Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No, tak za nás tohle nebylo, a naši mě dávali rukavice, pepřili prst, přesto jsem si palec cucala cca do 13 let
a to jsem na tom dobře, mojí kamarádky ségra si ho cucá dodneška
je jí 30 let
![]()
No, jsem ráda že jsme to zvladli odnaučit tak ryhcle a brzo, protože čekáme druhy a holce je 20 měsíců, ale je dobrá už se naučila i na nočník jen jestě na noc má plínku ale dokáže si říct. Moje sestra si cucala palec docela dlouho taky ale ne tak dlouho jako sestra tvé kamarádky to je tedy co říct hlavně si to ani nedovedu představit ![]()
Víte co? chodim po všech diskusích a to je samé : Ten můj si cucá palec a bla bla bla …Mám z toho depku je mi 17 let a nemůžu se toho zbavit , ale vlasně sem nikdo nenapíše jak se toho zbavit !!!!
Já osobně teďka půjdu na Hypnozu protože s tím nechci žít a strašně se za to stydím !!!! Člověk za to nemůže prostě to tak je každý má neco … A zuby mám uplne v pohodě žádný předkus ani mezera tak co !!!! A tyhle debaty o kterých se baví ženský typu já ho třískat nechci nevim co mám dělat fakt člověku nepomáhají ..... ![]()
dobry den, mame stejny problem se 4letou dcerou. Potreli jsme ji timto pripravkem pouze nehet a nic, cucala si palec dal. potom jsme to uz nezkusili. Jinak to je citit jako toluen, tak silne pochybuji o nezavadnosti tohoto produktu. Ale co jineho vyzkouset? Muzete mi poradit, jak jste ji ten palec natreli? jak to pouzit? dekuji Radek M.
@Anonymni píše:
Chci se připojit též k tématům a to že spousta dětí má v oblibě cucání palečků, tak u nás to byl doufám že navždy konec. Holčině je 1,5 roku dudlík vůbec od narození nechtěla a tak jsem si říkala máme miminko bez dudlíku a nemusíme ho ani odnaučovat, pak když dovršila 3měsíců zjistila že má paleček tak jsme zkoušeli všechno možný jak citronnebo sůl ale to ani nezabralo. Jednoho dne jsme zjistili že existuje v lékárně zvláštní lahvička MORDE X je to dětem proti kousání nehtů natře se to na prstík chutná to hodně hořce a na dlouho že po jednom dni byl palec náhle z pusy pryč tak si už na něj dlouho nevzpomněla a doufám že naše rada nebude marná pro další zkoušky kterým bychom rádi pomohli. Tak vesele zdravíme a přejeme další šťastné odnaučování čehokoli.
A to jste ji ho natreli v tech trech mesicich? Nas prdol 3m si taky zacal cucat a nerada bych aby se z toho stal zlozvyk. Dekuji
Dítě si cumla palec nebo dudlik, když se potřebuje uklidnit. Takže pokud mu vezmete paleček, bude se uklidnovat jinak. u staršího dítěte bych se zaměřila na příčinu cumlani a tu se snažila odbourávat. Palec a jeho cumlani je podružné a nepodstatné. Zrovna tak si místo toho může třeba kousat nehty, tahat suché z nosu a pod…
@brko píše:
Dítě si cumla palec nebo dudlik, když se potřebuje uklidnit. Takže pokud mu vezmete paleček, bude se uklidnovat jinak. u staršího dítěte bych se zaměřila na příčinu cumlani a tu se snažila odbourávat. Palec a jeho cumlani je podružné a nepodstatné. Zrovna tak si místo toho může třeba kousat nehty, tahat suché z nosu a pod…
Jenze maly ma 3 mesice a snazim se ho mit neustale na prsu avsak mam jeste dvouletou dcerku ktera ma taky sve potreby. Nevim zda to resit ci ne uz kvuli kojeni ![]()
Chci se připojit též k tématům a to že spousta dětí má v oblibě cucání palečků, tak u nás to byl doufám že navždy konec. Holčině je 1,5 roku dudlík vůbec od narození nechtěla a tak jsem si říkala máme miminko bez dudlíku a nemusíme ho ani odnaučovat, pak když dovršila 3měsíců zjistila že má paleček tak jsme zkoušeli všechno možný jak citronnebo sůl ale to ani nezabralo. Jednoho dne jsme zjistili že existuje v lékárně zvláštní lahvička MORDE X je to dětem proti kousání nehtů natře se to na prstík chutná to hodně hořce a na dlouho že po jednom dni byl palec náhle z pusy pryč tak si už na něj dlouho nevzpomněla a doufám že naše rada nebude marná pro další zkoušky kterým bychom rádi pomohli. Tak vesele zdravíme a přejeme další šťastné odnaučování čehokoli.