Otec u porodu - Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9887
20.5.12 19:33

@Lakynka Jo, ale u těch nějak beru, že je to prostě „nadstandardní“ služba, a tudíž věc té instituce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
20.5.12 20:56

@Viking To máš pravdu, ty ceny jsou rozlišené hlavně dle metrů čtverečních. Jinak si člověk platí vlastně WC a sprchu na pokoji+ neomezené návštěvy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
20.5.12 21:03

@Lakynka Prostě - ať si klidně rejžujou, ale ne na věcech, na které mají mít všichni rovné právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
20.5.12 22:31

u tech nadstandartnich pokoju to docela chapu tak je to NADSTANDART mit to muzu a nemusim kdyz tam jdu tak vim ze si to budu muset platit , ale ze chteji za osobu u porodu na kterou mam teoreticky pravo 1500 nekde i vic to je mazec. a musim rict ze jsem to jinde ve svete nevidela jen v CR kdyz jsem to rekla unas v rakousku smali se mi. :mrgreen: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
20.5.12 22:38

@michi13 Ano, je to pravda, to bylo ode mne zavádějící téma ;). Každopádně bych ráda viděla rozpis položku po položce, za co to tedy je těch 1500. Protože již dříve „balili“ porodnice tyhle poplatky do toho, že je to za občerstvení a oblečení.. Které většina nedostane. Ano, zde nyní dostane každý. Ale měli by si dát ruku na srdce, kolik je pořizovací cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
20.5.12 22:43

@Lakynka Napiš dotaz a popros o rozpoložkování. Oni Ti to sice neřeknou, ale zdá se, že je to jediná cesta…
Teda ještě je ta druhá cesta, zaplatit a zpětně to napadnout. Ale kolik šestinedělek má nervy na soudy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
20.5.12 22:47

@Viking No právě, bohužel… Mne se to týká okrajově, jelikož jsem trochu z oboru a měla jsem možnost mluvit s PA. A rozhodně se jim to také nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
15.6.12 15:03

Prosim nevite nekdo zda v Podoli s vami muze byt partner ne pouze u samotneho porodu, ale jeste pred porodem, kdyz rozdychavate kontrakce a tak??? Je mozne mit s sebou partnera jako oporu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
15.6.12 15:22

@zoretka08 Když jde všechno normálně, trávíš všechny doby porodní v jednom pokojíčku, kde s Tebou může být celou dobu partner. Jen na příjem (přijímací monitor) ho nepustí kvůli soukromí ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
15.6.12 15:33

@Viking a chapu to tedy spravne ze jsem na tom pokojicku jen ja a partner??? tj. kazda rodicka ma svuj pokojicek? dekuju moc za informaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
15.6.12 17:03

@zoretka08 Přesně tak, v Podolí jo. Máte pokojíček s koupelnou a záchodem, cd přehrávačem, balonem, křeslem, porodním lůžkem atd. Je tam i pult pro poporodní ošetření mimina, váha… Pohoda.
Však tím taky obhajujou výši poplatku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
15.6.12 17:18

@Viking výše poplatku je docela děsná, ale na druhou stranu to co píšeš zní fakt dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
15.6.12 17:52

@zoretka08 koukni na stránky upmd, mají tam fotky v galerii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
19.6.12 18:53

Tak i já přispěji svou zkušeností - v Podolí jsem rodila v květnu 2012. POplatek jsme zaplatit nestihli, partnera ale k porodu pustili s tím, že zaplatíme následně. Zaplatili jsme. Před nedávnem jsem psala právní rozbor na novou zákonnou úpravu ohledně přítomnosti osoby blízké u porodu. Tento problém upravuje nový zákon o zdravotních službách č. 372/2011, který nabyl účinnosti od 1.4.2012. Příslušná jeho ustanovení počítají výslovně s tím, že „pacient má právo na přítomnost osoby blízké nebo osoby určené pacientem a to v souladu s jinými právními předpisy a vnitřním řádem, a nenaruší-li přítomnost těchto osob poskytnutí zdravotních služeb“. Ovšem i toto ustanovení zřejmě neznamená, že nemocnice nebude moci vybírat poplatek za přítomnost otce u porodu, neboť je třeba počítat s „ostatními předpisy a vnitřními řády zdravotnických zařízení (resp. porodnic)“ a dále i s možnými náklady zdravotnického zařízení souvisejícími s přítomností otce u porodu, které není hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. S tvrzením, že nemocnice (porodnice) nemohou poplatek vybírat bych tudíž byla opatrná… Nicméně je to tristní vybírat 1.500,– Kč za chleba s paštikou a džus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
20.6.12 09:51

Tak nová zkušenost. Rodila jsem zda 28.května. Zaplatit po nás chtěla nějaká sestřička, pač dřív jsem nic neplatila, i když mě do toho na kartotéce i na kontrolách nutili. Sestřička byla moc milá, já jí řekila, že vím o zákonu, který od dubna platí, že nic platit nemusíme. Ona sklopila oči, řekla že o zákonu ví a že to nahlásí na sekretariátu, že to platit nechceme a že to teda vyžadovat nebude. Odrodila jsem, nikdo po nás nic nechtěl. Oni to zkouší, blbci jim naletí, ale pokud se ohradíte, problémy vám dělat nebudou…Tzn. jsme v Čechách, musíte si vše zjistit a domluvit sami, peníze chtěj všude, ale ne všude jim je musíte dát… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková