Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Díky za postřehy, ono to je stejně především o štěstí, já vím. ![]()
@dorinka01 píše:
Díky za postřehy, ono to je stejně především o štěstí, já vím.
To ano
. Porodnice su plne ked je spln mesiaca a zmeny pocasia
Ale na mna to vplyv nemalo ![]()
u obou dětí jsem byla registrovaná v Podolí. pro svůj klid jsem si při pravidelných kontrakcích volala, jestli mžeme přijet. u první to vyšlo, u druhého měli plno, tak jsem si rovnou vytelefonovala Bulovku. pro mě to bylo příjemnější než někam přijet v kontrakcích, čekat na chodbě a za čas zjistit, že se musím přesouvat jinam. a nebo nemít kvůli místu dítě na pokoji (i to se stává, že maminka leží na gyndě a dítě mají sestřičky na novorozeneckém a dochází se za ním pouze kojit). je to prostě o štěstí…zazžila jsem při ležení na rizikovém, že i maminku s nedonošenými dvojčaty převáželi rodit k apolináři, protože neměli volné inkubátory.
Když jsem v Podolí rodila já, tak jsem předtím ležela na rizikovém. V té době probíhala rekonstrukce operačních sálů nebo tak něco, takže byl stop stav. Ale nijak se to neprojevilo. Jen některé rodící maminky chodily na monitory k nám na rizikové a jedna tam dokonce překotně porodila. Když to pak na mě přišlo, blokovala jsem jim sál víc jak 24 hodin, jinak se jim porodní sály relativně rychle uvolňovaly. Vím tedy, že se to vždycky „nějak“ udělá. Málokdy někoho posílají jinam.
Dnes jsem byla v podolí v poradně a potkala plačící maminku jak sedí na sedačce asi s rozjetým porodem a odmítli jí…tak jí volali sanitku na bulovku :-/
@pherenike1 píše:
Dnes jsem byla v podolí v poradně a potkala plačící maminku jak sedí na sedačce asi s rozjetým porodem a odmítli jí…tak jí volali sanitku na bulovku :-/
a proto je lepší si před odjezdem do porodnice předem zavolat. pak to není šok přímo na místě. já takto neplánovaně rodila na Bulovce druhé dítě a nakonec to bylo super.
No kamaradka rodila zacatkem roku a take ji poslali jinam. Chudak jela az do Melnika. Jinak sice babyboom uz klesa, ale lonsky rok byl podle jejich statistik uplne nejpocetnejsi, co se tyce porodu. Ja jsem rodila 12/12 a nastesti jsem prijela s tekouci plodovou vodou, takze me umistili v noci na rizikove, ale take to bylo se stestim, protoze se akorat uvolnila jedna postel, jinak bylo plne i rizikove odd. a na odd. sestinedeli bylo plne take vse vcetne vsech nadstandartu.
Mě bohužel v noci odmítli, že nerodím a do rána jsem porodila jinde.
Bylo to dost nepříjemné a nebezpečné pro miminko i pro mě.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.