Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mamky,
chci se zeptat, jak dlouho jste vozili dítko v kočárku? Naše Míša má 2 roky a měsíc a zdá se mi, že poslední dobou se jí moc nechce chodit, raději se vozí v kočárku, možná je to i těmi vedry, že je více unavená a chce být schovaná v kočárku ve stínu. Ale i tak nechce moc chodit na delší vzdálenosti, to se zastaví s tím, že ji bolí nožičky a taťka ji musí nést posazenou za krkem. Plánujeme druhé dítě, teda až příští rok, ale už teď uvažuji nad novým kočárkem. Myslíte, že už malá ve 3 letech bude absolutně bez kočárku (golfáče)? I tak mi to připadá už divné, že vozím takového „klacka“…
Do jakého věku dítěte jste vy potřebovaly kočár?
Díky,
Andrea
Myslím že ve třech letech už to bez kočáru zvládne, já tedy starší vozila do 3l a malou teď ještě pořád vozím a myslím že někdy ve 3l skončíme…
Tak Tomík se vozil tak do 2 a něco roků, pak se mu narodil bráška, takže od 2 a čtvrt jezdí na skejtu za kočárkem. Ovšem třeba dneska byl u tchýně a ta ho doveze zpátky v golfkách, protože by ho nezvládla odchytávat v lese, popř. nést na koníkovi
Ale když je tak velký kluk v kočárku, tak už mi to připadá trochu „divné“
…ovšem když má Tomík možnost vlézt nějakému mladšímu kamarádovi do kočárku, dělá to velmi nadšeně a vozil by se pořád…už mu je to holt vzácné
Když si vzpomenu, jak bojoval, když v kočáru nechtěl sedět ani za prase… ![]()
Klííd, do těch 3 let v pohodě voz. Je ještě malá, horka a větší vzdálenosti - nic pro ne. Když se zbavíš kočáru, tak je konec delším procházkám. A mně tedy taky funguje kočár v případě vzteklounka, nacpu do kočáru, prikurtuju a jedeme dokud se neuklidní ![]()
kočárkům zdar
mám 2 letého syna, když jedeme na nějaké zajímavé místo v kombi s MHD, kočár nebereme, jinak vždy a všude
martina
Ahoj, mi jsme v lednu prodali trojkolku a koupili menší lehčí golfky, ale máme je jen když jedeme někam, kde vím, že mi tam malej bude po obědě spát, jinak ne ![]()
Takže zhruba od konce ledna/začátku února (v březnu dva roky) jen na spaní v terénu, pokud nespí v autě ![]()
ahoj,
ve 2 letech syna jsem prodala lehký sporták ( do šaliny mi nikdo nepomáhal
) a koupila si ty obyč. golfky. syn v nich jezdil asi 14 dní a pak začal sám od sebe chodit pěšky. vždy si sám řekl, zda chce s kočárem či nikoliv. někdy pak na prochajdě zkouší " vezmout". ale do náručí neberu ! ty golfky si ještě chvíli necháme pro strýčka příhodu a počítám tak na podzim (2,5 roku) je prodám.
záleží jak je každé dítě ochotné chodit pěšo,ale rozchodí se ti pak během pár dnů, neboj ![]()
Irias + štěpán 28 m.