Chtěli jste partnera u porodu?

Anonymní
19.6.24 10:59

Chtěli jste partnera u porodu?

Ahoj, otázka je jasná, chtěli jste, aby byl partner u porodu?
Bývalý u porodu byl a už tenkrát jsem si nebyla jistá. Teď jsem znovu těhotná a současný partner by chtěl, ale já vlastně nevím.
Partner mi dost vnucuje svoje představy a je takový, že se hned urazí, když není po jeho. Příklad, já mám bolístku a on hned ví, jak to léčit a když to neudělám po jeho, je uražený. Výčitky já ti to říkal atd. A já se chci u porodu soustředit na sebe a ne jeho rady a požadavky. Za další v minulosti nehezky mluvil o tom, jak porod probíhá, jak ženská blije a nadává a ve mně to nějak zůstalo, já jsem ani neblila, ani nenadávala.. ale jsou tam momenty, které jsou dost soukromé a nevím (únik stolice, klistýr..).
A třetí moje váhání, já fakt nechci žádné fotky do alba, nechci, aby mě u porodu jakkoli fotil, miminko ať si fotí, ale já nějak nestojím o takový druh fotek.
Jsem na tohle přecitlivělá, partnerovi jsem to chtěla vysvětlit, že mi toto vadí a on se místo toho zasekl jak malej kluk.
Jakou zkušenost máte vy? Vyčetl vám někomu partner, co viděl?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2447
19.6.24 11:07

S někým takových bych si fakt nedělala dítě. Představ si, že jsi nemocná, tak po tobě partner uklidí tělní tekutiny i v bytě, ne? Tak proč by to měl být problém u porodu? A pokud by někdo nerespektoval „ne“ na focení u porodu 8o tak nejenže by nebyl u toho porodu, ale v žádném případě bych se k němu už po porodu nevracela. Proč musíš takovému dbilvi rodit dítě? Fakt nemusíš mít s každým novým další dítě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.24 11:07

Nechala jsem to na něm a chtěl jít.
Byli jsme domluvení, že může kdykoliv odejít a já ho můžu stejně tak požádat aby odešel.
Takové přiblblé řeči a názory ovšem nemá. Kdyby ano, nebyla bych tam na něho zvědavá.
Věděla jsem, že když tam bude, bude podporou a taky byl :nevim:
Porod to byl předlouhý a těžký, skončil císařem a manžel viděl uplně všechno-byť mi seděl u ramen.
Na šestinedělí mě viděl s cévkou a pytlíkem moči pověšeným na posteli a doma mi pomohl ustřihnout konce šití.
Nikdy mi nic nevyčetl, na nic nenarážel a nechoval se jinak.
Toho tvojeho bych asi měl radši za dveřma.

• Citovat
  • Upravit
4610
19.6.24 11:08

Gratuluju k vyberu super partnera a tatinka..

Manzela jsem u porodu mela, byl mi velkou oporou a nevim, proc by mi mel neco vycitat, neni to idiot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.24 11:09

Já neříkám, že by něco neuklidil, ale já se prostě cítím trapně.
A ohledně fotek, vím, že jsou maminky, které si na porod najímají fotografy, sdílí videa s celou veřejností a přijde jim to v pořádku. Jen já se na tohle necítím.

• Citovat
  • Upravit
3681
19.6.24 11:11

Ani vterinu jsem nevahala nad tim, zda ano ci ne. A je mi sumak, ze vidi, jak mi davaji klistyr, to patri k zivotu. Ale ja jsem si vybrala normalniho manzela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
19.6.24 11:11

No tak toho bych u porodu taky nechtěla teda, tak se s ním o tom vůbec nebav a v porodnici porodní asistence na místě řekni ať ho pošle na chodbu že tam nikoho nechceš :nevim:
Já jsem manžela měla u všech 3 porodů, ale on je úplně jiná nátura. On mě podporoval a respektoval vše tak, jak jsem to chtěla já.

• Citovat
  • Upravit
794
19.6.24 11:14

U prvního partner byl, druhý nestihl a u třetího jsem ho nechtěla. Dcera to ale asi chtěla jinak a tak se narodila v autě :lol:. Takže nakonec nebyl jen u první dcery, to ho poslala doktorka pro věci do auta a dcera se zatím narodila na příjmu. U syna mám dokonce i fotky, o které úplně každý nestojí, ale doktor vlastně přítele „donutil“ vše fotit :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
19.6.24 11:15

No, nemáš to jednoduchý…
Já tedy osobní zkušenost ještě nemám, stále jsme ve fázi snažení, ale s manželem v tomto máme jasno, u porodu nebude. On je hrozně starostlivý a hrozně špatně nese když mi není dobře, nebo mě něco bolí, no a já jsem ten typ že když mi je ouvej, tak jsem s bolestí nejraději sama, takže jsme se v tomhle shodli.

Jsem zastáncem názoru, že ten kdo nechce by se neměl zodpovídat ani do toho být tlačen a je jedno zda-li je to žena nebo muž. Pokud muž u porodu být nechce a žena na tom přesto trvá je stejně špatně, jako váš případ, kdy tam muž být chce, ale žena by tam krom zdravotníků nikoho nechce.

S mužem který mě nerespektuje bych si dítě nedělala, ale předpokládám že má nějaké jiné kvality kvůli kterým sis ho zvolila jako otce svého dítěte. Jak reaguje když mu řekneš že bys ho tam raději neměla z důvodu toho jak se vyjadřoval o porodu a že nechceš aby tyto negativní věci měl asociované s tebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
19.6.24 11:17

Mám normáního chlapa, takže ano chtěla, protože jsem věděla že mi bude oporou bez blbejch keců 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
19.6.24 11:22

Manžel byl u všech tří porodu. Ale toho tvýho bych tam nechtěla ani za nic a ani bych si s ním to dítě neudělala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.6.24 11:28

Ano, partner, který je mi oporou, je schopen empatie a ví, že u porodu nejde o jeho ego, u našich porodů byl. Toho tvého bych tam nechtěla a nechtěla bych ho ostatně ani u toho počínání dítěte. Ty si ještě užiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
19.6.24 11:28

Konkrétní odpověd na otázku je za mě určitě ano. Manžela/partnera a pokud žena nemá manžela nebo partnera, tak kohokoliv, ale někdo by tam s ní měl být.
Myslím si, že je to hodně těžké a žena to těžko může zvládnout sama, je potřeba nějaká podpora. U prvního porodu jsem měla mamku a u druhého manžela. Všechny ty intimní věci, které se stanou během porodu jsou prostě přirozené a není potřeba se za ně stydět.
Manžel byl u porodu úplně v pohodě, jen mu bylo líto, že mi nemohl nijak pomoct. Já jsem teda taky nenadávala, jenom jsem hodně křičela při kontrakcích.
Manžel mi nic nevyčetl a nijak negativně nevnímal, co viděl. Během šestinedělí jsme spolu hodně mluvili o tom, jak se těšíme na sex a byl hned po skončení šestinedělí, oba jsme na něj měli velkou chuť :oops:

Příspěvek upraven 19.06.24 v 11:31

• Citovat
  • Upravit
16278
19.6.24 11:29

Rozhodně jsem partnera u porodu chtěla a on chtěl jít taky. Řekla jsem svoji představu, on mi do toho nemluvil. Nakonec stejně bylo vše jinak a on dorazil opravdu těsně před. Sotva se sedl, jen jsem ho chytla za ruku a bylo po všem :mrgreen:

Ale mít tvého partnera, tak asi taky dost váhám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
19.6.24 11:39

Co se týká porodu, tak za me absolutně do toho chlap nemá co mluvit, od toho je tu ženská a doktoři. U tvé otázky mě zarazilo spíše to, s jakým jelitem jsi si to dítě udělala, přečetla jsem prvních pár řádků a mám teda dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí