Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, ráda bych se zaptala vás, které jste již rodily a to konkrétně v Podolí, jestli se často stává, že rodičku (řádně zaregistrovanou) v době porodu odmítnou.Stalo se vám to?
Dnes jsem mluvila se známou, která v Podolí pracuje jako lékařka, že registrace je prý naoko, že nejdřív mají přednost soukromé pacientky tamních lékařů (ty prý na registraci rozhodně frontu nestojí) a potom až registrované maminky. Máte zkušenost? Odmítají často? Má smysl se tam registrovat pokud už předem je jasné, že porodit tam je jen o štěstí?
Děkuji.
Tak odmítnout tě můžou všude, pokud maj plno. Z toho bych si hlavu fakt nedělala…
Souhlasím s @mooch , odmítnout tě můžou všude, i když jsi zaregistrovaná…
já si myslim, že ti lékaři tam zase takové zástupy rodících rodiných příslušnic mít nebudou..a je to tak všude, když je plno nevezmou tě..tak ti nezvýbá vybrat si dle tvého názoru nejlepší porodnici a modlit se aby neměli plno ![]()
Já rodila v Podolí 2× a pokaždé Mě vzali a setkala jsem se jen jednou s tím, že někoho odmítli (z mého okolí). A to mojí kamarádku a tu přímo neodmítli, ale řekli jim, že k porodu ještě nevypadají, tak ať čekají na chodbě a kontrolovali je tam. Oni tedy nakonec odjeli jinam, tomu se nedivím, na chodbě bych taky nechtěla být v kontrakcích. Jinak opravdu odmítnout můžou všude, když je plno.
Jo jo, to že tě mohou odmítnout všude beru, spíš mě zajímalo, jestli je těch odmítnutých maminek pár ( prostě se to jeden den v měsíci nakumulovalo) nebo je to denní chleba.
já tam rodila dvakrát a ani jednou jsem neměla problém byla jsem strašně spokojená. Oni pokud to bude akutní nikdo tě neodmítne ale kdybi „náááhodou“ měli plno a byl by čas můžou tě poslat jinam.
@dorinka01 Já myslím, že to nebude pravidlo, že by často někoho odmítali. Proto přece registrují. A s tou protekcí - já byla poprvé zaregistrovaná s mírnou protekcí, ale jen jsme posunuli termín o jeden den, kvůli malování a opravdu těch protekcí moc není.
Ja ked som rodila pred rokom, tak vraveli, ze ten porodny boom uz slabne a ze sa im uz dlho nestalo zeby niekoho odmietli.
Kamosku tam zobrali a to tam nebola ani registrovana.
ja jsem rodila v podoli loni v lete, meli tam plno uz par dni predem a celkove se ta situace zklidnila az den pred tim, nez nas pustili domu. nevim, jestli v ty dobe treba nebyla zavrena jina porodnice v praze.
prijela jsem tam uz s odteklou plodovou vodou, sepsali se mnou papiry a chteli me poslat rodit na vinohrady, ale nemela jsem dobrej monitor, tak si me tam nakonec nechali. jen jsem musela cekat asi 2 a pul hodiny, nez se uvolnil jeden ze salu.
takze myslim, ze kdyby to bylo nejaky krizovy, tak se to misto najde i kdyz maji plno.
Když je něco akutního, tak rodičku odmítnout nemůžou ani jí nemůžou nikam poslat.
Ahoj, tak já patřím k „odmítnutým“. Prý měli plno a odlifrovali mě do Motola. Je tedy pravda, že druhý den měli porodnici uzavřít (pro příjem) kvůli malování. Takže jsem sama na vážkách, zda to bylo z důvodu plné kapacity nebo kvůli malování.
Možná kdybych měla porod více rozjetý… fakt nevím
Každopádně držím pěsti, aby to Tebe nepotkalo ![]()
Možné je všechno, proto mám rozmyšlenou druhou porodnici kam bych případně chtěla jet ![]()
co jsem byla párkrát svědkem, tak i přes „stopstav“ se to snažili nějak udělat…Např. mě „vyhodili“ z oddělení šestinedělí ![]()
Ale raději si vyber, kam bys případně jela, kdyby v Podolí bylo fakt plno. Oni samozřejmě v takovém případě jsou domluvení s jinými porodnicemi…
@TessAg píše:
co jsem byla párkrát svědkem, tak i přes „stopstav“ se to snažili nějak udělat…Např. mě „vyhodili“ z oddělení šestinedělíAle raději si vyber, kam bys případně jela, kdyby v Podolí bylo fakt plno. Oni samozřejmě v takovém případě jsou domluvení s jinými porodnicemi…
Jo je fakt že za první holky jsem byla na provizornim pokoji protože všeck byli plný a u druhý dcerky mně poslali domu dřív o 1 den že jsme uplně v pořádku a potřebují moji postel
fakt se neboj pokud to nebude nutný nepošlou tě nikam
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.