Odmítnutí rodičky v Podolí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2275
15.5.12 13:45

odmítnutí rodičky v Podolí

Ahoj, ráda bych se zaptala vás, které jste již rodily a to konkrétně v Podolí, jestli se často stává, že rodičku (řádně zaregistrovanou) v době porodu odmítnou.Stalo se vám to?
Dnes jsem mluvila se známou, která v Podolí pracuje jako lékařka, že registrace je prý naoko, že nejdřív mají přednost soukromé pacientky tamních lékařů (ty prý na registraci rozhodně frontu nestojí) a potom až registrované maminky. Máte zkušenost? Odmítají často? Má smysl se tam registrovat pokud už předem je jasné, že porodit tam je jen o štěstí?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13903
15.5.12 13:49

Tak odmítnout tě můžou všude, pokud maj plno. Z toho bych si hlavu fakt nedělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
15.5.12 13:51

Souhlasím s @mooch , odmítnout tě můžou všude, i když jsi zaregistrovaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
15.5.12 13:53

já si myslim, že ti lékaři tam zase takové zástupy rodících rodiných příslušnic mít nebudou..a je to tak všude, když je plno nevezmou tě..tak ti nezvýbá vybrat si dle tvého názoru nejlepší porodnici a modlit se aby neměli plno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
15.5.12 14:03

Já rodila v Podolí 2× a pokaždé Mě vzali a setkala jsem se jen jednou s tím, že někoho odmítli (z mého okolí). A to mojí kamarádku a tu přímo neodmítli, ale řekli jim, že k porodu ještě nevypadají, tak ať čekají na chodbě a kontrolovali je tam. Oni tedy nakonec odjeli jinam, tomu se nedivím, na chodbě bych taky nechtěla být v kontrakcích. Jinak opravdu odmítnout můžou všude, když je plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
15.5.12 14:05

Jo jo, to že tě mohou odmítnout všude beru, spíš mě zajímalo, jestli je těch odmítnutých maminek pár ( prostě se to jeden den v měsíci nakumulovalo) nebo je to denní chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
15.5.12 14:08

já tam rodila dvakrát a ani jednou jsem neměla problém byla jsem strašně spokojená. Oni pokud to bude akutní nikdo tě neodmítne ale kdybi „náááhodou“ měli plno a byl by čas můžou tě poslat jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
15.5.12 14:13

@dorinka01 Já myslím, že to nebude pravidlo, že by často někoho odmítali. Proto přece registrují. A s tou protekcí - já byla poprvé zaregistrovaná s mírnou protekcí, ale jen jsme posunuli termín o jeden den, kvůli malování a opravdu těch protekcí moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
15.5.12 14:26

Ja ked som rodila pred rokom, tak vraveli, ze ten porodny boom uz slabne a ze sa im uz dlho nestalo zeby niekoho odmietli.
Kamosku tam zobrali a to tam nebola ani registrovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
15.5.12 14:34

ja jsem rodila v podoli loni v lete, meli tam plno uz par dni predem a celkove se ta situace zklidnila az den pred tim, nez nas pustili domu. nevim, jestli v ty dobe treba nebyla zavrena jina porodnice v praze.
prijela jsem tam uz s odteklou plodovou vodou, sepsali se mnou papiry a chteli me poslat rodit na vinohrady, ale nemela jsem dobrej monitor, tak si me tam nakonec nechali. jen jsem musela cekat asi 2 a pul hodiny, nez se uvolnil jeden ze salu.
takze myslim, ze kdyby to bylo nejaky krizovy, tak se to misto najde i kdyz maji plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
15.5.12 14:35

Když je něco akutního, tak rodičku odmítnout nemůžou ani jí nemůžou nikam poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1387
15.5.12 14:54

Ahoj, tak já patřím k „odmítnutým“. Prý měli plno a odlifrovali mě do Motola. Je tedy pravda, že druhý den měli porodnici uzavřít (pro příjem) kvůli malování. Takže jsem sama na vážkách, zda to bylo z důvodu plné kapacity nebo kvůli malování. :nevim: Možná kdybych měla porod více rozjetý… fakt nevím
Každopádně držím pěsti, aby to Tebe nepotkalo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
15.5.12 15:01

Možné je všechno, proto mám rozmyšlenou druhou porodnici kam bych případně chtěla jet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
15.5.12 15:34

co jsem byla párkrát svědkem, tak i přes „stopstav“ se to snažili nějak udělat…Např. mě „vyhodili“ z oddělení šestinedělí :D

Ale raději si vyber, kam bys případně jela, kdyby v Podolí bylo fakt plno. Oni samozřejmě v takovém případě jsou domluvení s jinými porodnicemi…

• Citovat
  • Upravit
2872
15.5.12 15:56
@TessAg píše:
co jsem byla párkrát svědkem, tak i přes „stopstav“ se to snažili nějak udělat…Např. mě „vyhodili“ z oddělení šestinedělí :DAle raději si vyber, kam bys případně jela, kdyby v Podolí bylo fakt plno. Oni samozřejmě v takovém případě jsou domluvení s jinými porodnicemi…

Jo je fakt že za první holky jsem byla na provizornim pokoji protože všeck byli plný a u druhý dcerky mně poslali domu dřív o 1 den že jsme uplně v pořádku a potřebují moji postel :D fakt se neboj pokud to nebude nutný nepošlou tě nikam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková