Chtěli jste partnera u porodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
797
19.6.24 14:55

Měla jsem manžela u všech 3. Ale ten tam byl od toho, aby mi byl k ruce (a hlídal dítě, aby ho nevymenili za cizí ;) ). Doprovod chodí k porodu, aby rodičce zprijemnil těžké chvíle a ne aby měl zajímavé představení či zážitek. O tom kdo a jestli vůbec nekdo půjde k porodu, rozhoduje jedině daná rodička. Udělej to tak, jak to sama cítíš, bez ohledu na to, jestli on se třeba rozskočí. Cílem je matka v pohodě, porod hladký, a dobře narozené dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
19.6.24 14:56
@Venetia píše: Více

To, že se rodilo možná víc než teď, má taky s přítomností otců u porodu společného…nic 8)
To není o tom, že by to bez nich nešlo, ale že se některé ženy v přítomnosti partnera mohou cítit lépe a je fajn, že tu možnost mají.
Běhat se dá i bosky, ale asi se shodnem, že s tretrama to jde o dost líp. Tak proč si to neulehčit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
19.6.24 14:58
@ZinaJudita1 píše: Více

A já ti odpovím dám, že to všechny ženy zvládly. Všechny zvládly porodit i bez chlapa na sále. Ty říkáš, že nejsou statistiky, ale na to opravdu statistiky netřeba. Prostě ty ženy porodily. Takže píšeš hloupost. Porodit zvládnou všechny. Zda to dítě bude nebo nebude postižené, není ovlivněno přítomnosti otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14737
19.6.24 14:59

Nechtěla jsem partnera u žádného ze 4 porodů. Poprvé jsem byla ráda, že tam nebyl. Nevím, co by tam těch 41 hodin dělal :lol: A u dalších to ani nešlo, neměli jsme hlídání. Můj manžel je normální a nikdy by neměl takové řeči jako ten tvůj. Ale já bych prostě kromě zdravotníků (včetně studentů) u porodu nikdy nikoho nechtěla. A toho tvého už vůbec ne, hlavně bych s ním ani neměla dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.24 15:24
@Temnástranasíly píše: Více

Příkaz zůstat u hlavy dostal ten můj taky :pankac: No on se ani nehrne, aby dole něco zahlédl… Počítám s tím, že tam bude pro mě, bude mi pomáhat, připomínat mi pít, protože si myslím, že budu během bolestí zapomínat a pak se mi dělá zle… Masírovat záda, objímat mě, podporovat. A má „dovoleno“, kdyby toho na něj bylo moc, skočit si do bufetu na kafčo a uklidnit se. Je taky jen člověk ;)

Toho od zakladatelky bych kopla do zadku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106773
19.6.24 15:55
@nanting píše: Více

To jsem, ale psala, že ty co o to stojí, mají tu možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
19.6.24 16:30

Já jsem třeba u porodu byl, viděl jsem tam asi všechno, protože se zkoušely různé polohy, sprcha, vana,… Nakonec jsem od personálu dostal příkaz držet ženě nohy, protože už na to neměla sílu, tak jsem prostě nestál u hlavy a fakt jsem asi viděl všechno. Teda mimo nástřihu a následného šití. Nemyslím si, že by mě to nějak ovlivnilo, ale chápu, že ne každý to takhle má. Někdo nemůže vidět krev, někdo nesnese představu, že tam budou i jiné tělní tekutiny,…
Z mého pohledu, při porodu žena prožívá utrpení, zvlášť, pokud je to bez analgetik, epidurálu,… Náš porod byl naštěstí celkem rychlý a asi nevím, jak bych to snesl, kdybych ženu viděl 30 hodin v porodních bolestech.
Myslím si, že jsem se snažil i docela aktivně pomáhat. Někdy byly kontrakce tak silné, že žena zapomínala dýchat, tak jsem na ni mluvil (byť možná i nepříjemně), aby kontrakce prodýchávala a když kontrakce skončila, tak jsem ji říkal, ať zavře oči a odpočívá. No a tak celkově, že je dobrá jak to zvládá a je prostě skvělá. Snažil jsem se být k ruce, když něco potřebovala a občas jsem se to snažil i odlehčit nějakým blbým vtipem. Bylo vidět, že i porodní asistentka taková odlehčení vítá.
Měli jsme porodní plán a přes komplikace nemohla být maminka s miminkem u prvotního ošetření, tak jsem tam byl já a došlo tam k situaci, kdy sestřička o porodním plánu nevěděla a chtěla udělat něco, co jsme zase nechtěli udělat my. Tak jsem to včas zarazil. Samozřejmě, nešlo o zdraví miminka, to bychom si nedovolili mít ani v porodním plánu.
Takže svoje místo a úkoly jsem tam určitě měl. Určitě to nebylo o tom, abych tam byl pasivní a jen čekal až bude hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4975
19.6.24 20:07

U prvního porodu partner byl, za mě úplně zbytečně, když byla vidět hlavička, šel vedle. U druhého už nebyl, ani jeden jsme to nechtěli, zvládla jsem to sama. Ale když tam byl, byl podpora, nekafral do ničeho, spíš si připadal navíc a zavazel 🙂 To, co předvádí tvůj muž, je dětinské chování. Chce to sednout si a důrazně vysvětlit, že jsi dospělá a taky mu nevnucujes, jak se má cítit a co má dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
19.6.24 22:40

Zastávám názor, že u porodu má být rodička a zdravotníci.
Takže ne, manžel u porodu nebyl a jsem za to ráda.
Partnera, jako máš ty, bych nechtěla ani u porodu, ani ve svém životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
23.6.24 21:23
@Anonymní píše: Více

Ano chtěla jsem, dokonce jsem to podmínila, ale mnohem lepší by byl kdokoliv, kdo by dokázal perzonál držet zpět. Já tenkrát ani nevěděla, kdo je dula, mohla jsem být tehdy ráda vůbec za toho partnera. Znalá žena by byla pro mě mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.24 22:51

Rozhodně, nesnesla bych, kdyby tam nebyl. Od partnera očekávám především podporu, zvlášť v takových těžkých chvílích, jako je porod.

• Citovat
  • Upravit
30
6.7.24 12:25

Úplně jednoduše - porod je důležitý mezník v životě ženy, kdy je nejblíže smrti. Takže pokud víš, že ti nedá podporu, pak ho tam neměj. A pokud bude kvůli tomu pyskovat, tak tě dostatečně nerespektuje. Ať si jde pak rodit sám, chytrolín.
Ale pokud víš, že pro tebe bude oporou, pak v tom nevidím překážku. A to musíš vědět ty. Ale už jenom to, že tu takto píšeš a máš pochyby, tak si asi nemyslíš, že tě bude úplně podporovat…? Chápu to správně? :nevim: Rozhodnout se musíš ty. Ale já bych byla v tomto ohledu neústupná. Protože psychický stav rodičky, kromě špetky štěstí, je u porodu snad nejdůležitější. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
6.7.24 12:47

Pokud muž vidí ženu u porodu, tak se mu zprotivi a uz ho nikdy tolik nepritahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
6.7.24 13:08
@Annike píše: Více

V tom případě to není muž, kterého chci mít vedle sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
6.7.24 14:20

Ex byl u prvního. Nechtěl, ale já ano, tak prostě musel. Určitě mu to prospělo, já myslím, že tam ten otec patří. Měl by si to zažít, aby si té ženské pořádně vážil. Oprabdu jsem nebyla zvědavá na to, aby si na mimčo někde v klidu čekal a já trpěla.
U druhého nebyl (cs) a já chtěla celkovou anestezii. Každopádně bondoval.
Rozhodni se dle sebe, muž se ti musí přizpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí