Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat s čím si rádi hrají vaši prckové a co rádi dělají . Já myslím, že Vašík (1,5 roku) toho umí dost a často si i sám vyhraje, v prosinci se nám narodila Hanička (0,5 roku) a tak jsem rozptýlená mezi oba a poslední dobou mám pocit, že jsme v hrách moc nepokročili.
Děkuju,
Eva
No my jsme na tom taky tak. Že bychom provozovali nějaké intelektuální hry, to teda ne…hahaha. Taky má rád knížky, takže si prohlíží - většinou sám. Opakujem zvířátka, jak co kdo dělá. Teď jsem mu koupila flétnu, tak celej den chodí a píská. Jinak rád něco přendává odněkud někam, takže třeba kolíčky do kyblíku, nebo stavebnici do košíku atd. a pak rád kramaří, takže pozotvírám kuchyňskou linku a mám tak na hodinu pokoj. Jen to pak musím uklízet…
Holky, díky moc. S těma barvičkama to zkusím, jinak tak v kuchyni kramaří, to má moc rád, já míň, když vzbudí Haničku, ale baví ho to a za rok budou kramařit dva
zvířátka má moc rád. S pastelkama nebo barvama na tlapky jsem nevěděla jestli už jo, nebo jestli je to ještě brzy ![]()
u nás funguje skvěle škopek s vodou a hadr..během chvíle máme všude uklizeno a potopu ![]()
my vaříme zvířátkům. Máme nádobíčko, něco uvaříme, naskládáme plyšáky do řady a oni pak dělají mňam. (dceři jsem tuto hru ukázala asi dvakrát a teď u ní vydrží celkem dlouho) a vařit můžou i kluci ![]()