Otec u porodu - Podolí

592
14.5.12 15:07

Otec u porodu - Podolí

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, jak je to teď s otcem u porodu v Praze-Podolí? Rodila jsem tam před 20-ti měsíci, ale manža tam nakonec nebyl - císař o 6 týdnů dříve. Koukala jsem že poplatek je 1500, a nevíte, jestli musí mít kurz? A kdy se částka platí? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14973
14.5.12 15:16

Kurz nemusí a my na něm teď byli a stálo to za prd, naprosto nepřínosné pro mě i pro chlapa. Kdybys šla na kurz i s manželem, tak je tam nějaká výhodnější cena myslím o 500kč. Normálně je 1500kč za kurz s partnerem a 1500kč za účast u porodu a když máš obojí, tak 2500kč, jestli jsem to pochopila dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
14.5.12 15:21

Kurz mít nemusí, i když my na něj šli, ale jen na 1 lekci ze 3, platilo se tehdy 1000,– za kurz a 1000,– za přítomnost u porodu. Když bychom neměli ten kurz, tak by se platilo 1500,– nebo 2000,– už nevím, ale teď je to myslím jinak, ty ceny…

• Citovat
  • Upravit
TessAg
14.5.12 15:30

Předporodní kurzy a přítomnost otce u spont. porodu a u S.C.

kurz   platba
předporodní kurz - samotná matka (3×2 hod.)   1 000,– Kč
předporodní kurz - matka a otec (3×2 hod.)   1 500,– Kč
předporodní kurz - vícerodička - samotná matka (1×2 hod.)   500,– Kč
předporodní kurz - vícerodička - matka + otec (1×2 hod.)   700,– Kč
individuální předporodní kurz (rod. příslušník 1×2 hod.)   500,– Kč
přítomnost otce u porodu   1 500,– Kč
přítomnost jiné osoby u porodu   1 500,– Kč
balíček služeb: předporodní kurz - samotná matka + otec u porodu   2 500,– Kč
balíček služeb: předporodní kurz - matka i otec + otec u porodu   3 000,– Kč
  • Citovat
  • Upravit
3
14.5.12 15:38

Rodila jsem v dubnu a dopredu jsme nic neplatili, jelikoz od 1.4. ma kazdy narok, aby s nim nekdo v takove situaci byl, takze jsme cekali, jestli po nas neco budou chtit a ne, ale pokud nekdo zaplati pred porodem, sami mu penize vracet taky nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
14.5.12 16:12

3000?Tak to je masakr

• Citovat
  • Upravit
480
14.5.12 16:21

Rodila jsem minulý týden,měla jsem plánovaný CS. Stálo to 1.500 Kč, přirozený porod stojí stejně. Zaplacené to chtějí mít dopředu, bez toho papíru by manžela nepustili na sál. Pokud bys nakonec třeba rodila jinde, tak Ti to vrátí.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.12 17:26

Rodila jsem tam v lednu a platila jsem 1000,– kč za otce u porodu. Platili jsme to dopředu a dostali potvrzení bez kterého by ho na porodní sál nepustili. Pozor na to kdybys rodila o víkendu a neměla to zaplacené, tak máte smůlu a otce tam nepustí, protože je zavřená pokladna, to samé platí i v noci. Je lepší to mít zaplacené dopředu a vyhneš se spoustě problémům :nevim: Jinak je to vratné a je to v podmínkách napsané na netu. Předporodní kurz jsem neměla ani já ani manžel a porodila jsem v poho a manžel byl skvělí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
14.5.12 21:18

nechápu proč chtějí za manžela 1500kč příjde mi to docela srostý že za to něco chtěj 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
14.5.12 21:55

Mno, pokud mohu:
K poplatkům za přítomnost otce u porodu-od 1.4. vstoupil v účinnost zákon 372/2011 sb.o zdravotnich službách.Nová legislativa výslovně ukotvuje právo dospělého pacienta na přítomnost rodinného příslušníka nebo jiné zvolené osoby při poskytování zdravotní péče. Nově tedy není možné možné podmiňovat přítomnost doprovodu rodičky u porodu zaplacením vysokých a většinou neodůvodněných poplatků. Nově totiž bude mít rodička na přítomnost zvolené osoby k porodu právo, tudíž to musí být umožněno bezplatně. Zpoplatnit si mohou ,ale jen do výše skutečných nákladů ,přítomnost otce dítěte u porodu sekcí .Otce by k porodům sekcí měly porodnice pouště ve svém vlastním zájmu,narozením dítěte se otec totiž stává zákoným zástupcem novorozence a je v zájmu personálu samotné porodnice,aby měli v dosahu zákonného zástupce novorozeného dítěte ,zejména je li druhý zákonný zástupce (matka) po porodu indisponována. Notabene zejména když platí že nezletilec má právo na nepřetržitou přítomnost zákonných zástupců.
Tedy nic jim za otce u porodu neplatte ,jde o Vaše právo nikoli o nadstandartní službu .
Zákon č. 372/2011. Sb., o zdravotních službách
Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění.
Zdroj: Aperio

Pokud i přesto chtějí zaplatit, máš právo na přesný výpis toho, za co to je, položku za položkou. Stejně tak nemají právo určovat si podmínky, že otec musí jít na kurz, jako to někde je :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.5.12 15:11

presne tak,a jak pisu vyse, nikdo po nas nic nechtel, manzela k porodu pustili a za cely pobyt nikdo nic nenaznacil ani pri konecnem vyuctovani, takze kdo chce dobrovolne platit,kdyz nemusi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
15.5.12 17:14

A kolik se platí za přítomnost matky u porodu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
16.5.12 21:31
@kopretinka1211 píše:
Rodila jsem tam v lednu a platila jsem 1000,– kč za otce u porodu. Platili jsme to dopředu a dostali potvrzení bez kterého by ho na porodní sál nepustili. Pozor na to kdybys rodila o víkendu a neměla to zaplacené, tak máte smůlu a otce tam nepustí, protože je zavřená pokladna, to samé platí i v noci. Je lepší to mít zaplacené dopředu a vyhneš se spoustě problémům :nevim: Jinak je to vratné a je to v podmínkách napsané na netu. Předporodní kurz jsem neměla ani já ani manžel a porodila jsem v poho a manžel byl skvělí :palec:

Tak jsme to měli úplně stejně a platili jsme až na místě,neměla jsem placeno dopředu. K porodu jsme dojeli okolo 6 večerní a nebyl problém. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
19.5.12 10:18

Pište jim svůj názor! Obecně s tím personál spíš nesouhlasí, ale poplatek vybírat musí…
Když někdo neplatil, může to být tím, že se na to prostě zapomnělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
20.5.12 16:04

Ano, máš pravdu. Chce to stěžovat si a psát dopisy, stížnosti… Ona i cena za nadstandarty je šílená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková