Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
zajímalo by mě, zda je to u Vás stejně? Když slyší Ondrášek jakoukoli písničku, ať už v TV, rádiu zpozorní, usměje se, zapomene rázem na činnost, kterou právě provádí a začne se pohybovat do rytmu. Je to velmi úsměvné, hlavně když jsme na procházce a někde uslyší písničku, tak v kočárku vyloženě tančí ![]()
A ať nezakládám další příspěvek, ještě by mne zajímalo, zda na svá dítka při procházce v kočárku hodně mluvíte a ukazujete jim a popisujete věci kolem
Ondrášek téměř na vše ukazuje prstíkem, snažím se mu vše okomentovat.
Někdy si připadám jako blázen, protože mám pocit, že když se dívám na jiné maminky jak vezou své ratolesti, že s nimi moc nekomunikují.
Katka
ahoj Katko,
bud ráda, že máš tak vnímavé a muzikální dítě
.
štěpán také od malička měl ráda hudbu a vždy začal hned tančit. brzy dobře intoval a vlnil se do rytmu ( z čehož jsem samozřejmě měla velkou radost
). od 1,5 roku jsme chodili do hudební školy Yamaha, kde se opravdu vyřádí
.
ted má 2 r a 3 m a zná dost písniček a pořád si je zpívá,hlavně když jdeme na prochajdu. taky jsme mu pořídili několik dětských hudebních nástrojů.
a pokud na procházkách vše vysvětluješ, je jen dobře !!!!
Irias + štěpán
Katrinko - vysvětlovat a mluvit je jen dobře. Pak se tyhle nemluvící maminy diví, jak to, že tolik mluví i když je třeba mladší
Taky si už občas připadám jak pako, ale stojí to za to.
Hudbu má malý taky moc rád, hlavně když má stálý rytmus, to pak srandovně křepčí.
Irias - co je to za hudební školu? To neznám. ![]()
Ahoj, mrkla som na stránky, vyzerá to pekne. Nikde sa ale neviem dopátrať toho, koľko to stojí… neviete niekto aspoň zhruba?
Vďaka.
Gabika
roční školné stojí 2250-2500 kč.
my máme super učebnu i super učitelku, tak jsme spokojeni.
při zápisu bývá ukázková hodina zdarma ![]()
I.
Katrinko,
mluvila jsem na něj pořád a cca v 6-ti měsících to dokonce začal vyžadovat (moc v kočárku nespal). Nakonec to dopadlo tak, že když jsem šla s kočárkem a nějakou kamarádkou, tak jsme neměli moc šanci si v klidu povídat, protože syn na něco pořád ukazoval, povídal a vyžadoval odpovědi
Nevím, jestli je to tím, ale pusa se mu nezastaví, od roku a půl mluví plynně ve větách.
Martina
Taky se přidávám do klubu muzikálních a brzo mluvících dětí. Kolik umí náš malý srozumitelně zazpívat písniček ani snad nespočítám, jak slyší jakoukoliv hudbu, tak tancuje a o cedéčko s dětskýma písničkama si říká denně několikrát, dokonce i konkrétní písničky, které mám pustit. S procházkama a vyptáváním se, to znám moc dobře. A to lidi říkají, že když není kočár proti mamině, tak s ním nemá žádný kontakt…to jo
Určitě je to dobře a komentuj a popisuj co možeš. Spousta lidí si myslí, že je to zbytečné, že tomu ti prcci nemůžou rozumět, ale pokud máš vnímavější dítko, určitě to „ocení“. A rozhodně si to užívej, protože u nás už je to v takovém stádiu, že všechno už komentuje malý sám a mně nezbývá prostor na nic jiného, než na přikyvování a souhlasení… ![]()
Skvělý, díky za typ na hudební školu! Mrňous (14měsíců) tancuje na všechno, i když naklepávám řízky, „zpívá“… po kom to má nevím, s tátou jsme oba vzoroví antitalenti a i když doma zpívám, tak šíleně falešně - tak ho třeba někde trochu zaučej, že ho nezkazím ![]()
I já se hlásím k mamkám s dítětem co tancují na všechno a na procházce pořád o něčem žvatlám, Vítek má 15 měsíců, umí pár slovíček, ale hlavně možná právě proto, že na něj dost mluvím hodně věcem rozumí, ať už mu říkám jdeme na jahody, nebo pojd nakrmíme spolu prasátka nebo kozy vždy jde přesně tam kam já potřebuju
, ta hudební škola je fakt super, dokonce je jedna nedaleko od nás, tak to asi vyzkoušíme, chodime už do plaváčka, tak snad se nám to podaří nějak skloubit
I naše Janička patří k dětem které tancují úplně na vše co je trošku rytmické. U vysavače zpívá, u kuchyňského robotu se pohupuje do rytmu, chce abych jí zpívala (podle manžela skřehotám,to je teda fakt).
Venku v obchodě a vlastně úplně všude mně pořád něco ukazuje a chce abych jí povídala,četla veršíky z knih atd… Umí pár slov pro ni důležitých a zbytek si ukáže. neustále musíme pouštět CD s písničkama nebo jenom stačí rádio. Je fakt, že díky tomu ví hodně věcí, třeba když jdeme za králíčkama, tak už po cestě jim trhá travičku do kýblíku ![]()
Také si občas příjdu divně,když se na mě lidi v MHD, obchodě dívají jak na vola, že na ní pořád mluvím, něco ukazuji a vysvětluji. Vidím ale že to má nějaký smysl a odezvu.
Ahoj holky,mám 11 měsíční štěstíčko a už asi 2 měsíce pozoruji,že v postýlce tančí.Tančí na vše:když hraje rádio,televize (hlavně znělky reklam nebo upoutávky na pořady).Začal tancovat i na zvuk vrtačky,což jsme se dost bavili.Je pravda že od malička spolu tancujeme doma a když byl v bříšku,tak jsem mu pouštěla písničky.Asi to má něco do sebe.Jsem za to moc ráda ,vidím jak je šťastný a spokojený.