Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky.
Malému je 13 měsíců. Nedávno už jsme odbourali sedátko, protože už z něj vylézal a stekal se v něm. Ale co teď. Koupe se s manželem, ale vůbec ho ve vaně nezajímají žádný hračky. Pořád jenom stojí, chodí po vaně a snaží se vylízt. Koupe se rád, když je venku tak zase chce do vany, ale když je ve vaně tak chce zase vylézt. Takže si vůbec nechce sednout, je celej studenej a manža už z něj šílí:-))
Co s ním?
Radka
Ahoj,
zkuste mu dát různé plastové lahve - může do nich nabírat vodu, vylévat, vypouštět vzduch pod vodou… Taky třeba konev s kropítkem - vyrábět vlastní sprchu a umývat tátu…
A co pouštění lodiček z kartáčku na ruce a kolíčku? Než přijde na to, jak tam ten kolíček nacvaknout, tak to taky chvilku zabere. A nebo brčko? Foukat bubliny do vody, výroba vanového bublifuku. Ještě jsem neviděla dítě, které by nezaujalo, že může něco něčím polévat. Určitě s taťkou zvládnou výrobu různých vodopádů z kalíšků a flašek. Pokud to po sobě uklidí, tak to bude pohoda. ![]()
TAk ja doporucuji pastelky do vody.............. vyrabi je SES creative a maji je treba na www.hrackylumpik.cz ja je tam objednavala… jsou netoxicke, a snadno se umyvaji, jak z vany tak i z tela
K
ka-tka píše:
TAk ja doporucuji pastelky do vody.............. vyrabi je SES creative a maji je treba na www.hrackylumpik.cz ja je tam objednavala… jsou netoxicke, a snadno se umyvaji, jak z vany tak i z telaTak ty pastelky má malá taky /2 roky/ a je to úplná paráda, vydrží ve vaně někdy až moc dlouho, často vůbec nechce ven, čmárá pastelkama, hned po sobě umývá, zase počmárá, strašně ji to baví. doporučuju.
nepřihlášený Anik
ka-tka píše:
TAk ja doporucuji pastelky do vody.............. vyrabi je SES creative a maji je treba na www.hrackylumpik.cz ja je tam objednavala… jsou netoxicke, a snadno se umyvaji, jak z vany tak i z telaTak ty pastelky má malá taky /2 roky/ a je to úplná paráda, vydrží ve vaně někdy až moc dlouho, často vůbec nechce ven, čmárá pastelkama, hned po sobě umývá, zase počmárá, strašně ji to baví. doporučuju.
nepřihlášený Anik
ehm, až teď vidím, že se ptáš na 13měsíční dítě, tak si říkám, co sem lezu, nevšimla sem si. Já ty pastelky bohužel objevila až tak před třema měsíci, holce bylo rok a třičtvrtě, ale věřím, že v tom roce a něco by se jima zabavila taky,,,,takže moje doporučení trvá ![]()
Anik