vodu davam v tomto horku tak, ze mu strikam do pusy. Ale sam se nenapije :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí