Odplenkování a kakání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.5.24 08:44

Odplenkování a kakání

Ahoj,
dcera 2,5 roku je přes den bez plen. Plínku má na odpolední, noční spánek a delší trasy (když jdeme do města, cestu autem), ale většinou už bývá suchá.
Nastal problém, kdy se před 4 dny vykadila po odpoledním spánku do plínky a od té doby nic. Za poslední 2 dny párkrát přišla, že ji bolí bříško a zadek a tak jsme se dohodli, že dáme plínku a do ní může udělat bobek. Plínku má na sobě hodinu, dvě a stejně nic.
Nějaká rada, jak ji pomoct, přesvědčit nebo co byste dělali na mém místě vy?
Do teď kadila jednou, občas 2× denně a bez plen je necelé 2 týdny. S jídlem je to nic moc - sní jen jeden druh tvaroháčka a pak křupky, rohlík se šunkou, kaši a občas jablko, banán. Na oběd suché těstoviny nebo rýži, trochu kuřecího masa a pak trošičku polívky. Je nejedlík a nic jiného do ní nedostanu… na pití pouze vodu, i naředěné šťávy nebo čaje jsou podle ní fuj.
Předem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
3.5.24 08:47

Zaměřte se na tu stravu a dostatek tekutin, jinak bude mít zácpu bez ohledu na plenu či nočník. A pak bych s ní zkusila sednout na wc/nočník a předvádět, jak má tlačit. Naše děti to hrozně bavilo a většinou to přineslo i kýžený výsledek, když jsem vychytala tu správnou dobu. A pak už neměli z bobku do nočníku obavu a šlo to samo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.5.24 09:42

Poradila bych se s doktorkou a nedělala před dcerou kolem toho divadlo(myšleno v dobrém). Nekomentuj, nenadávej. Ani nikdo z okolí. Já si tím takhle zavařila, obě děti po odplenkování trpěli na zácpy, prý to může být i psychické, protože se jim to začne hnusit. U prvního jsem přemlouvání, vysazovala a tlačila na něj. No, pak se mi do šesti let připokakával, vůbec nechtěl chodit na záchod. Až posledních pár měsíců to funguje. U dcery jsem hned volala, nechala nasadit od doktorky Forlax, aby to bylo měkčí a během pár týdnů byl klid. Stačí, že se stydí a nebo ji to bolelo a hned je problém. Přeji, ať se vám ho podaří brzy vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.24 10:07

@unuděná na vše říká „ne, nechci“. Občas alespoň něco olízne. S jídlem jsou problémy od malička, s doktorkou řešíme. Zachraňuje nás alespoň UM 2× denně.

@Aduš8 snažím se být ok. Dneska dopoledne chodí s tím, ze ji bolí zadek a chce dělat bobek. Pomáhám ji na prkýnko na wc, zkouší to na nočník a po chvilkách zkouší plínku. Ale nejde jí to a nevím, jak jí pomoct.

• Citovat
  • Upravit
14376
3.5.24 10:35

Zkusila bych zajít do lékárny pro glycerinové čípky, změkčí to a půjde jí to lépe ven. A pak klidně kontaktovat doktorku s tím, že měla takovou zácpu a nechtěla jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.24 12:20
@Anonymní píše: Více

Napadlo mě co jí dávat plínku v určitý čas (třeba po jídle, nebo po spadní) kdy obvykle kaká s tím že si muže s ní zalézt kam bude chtít a v klidu se do ní vykadit? Tím ji aspoň naučíš chodit pravidelně a až se to srovná, můžete zkusit nočník.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze

Step by Step