Kotouly ve dvou letech?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
201
7.6.07 15:02

Kotouly ve dvou letech?

Maminky, chci se vás zeptat, malá chce už asi tak měsíc dělat kotouly. Dělá to tak, že si dá ruce vedle hlavičky a normálně se překulí (opravdu to vypadá jako kotoul, většinou ani nepřepadne do strany).Nejdříve to bylo jen takové to vyšpulování zadečku a opírání se o hlavičku, ale záhy pochopila, že se z toho dá hezky překulit...........No nevím, můžou to už takhle malé děti dělat, aby jim to neškodilo?

Díky za odpovědi Meda (Julka 2 roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
215
7.6.07 15:08

Nejsem odborník, ale myslím, že to neuškodí. Jen je třeba malou hlídat, aby si nějak neublížila, aby třeba nějak blbě nedopadla, či tak něco. Chodíme do cvičení a tam s děckama děláme kotouly taky, ti co to nedokážou samozřejmě zapomoci maminky. Takže bych si z toho hlavu nedělala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
7.6.07 15:18

Když jí to jde elegantně bez nějakých ran do hlavičky nebo do zad, tak bych se taky nebála :wink:
Pepiho o měsíc starší kamarádka taky kotrmelec dělá, velmi ráda aopravdu to nevypadá nijak nebezečně. Pepi to neumí (ještě jsem mu to neukázala :twisted: ), protože se doma taky občas zapře o hlavičku, přemýšlela jsem nad tím, že má chuděra zatím hrozně velkou hlavu v poměru tělu a že mu to ani nepůjde… :lol: ale evidentně to jde…
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
7.6.07 15:18

My právě taky chodíme do Sokola a asi to tam viděla u starších dětí a následně zpozorovala naše překvapení a radost :), když se jí kotoul povedl, tak jej ráda dělá (většinou s mojí asistencí). Nicméně jsem si sama zkusila udělat kotoul (cha cha, to bylo něco) na celkem měkkém koberci a dopad na páteř byl celkem tvrdý, takže to bude mít povolené asi jen v tom Sokole :roll: .

Díky Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
7.6.07 15:21

Věruško, u Julinky to opravdu vypadá elegantně a ladně, žádné rány nejsou slyšet (za to u mně byly :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
14.6.07 10:55

Medo, bud v klidu. Nase holka ted zacala delat kotouly a to je ji teprve 19 mesicu 8O . Koukal jsem na to jak zjara. Byl jsem celkem nervozni, aby si neublizila, ale jde ji to dobre, tak to neresim. Stejne netusim, jak bych ji to zakazal. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
25.6.07 21:57

Pridavam se k Einsteinovi. Nase mala dela kotouly uz od 17 mesicu. Nastesti to zkousi jenom na velke manzelske posteli a kdyz vedle ni nekdo je, protoze potom to ma „z kopecka“. Taky bych to vubec neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
25.6.07 22:04

Ahojky,
my taky začínáme kotoulovat, Sáru to moc baví:O) Kotoul vpřed je podle mě ok, kotoul vzad by ale neměly děti do tří let dělat.
Pa, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
26.6.07 00:05

… taky kotoulujem (to je tedy slovo 8O ) :lol: :lol: :lol: …

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
26.6.07 15:11

Až po přečtení toho, co píšete jsem trošku znervózněla - Barborka se začala snažit o kotrmelec asi na 16 měs a od 17 měs se jí to celkem daří - neříkám, že pokaždé, ale většinou ano. Tak snad je to v pořádku - je tak nějak ve všem napřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí