Zubařka ni odmítla vyrthnout zub

12735
16.2.10 10:16

Odmítla zákrok

Ahoj holky chci se zeptat, leze mi osmička mírně do sedmičky, zubařka mi vypsala žádanku na stomatochirurgii jenomže můj otec má osteoporozu a já jsem nejrizikovější, že jí mám taky obzvlášť teď po porodu, na testy jsem se zatím nedostala, chápete určitě jak je to složité s miminkem, jenže je tam vysoké riziko a tak sekání osmičky z kosti je nebezpečné a nechci mít zohyzděnou tvář, určitě chápete jak to myslím, proto jsem požádala svou zubařku aby mi vytrhla sedmičku, stejně je prorostla hlubokými kazy uplně šíleně sice vyvrtaná ale drží silou vůle. Uvolní tím místo osmičce. Ona mi to odmítla. Řekla jsem jí, že jí podepíšu co bude chtít, jen ať mi to vytrhne ona mi řekla, že je to vysoké riziko, že pak příjdu i o osmičku a pak i o šestku a takové. Přitom se dělá často, že se vytrhne sedmička aby vyrostla osmička a zuby se pak rovnátkem stáhnou k sobě což ján epotřebuju mě doura nevadí. Má právo mi to odmítnout, když jsme řekla, že si to i zaplatím???? Co mám teď dělat, máte někdo rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16492
16.2.10 10:21

Ladyrebeko asi bych se zkusila poradit ještě s jiným zubařem.

Příspěvek upraven 16.02.10 v 10:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.2.10 10:21

najit si jineho zubare…

• Citovat
  • Upravit
14046
16.2.10 10:22

hele ja byla na sekani osmicek, je to bolestivy, ale jsem rada, ze jsem tam sla, mam pokoj, osmicky jsou mrchy, nebyly ani vyrostle , bydlely v dasni, ale i tak se jedna stacila zkazit, netusim teda jak a je pravda, ze se ti muzou rozjet ostatni zuby, kdyz i vytrhne sedmicku, nikde nemas zaruku , co se v puse stane

jinak ano, tvoje MUDr ma narok odmmitnout zakrok, pokud nejde o zachranu zivota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
16.2.10 10:30

Holky díky ona je ta zubařka jinak super, sama mi řekla, že je mirně jen ta osmička, že se sama možná ještě vyrovná.

Jizvikova: je mi to jasné, že tam to riziko je, ale jsem ochotnějšího podstoupit, než abych měla zohyzděnou tvář kvůli jednomu zubu. Na tu extrakci bych klidně šla, doktorka mi sama říkala, že se na ní ale čeká rok někdy i více než na mě budou mít čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
16.2.10 10:33

vzala bych do uvahy i tu nepatrnou moznost, ze pravdu ma zubarka :-)))))
zeptej se jineho zubare, jestli je rozumne a mozne tvoje reseni

jinac pokud si zubarka jen trochu mysli, ze te tebou navrhovany zakrok poskodi, tak ti to provest dokonce nesmi - stejne tak ti chirurg neurizne zdravou nohu na prani a podobne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
16.2.10 11:32

Ahoj, jak už jsem několikrát psala - mám mezi zubaři dvě blízké kamarádky + strejda je zubař. Věř mi, že pokud Tě zubařka odmítne, má k tomu asi důvod :wink: - buď ráda. Strejda má plno pacientů, které zachraňoval po zákrocích , ke kterým „ukecali“ svého zubaře :cert: Tak dej na ni. Já sama mám vyrvané 3 osmičky - žádná slast… :evil: A čtvrtá půjde ven taky, pokud vyleze :-? A moje máma se s osteoporózou léčí. Žádná speciální vyšetření krom rentgenu čelistí mi strejda nedělal, sekat kost nemusel, jen nastřihával dáseň, aby k zubu lépe mohl. A pak mě dáseň zadrenoval, zašil… Prostě prima. Osmičky jsou většinou prevíti :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
16.2.10 11:35

Tomu moc nerozumím, jak bys chtěla doktora donutit k něčemu, o čem si myslí, že ti nepomůže ba naopak? Resp. jak tě to napadlo? POkud si myslíš, že tvůj postup je dobrý, tak jdi za lékařem, který si to bude taky myslet, nic jiného ti nezbude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.10 11:52

já mám osmičky v horních dásních rostlé naprosto křivě, z dásní směrem do tváří, nevadí mi to, jen čištění je obtížnější a moje zubařka říkala, že sekání a vyndání by bylo daleko horší, než je tam prostě nechat, pokud mi nevadí a nedřou mi tváře. :wink:

• Citovat
  • Upravit
390
16.2.10 11:53

Odmítnout tě samozdřejmě může, nebude přece riskovat, že ti nějak ublíží.
Měla jsem problémy se všemi čtyřmi osmičkami a nelíbilo se mi, že je zubařka chce všechny vtrhnout, tak jsem požádala ještě dva zubaře na posouzení jestli to musí opravdu být a byli stéjného názoru, tak jsem si osmičky nechala vytrhnout. Bylo to jediné řešení.
Být tebou, tak určitě zajdu k jinému zubaři a poptám se. A podle jeho vyjádření se zařídím, ale je to samozdřejmě jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
16.2.10 11:56

Taky bych verila, ze ten, kdo na to studoval a vidi to denne, bude mit asi pravdu… pokud tedy nejsi taky zubarka… pokud to odmitla, ma k tomu duvod a je zrejme dobra, kdyby byla spatna zubarka, nechala by se presvedcit…
zkus se poradit s jinym zubarem, treba se necha ukecat…to, jak to pak dopadne, ale bude zalezitost se kterou budes zit ty, tak bych si to sakra rozmyslela…
taky mi neni jasne proc bys z trhani osmicky mela mit zohyzdenou tvar? na stomatochirurgii trhaji osmicky bezne, jsou sikovni a jeste jsem nikoho se zohyzdenou tvari nepotkala.. sama jsem tam byla s osmickou dvakrat…a byla jsem rada, po tom, co memu manzelovi zkusila dr. vytrhnout osmicku sama a pak ho s rozkopanou pusou poslala pres celou Prahu prave na stomatochirurgii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
16.2.10 12:12

Pokud jde o to, který zub vytrhnout a jaké to bude mít následky na ostatní zuby (jak a kam se pak pohnou), tak bych osobně, spíš než za jiným zubařem, šla za orthodontem! Mají víc jasno, než „normální“ zubaři, co se týče toho pohybu zubů. A kdyby náhodou schválil tu tvojí variantu, tak ti napíše doporučení na to vytrhnutí.

Osobně si ale myslím, že s tebou souhlasit nebudou, protože co mám zkušenosti, tak všichni, kdo nějak s těma zubama pracují, si na osmičky úplně „zasedli“ a nemají je rádi ( expresivně vyjádřeno :wink: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
16.2.10 12:56

Holky co se týče té zohyzděnosti, tak jde o to že při osteoporoze je problém s hojením kostí a ten zub je v kosti. Jinak jdu ve čtvrtek na konzultaci ke stomatochirurgovi, neříkám, že vytrhnout sedmičku je to nejlepší řešení. To vůbec. Uvidím co mi na ten stomatochiře doktor řekne, je to prý výborný lékař, tak uvidím. Když mi zaručí, že mi nezůstanou následky, půjdu do toho. Jde spíše problém s hojením čelistní kosti. Každopádně děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
16.2.10 13:00

Ze nebudou zadne nasledky ti nezaruci nikdo, muze ti maximalne rict, jake je podle nej riziko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
16.2.10 13:18

Pokud nevěříš své zubařce, zkus zkonzultovat s jinou. Já osobně mám taky tři osmičky venku. Taky mi tlačily na sedmičky a stejně nemohly vyrůst. Poslední osmičku řeším teď a také jsem toužila po vytáhnutí sedmičky, neb je to takový zub, no celý zablombovaný, mrtvý, nic moc. A taky mi to bylo vymluveno. A taky byl důvod stejný. Kdyby mi vytrhla sedmičku, dost možná bych přišla o šestku i osmičku. Prostě ta šestka má nějaký kratší kořen, ta osmička je taky taková ne příliš vyvinutá jak už se tam dlouho tlačí. Dost možná by vytrhnutí sedmičky způsobilo na ty zbylé dva nedomrlé zoubky kriticky. Výsledek je ten, že moje zubařky (rovnátková a normální) se dohodly, že bude nejlepší zachovat všechny zuby jako rezervu. Normální zubařka se rozhodla mi tu hodně zablombovanou sedmičku obrousit a udělat tak osmičce prostor. A trochu mi naříznout dáseň, aby se osmičce pomohlo ven. Problém ovšem je, že dle rentgenu tam mám nějakou kost, takže nastřihnutí dásně nepomůže a také musím k chirurgovi, který to nějak vyřeší aby všechny zuby mohly růst. Jinak předchozí tři osmičky šly taky ven chirurgicky a kost s tím nijak nesouvisela, prostě se rozřezala dáseň a zuby se vytáhly. Nebylo to nic příjemného, ale zánět v zubních kanálcích bolí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.