Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
LadyRebeka píše:
Holky co se týče té zohyzděnosti, tak jde o to že při osteoporoze je problém s hojením kostí a ten zub je v kosti.
Ano, sedmička i osmička. Jaký je to rozdíl extrahovat jednu nebo druhou? Jako že je osma větší nebo má hlubší kořeny? Podívej se na rentgen, není tomu tak.
Já asi vím jak to zakladatelka myslí s tou kostí. Ta moje poslední osmička je taky v kosti. Jestli to chápu správně, tak to není o tom, že by z té kosti vyrůstal jako všechny ostatní normální zuby. Ale že ta osmička je tak vzadu, že prostě je jakási kost i nad ní. Je to divné, v případě nouze oskenuju svůj rentgen pro lepší pochopení. Ale teda já myslím, že u zakladatelky diskuze také paní zubařka nepřemýšlí o vytrhnutí sedmičky kvůli tomu, že osmička jak se tam mačkala, tak má nějak nedovyvinutý kořen a tudíž by nebylo úplně nemožné, že by se zoubek vyvyklal a vypadl…
Osmička je v kosti. Sedmička je v puse. Když vytrhnou sedmičku, osmička bude mít kudy vylezt. Vím co znamená riziko vytrhnutí sedmičky i proč by se ostatní zuby hnuly. Jdu ve čtvrtek ke stomatochirurgovi sehnala jsem díky bohu tady ve městě, dojet do statutárního by byl pro mě problém s malým miminkem. Uvidím co mi řekne on, jestli to bude vůbec třeba vytrhávat nebo ne. I tak díky za názory.