Kolikrat denně kojíte roční dítě s ABKM?

27.7.17 21:58

kolikrat denně kojíte roční dítě s ABKM?

KOlikrát denně kojíte děti rok a výš s ABKM?
Mám syna, který miluje jogurty, ale má alergii, kojím ted 4-5denně. Nevím, jak postupně omezovat kojení, zatím nechci na umělku přejít, dokud kojit jde, ale přijde mi, že ve 14měsících by už kojení mohlo být méně?

ALe co místo kojení, aby měl dostatek vápníku a dalších látek?
dávám mu ted ke svačině bílý sojový jogurt, ale někde jsem četla, že taky není dobrý ho dávat furt. Ted ho druhý týden 1-2× denně.
Máte jiné alternativy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19131
27.7.17 22:07

Nekojím, syn dostává Neocate (UM z aminokyselin - čili bez BKM). Sójové výrobky by se neměly při ABKM vůbec, bývá často zkřížená alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
27.7.17 22:11

Dceři je necelý rok, taktéž ABKM, takže kojím téměř stále. Soja pro děti do 3 let není vůbec vhodná. Když už tak spíš nějaký rýžový dezert či tapioku. Pokud vám jde o vápník - poradte se s pediatrem - existuje např. Kalciový sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
27.7.17 22:12

@pampeliška189 kojim na požádání, tj za den hodněkrat..davam rýžové mléko s vápníkem do kaše, hodně vapniku ma třeba brokolice - tu jime často, sójové jogurty nedávám vubec..davam většinou ovoce - avokado s bananem, banan, kapsičky, krupky apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.17 22:12

@alenka84 Aha, mě právě doktor řekl, že pokud mu Neocate nebude vyhovovat, takže mám dávat sojové mléko, tak jsem usoudila, že i ten jogurt.

A kolikrát ti ho pije? máte ten s příchutí nebo bez? on je celkem žávislat na kojení, takže flašku nedá, zkousela jsem do hrníčku, to skoro ani neovhutná. a máme ještě Neocate na lžičku a to je celkem hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.7.17 22:15
@pampeliška189 píše:
@alenka84 Aha, mě právě doktor řekl, že pokud mu Neocate nebude vyhovovat, takže mám dávat sojové mléko, tak jsem usoudila, že i ten jogurt.A kolikrát ti ho pije? máte ten s příchutí nebo bez? on je celkem žávislat na kojení, takže flašku nedá, zkousela jsem do hrníčku, to skoro ani neovhutná. a máme ještě Neocate na lžičku a to je celkem hnus.

mak obsahuje hodne vapniku. Nakolik je vhodny pro male dite, to nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15353
27.7.17 22:28

@pampeliška189 Roční dítě jsem kojila kolik chtělo a to nemělo žádnou alergii, vždyť co lepšího mu můžete nabídnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
27.7.17 23:22

@warita má ve 100g, ale když to člověk připočítává na reálné množství, co sní, tak zas tak moc ani ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
28.7.17 08:18
@pampeliška189 píše:
@alenka84 Aha, mě právě doktor řekl, že pokud mu Neocate nebude vyhovovat, takže mám dávat sojové mléko, tak jsem usoudila, že i ten jogurt.A kolikrát ti ho pije? máte ten s příchutí nebo bez? on je celkem žávislat na kojení, takže flašku nedá, zkousela jsem do hrníčku, to skoro ani neovhutná. a máme ještě Neocate na lžičku a to je celkem hnus.

Jednou až dvakrát denně. Neocate existuje i s příchutí? To jsem vůbec nevěděla, nám předepisuje ten obyč doktorka na alergologii. Pokud můžeš, tak bych normálně kojila, je to nejjednodušší (i když to je v případě ABKM diskutabilní, když člověk sám musí držet bezmléčnou dietu) a nejlevnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.17 08:32

@alenka84 jo, s příchutí černého rybízu, já si to můžu vybrat sama v lékárně /žijeme v cizině), ale nevím který je lepší na chut.
Já vím, že kojení je lepší, ale jsem poslední dobou fakt unavená a ta dieta, kterou už držím rok je děsná.
Nechci uplně přestat kojit, jen jsem přemýšlela, že když kojím 4-5× denně, že proto třeba nejí víc normoš jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
28.7.17 09:28
@pampeliška189 píše:
@alenka84 jo, s příchutí černého rybízu, já si to můžu vybrat sama v lékárně /žijeme v cizině), ale nevím který je lepší na chut.
Já vím, že kojení je lepší, ale jsem poslední dobou fakt unavená a ta dieta, kterou už držím rok je děsná.
Nechci uplně přestat kojit, jen jsem přemýšlela, že když kojím 4-5× denně, že proto třeba nejí víc normoš jídla.

Jo, při ABKM to kojení asi zas taková pecka není, já bych tu dietu držet nedokázala moc dlouho, za chvilku bych byla průhledná…a je fakt, že na předpis se na Neocate nic nedoplácí, tak to vyjde oproti normálnímu UM bez diety vlastně o dost levněji :mrgreen: U nás je mlíko většinou jen na spaní jako doplněk, přes den příležitostně (spíš jen tak na uklidnění), jídlo už jí prcek všechno (bez mléka a vajec) a rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.17 13:07

@alenka84 a kolik je prckovi? A nic jinyho jako nahrazka jogurtu nebo mlecnych slozek krome toho Neocatu 1-2denne nedavas nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
28.7.17 13:11
@pampeliška189 píše:
@alenka84 a kolik je prckovi? A nic jinyho jako nahrazka jogurtu nebo mlecnych slozek krome toho Neocatu 1-2denne nedavas nic?

Skoro 15 měsíců, nic jiného nedávám, sója vhodná není a v rostlinných mlékách je toho vápníku stejně minimum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
28.7.17 13:33

Ja myslim, ze clovek nute pruhledny byt nemusi.. Jedu bez BKM, vajec, v urcitem obdobi bez lepku, nebo bez psenice, brz soje, a vahu mam plusminus stejnou..dietu drzim ted rok, mela jsem pauzu v těhotenství, kdy jsen nekojila. Predtim taky cca rok..ted jsem těhotná, kojim, a dobrý.. Ja jsem stihla, mam kolem 48 kg, ale na dietě nehubnu..clovek ale musí nad jídelníčkem přemýšlet, aby mu nic nechybělo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
28.7.17 14:10
@lentilka248 píše:
Ja myslim, ze clovek nute pruhledny byt nemusi.. Jedu bez BKM, vajec, v urcitem obdobi bez lepku, nebo bez psenice, brz soje, a vahu mam plusminus stejnou..dietu drzim ted rok, mela jsem pauzu v těhotenství, kdy jsen nekojila. Predtim taky cca rok..ted jsem těhotná, kojim, a dobrý.. Ja jsem stihla, mam kolem 48 kg, ale na dietě nehubnu..clovek ale musí nad jídelníčkem přemýšlet, aby mu nic nechybělo..

Já neříkám, že to nejde, ale vím, že já bych to nedokázala. Ale to je jedno, já nikdy kojit možnost neměla, pro mě je to jen teoretizování… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí