Odmítnutí VBAC

11
19.6.24 18:19

Odmítnuti VBAC

Ahojky, jsem tu nová a chtěla bych se vás zeptat jestli mate některá zkušenosti s odmítnutím VBAC? A jak se k tomu stavěli lékaři? Dekuji za všechny odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10923
19.6.24 18:40

@Bibi9750 melo by to byt v pohode. Vetsinou porodnice netlaci a kdyz to je mozny, davaji vybrat. Kdyz ne, jde se cs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
19.6.24 18:51

Měla jsem před cca rokem tady diskuzi… Na mě konkrétní lékařka tlačila v porodnici hodně, že pro druhý CS není medicínský důvod a termín mi odmítla vypsat. Při porodu jsem na příjem přijela s prasklou vodou a s tak rozjetým porodem přirozeně a dítětem v dobré pozici, že už jsme se dohodli na přirozeném. Ale taky jsem ho nechtěla a musím říct, že zlatý císař. Držím palce, ať narazis na vstřícné lékaře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
19.6.24 18:56

@Tanado1229 masakr. Ja rodila u Apolinare a tam jsou spis nakloneni k cisari. Ale rozhodne kdyz clovek nechce, tak ho nenuti a cisar je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.6.24 11:12

@Tanado1229 tak to je teda drsný. Já se prave Divala na nějaké jakoby “kontraindikace” k VBACu a prave jednou z nich bylo i odmítnutí pacientky. Tak mě prave zajimalo jak to funguje v praxi. A jestli je možné se tím nějak ohradit. Když by náhodou. Každopádně dekuji za reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.10.24 07:49

Já jsem si to u lékařky na rizikovém ve Zlíně prostě " vymohla". Už od cca 25.tydne jsem jí říkala, že chci rodit císařem. Říkala, že mě nikdo nutit nemůže, když jsem už jednou císařem rodila. Že u druhých těhotenství je to posuzování benevolentnější, nakonec mě vyhověla, říkala ale, že k tomu není žádný medicínský důvod. V dnešní době musite v nemocnici podepisovat informované souhlasy, tak jsem měla připravený i papír s odmítnutím VBAC. A věřím, že v dnešní době by žádný lékař nešel proti informovaném souhlasu pacienta. Kdyby se nedej bože třeba něco stalo u porodu VBAC a vy jste měla podepsané, že s tím nesouhlasíte, tak je to pro lékaře velký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
3.10.24 10:08

@lite.all já ho připravený měla, na příjmu s CS problém neměli, ale já měla ten porod nakonec děsně rychlý, na příjmu na 6 cm bez jediné kontrakce a pak za 20 minut papírování najednou 9,5 cm. Ale měla jsem z přirozeného děsne nervy, aby se něco nepodelalo, což se doktorce zdálo vtipné. Mluvíme obě o paní Hen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
23.10.24 21:20

@Tanado1229 No u Hen by to asi neprošlo, to moje přání rodit císařem. Kdyby s tím měla problém, tak jsem byla připravena i změnit porodnici. Ale mě císař schválila jiná dr. z rizikovky. Naštěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
23.10.24 21:22

@lite.all Tak tos měla kliku, u mě ho měla schvalovat paní Hen a neprošlo to, prý není medicínský důvod, že nechci VBAC 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
23.10.24 21:29

V papírech jsem měla napsané-po konzultaci z Dr. Hen, že naplánují císařský řez. Tak buď to konzultovali někde bokem v kanclu a nebo ta dr. ke které jsem chodila, tak už si to rozhoduje sama a pouze na papíře je napsané, že to zkonzultovali. Nevím, ale měla jsem z toho fakt šílenou hrůzu, že budu muset jít ještě k ní na vyšetření. S tou paní se opravdu nedá většinou normálně bavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí