Neprůbojné nebo divné dítě?

233
10.6.07 13:45

Neprůbojné nebo divné dítě?

Maminky prosím o radu, mám 3 letou holčičku a někdy si říkám jestli není fakt už divná..mnoho dětí kolem ní řádí, běhá, venku na pískovišti a ona je nejradši když tam je sama nebo pouze s jedním nebo 2 dětmi. Když jich je více odmítá se zapojit mezi ně, raději sedí u mě, když jí někdo něco vezme..i malé dítě začne brečet , místo toho aby se bránila nebo udělala něco podobného. Od mala je mezi dětmi, chodíme na hřiště,do herny, stále mezi dětmi je ale čím starší tím horší. Její sestřenice o rok starší řádí, běhá,vykládá a ona spíše přízvukuje, není vůbec průbojná!! Dokáže sedět a pozorovat cizí děti třeba půl hodiny a nezapojí se.Od září jde do školky a mám fakt obavy. Může se to změnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3787
10.6.07 13:54

TAk přesně taková jsem byla já. Řekla bych, že ještě horší. Prostě mi trvalo, než jsem si zvykla na lidi a i když jsem si zvykla, dávala jsem přednost introvertním hrám někde v rožku (oblíbené místo bylo u babičky za záclonou, měla ji až na zem a za ní spoustu místa ;-) :-D )
Naši se mě báli dát do školky a světe div se, tam se to zlomilo a zapojila jsem se mezi děti v pohodě. Nutno podotknout, že příliš kolektivní typ nejsem doposud, nicméně myslím, že i s tím se dá žít :wink:
Překonala jsem svoji nesmělost i v práci, kde byla komunikace s lidmi na denním pořádku.

TAkže bez obav :-) jen se smiř s tím, že zřejmě nikdy nebude vůdce tlupy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
10.6.07 14:30

Ahojky, neboj es, myslím, že tvoje holčička určitě divná není. Matýsek taky neměl rád moc dětí a cizí, spíš se motal kolem nás. Je tedy fakt, že do školky jsem ho dala až ve 4, od 3 byl fakt nešťastný. Teď jdeme do školy a je to výrazně lepší. Není žádný vůdce ani rabiját, ale odstrčený taky není. Je fakt, že byl vždycky takový rozumbrada a chytrolín. Ono má všechno něco do sebe, mám neteř a to je dílo, ta se zkamarádí hned a s každým. Ale je pohrk a poděs, tak to neřeš, do ničeho ji nenuť a uvidíš, že se to zlepší. Majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
10.6.07 19:34

Ono nejde děti srovnávat, každé je jiné, a kdo kdy řekl, že ideálním dítětem je zrovna průbojné :-)? Já bych ji nenutila, až bude chtít, zapojí se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
10.6.07 21:34

Ahoj,

ty máš problém s neprůbojným dítětem, a já mám zase dítě tak průbojné, že mi jde z toho kolikrát hlava kolem :D . Ta naše se ve světě neztratí, je opravdu průbojná až moc. Co bych za to dala aby mi někdy seděla v klidu a koukala se na ostatní. To ona je s dětma a každého komanduje a když není po jejim tak dokáže všechny zkomandovat. No někdy fakt hrůza.

Neporadím, ale chtěla jsem aby jsi viděla jaký je to i z druhý strany. Myslím, že ve školce se ti holka změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
10.6.07 23:35

Ahoj Petuno.
Jak kdybys popisovala kluka mojí ségry.
Ten vydržel snad 4 hodiny si sám hrát, stačilo mu jediný autíčko. Pokud vím, tak ségra s ním ani nikam moc nechodila, byl takovej tichounkej, akorát hodně fixovanej na ségru, takže jsme ho moc nemohli hlídat, hodně pak po ní brečel.
Ale jak byla ségra v dohledu, byl jak myška!
Ani se s náma jako nechtěl moc mazlit, což nás mrzelo, ale museli jsme to brát, jak to bylo… A VŮBEC za náma nechodil, ať si s ním hrajem. Sedl si do pokoje a nevěděli jsme o něm!
Dneska už je to teda velikej kluk 8) chodí normálně do práce a dokonce je i úspěšnej ve sportu.
Mimochodem - ségra pak měla druhýho, a to bylo éro érovatý, ukecanej, chvíli nevydržel sám, pořád „pojď si se mnou hrááááát!“, vyhledával děti, kolektiv… ve školce dělal baviče.
to holt je na povaze.
Já mám taky holčičku, totální šídlo, dva a půl roku - je to taková chechtanda ukecaná, ale - děti taky nějak moc nevyhledává. Líbí se jí na ně koukat, ale nejde si k nim hrát. Tak čekám, myslím, že ta školka Ti dcerku o něco změní, posune jinam . uvidíš.
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
10.6.07 23:51

Petuna Přesně! Jakobys popisovala mého syna. Taky má jít v září do školky, navíc čekáme v říjnu přírůstek. Když se mu tam nebude líbit odhlásím ho, nutit ho nebudu. Nemyslím, že je divný… spíš mám obavu aby neměl z té školky trauma :( . Dáme si v září vědět jak to těm našim prckům jde. ..

Jak takové nespolečenské děti příjmají sourozence? Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
11.6.07 09:45

Ahoj, přidávám se k Veronice, někdy bych něco takového chtěla zažít! Dcera už od 2,5 let miluje společnost dětí, je to hrozná dračice, troufne si na starší, popere se o hračky, bere jim je, občas je praští (to se samozřejmě snažím odnaučovat). Leze po skluzavkách, výškách, vrhá se do vody - hrůza. Kamarádka má o rok starší holčičku, která je pravý opak, neprůbojná, vydrží si hrát sama, malovat apod. Jsou spolu ve školce a je tam v pododě, najde si vždy svoji hru a své místečko. Takže bych se nebála. Katrin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
11.6.07 15:11

Petuno,

máme doma též introverta, taky si někdy říkám, jak se bude v životě otáčet :) . Ale pak si vzpomenu na sebe(totéž v růžovém). Být introvert není vůbec na závadu, pak jde jen o to, aby člověk byl zvládnutý introvert( v dospělosti)- což, doufám, jsem. V práci se pohybuju pořád mezi spoustou lidí a nedělá mi rpoblémy s nimi komunikovat, přesto dávám přednost malé skupině lidí nebo samotěčož už teď s dětmi samozřejmě nejde :lol: .
P.S. Leea - syn vzal sestru naprosto perfektně. Miluje ji a mazlí se sní víc než my rodiče :)

Vrony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
11.6.07 15:36

Ahoj

kamarádka měla to samé… holčička byla naprosto neprůbojná… ale až do 2,5 let… pak nastal zlom a ona měla průjmy a musela do nemocnice, kde s ní maminka nemohla být v noci (přes den ano) a tehdy se to zlomilo a naučila se rázem věci si „vykřičet“ „vydupat“ prostě si pro:,–(it svou… už s ní chtěli jít k doktorovi, jaká byla dřív plachá a neprůbojná… (a já jim ji tak závidla … v porovnání s mým o rok mladším synem byla anděl… :¨)

Tím Vám samozřejmě nepřeju žádný pobyt v nemocnici, jen si myslím že když jí dáš do školky může to pomoci… bude bez maminky a po čase pochopí, že určité věci prostě musí udělat… já bych počkala jaké bude její chování poté co nastoupí do školky…

Samozřejmě že Vás neznám, a neradím ani z osobní zkušenosti, jen píšu příběh jedné neprůbojné holčičky.. (ne že by se změnila od základů, pořád je tišší a klidnější než jiné děti,,, ale už prostě umí vystrčit růžky).. Pokud bys měla pocit že s malou není něco vpořádku tak bych se na to klidně zeptala doktorky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
11.6.07 21:11

Ahojte,
nedá mi to, abych nenapsala. Syn měl minulý týden 3roky, do školky jde taky v září…a taky se toho dost děsím. Je sice hravý, to jo, ale jen mezi dospělákama. S dětmi nekomunikuje, max. s dobrými kamarády, ale jakmile na něho promluví cizí dítko, stojí jak zařezaný, mlčí a dělá, že tam není :roll: Je až moc hodný, takový bulík, co si nechá všechno líbit…tak doufám, že ve školce se to trochu změní (v dobrém slova smyslu) a že z něj nebude otloukánek :(

Jo a Leeo, bráška se mu domů nastěhoval, když mu byly 2 a čtvrt a je na něho strašně moc hodný, nikdy nežárlil, hlídá ho, první, co ráno udělá, je, že mu jde dát pusinku, prostě zlatíčko. Takže to, že je váš prcek nespolečenský, nemusí znamenat, že nepřijme sourozence. To se totiž asi nepočítá ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
12.6.07 07:31

Fifik..přesně!! Stojí a kouká a nic !! Včera jsem byli na koupališti, děti běhaly ve vodě, stříkaly atd. malá stála koukala až jí začala třepat zima že 8O a pak že tam musíme být s ní..to jsme byli i tak ale kousíček dál. Vím, že takové vě ci se zlomit nedají ale někdy mi připadá že je mezi těma dětma vyjímka že jsou všichni tak nějak „dětštější“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
24.7.07 23:01

to jste tady myslím mluvily o mně, ne? Já jsem přesně taková. Hlavně tyto děti do ničeho nenuťte. Pouze nabídněte…(vlastní zkušenost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí