Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ne, neni povinnost jit kamkoliv je clovek pozvaný, muze slusne odmitnout.
Já to za neslušné považuji, pokud k odmítnutí není závažný důvod.
Ne, není to povinnost a odmítám taky. Kolikrát fakt i jen z důvodu, že si potřebuji odpočinout.
@j.a.n.i1 píše: Více
A reálně máš tu zkušenost, že to hostitel přijme? Já totiž znám jen záplavu otázek, jak jakože ne a že se mnou prostě počítají.
@Anonymní píše: Více
Povinnost to není. Vnímáš svůj čas jako důležitý a chceš o něm rozhodovat… Na druhou stranu by bylo dobré si uvědomit, že právě vztahy jsou také důležité… když mě někdo 2× odmítne, potřetí už nezvu.
No, normalni hostitel to prijme naprosto normálně a pokud s tim ma nekdo zivotni problém, tak ja nemam problem s tim, ze se urazi, nevidim duvod, proc se přátelit s vyděrači.
Povinnost to není, ale je fajn nějakým způsobem udržovat vztahy. Rodinný oběd nebo oslava co týden může být moc, vidět se párkrát za rok málo na udržení vrelejsich vztahů. Takže občas odmítnout proč ne, u pravidelného odmítání bych asi časem přestala zvát úplně.
A jen dodám, že odmítnutí svatby nebo kulatin bez vážnějšího důvodu bych už asi za neslušné považovala.
Tak dost asi záleží, co se řeší a kdo to řeší
Pozvánka neznamená nutnost jít
Taky se mi občas někam nechce. Tak buď se omluvím, že mám něco jiného, nebo ze slušnosti přijdu na chvíli aspoň, nebo přijdu úplně
To samé je i naopak. Taky neprijde vzdy každý, když někoho pozvu ![]()
A proč hned lajnování času proboha? jde jen o pozvání. To už dneska opravdu vadí úplně všechno?
Není povinnost, aby člověk přijal pozvání. Pokud někde nechceš, tak se omluv, že nemůžeš.
Sama jsem nikdy pozvání neodmítla. Nebyl důvod. Stalo se, že se mi třeba na oslavu 60 kolegyně nechtělo. Pak jsem odcházela, že to byla bezvadná akce. Poznala jsem její další část rodiny. Sympatičtí, veselí.
My jsme letos v té pozici, že budeme zvát na hromadnou oslavu, protože nám vychází zajímavá čísla. Jestli pozvání přijmou. Budeme rádi, že s námi stráví čas, přijedou. U nás v rodině je trošku komplikace vzdálenost. Každý žijeme jinde. Takže hledej uni místo a vhodný čas. Pokud jim do toho vleze dovolená (u moře v létě myslím). Tak to pochopíme. Nikdo nemá dovolené na rozdávání.
@Anik píše: Více
Vadí, pokud někdo potřebuje „vážný důvod“, aby odmítnutí takového pozvání nepovažoval za neslušné.
Lajnování času? Tak vnímáš pozvání? ![]()
Neskutečná arogance z tvé strany a divím se, že zrovna tebe někdo na oslavě/párty/obědě chce mít…
Povinnost to urcite není a zalezi na konkrétní situaci. Například pokud rodiče očekávají, že u nich budeš každou neděli obědvat, je to otravný.
Je odmítnutí pozvání na něčí narozeniny/jakoukoliv oslavu nebo i jen rodinný oběd neslušné? Má host “povinnost” pozvání přijmout a přijít? Čím jsem starší, tím více mi tohle lajnovaní času druhými vadí. Co když nemám zrovna nic důležitého, ale prostě jen jít nechci? Je to z mé strany sobecké a mám se podřídit? Jak to vnímáte vy?
Jestli někomu vadí, že píšu anonymně, nemusíte se k tématu vyjadřovat.