2,5 roku a čůrání mimo domov

Anonymní
25.4.24 15:23

2,5 roku a čůrání mimo domov

Ahoj, prosila bych ho radu. Doma chodí dcerka sama a v pohodě na nočník. Sama si teda neříká a na otázku, jestli chce čůrat odpovídá vždy ne, ale sama od sebe na nočník jde. Občas jí teda musím připomenout, ať si sundá tepláky.
Plínku dávám jen na noční spánek, občas odpolední. Během odpoledního spánku nebo večer využije, že má plínu a vykadí se.
Venku byla párkrát bez plíny, ale i když chce čůrat do trávy, tak jí to nejde a radši to pustí do kalhot. Buď mám jedny náhradní nebo jak se počůrá, jdeme hned domů. Střídá se jí období, kdy chodí hezky čůrat s obdobím, kdy nutně vyžaduje plínku po celý den.
Teď pomohlo říct, že plínky mají jen miminka a ona už je velká holka a zjistit jí, že už na nočník chodila a šlo jí to. Na to slyší a posledních pár dní se plíny vzdá.

Ale jak naučit na čůrání venku? Plus jsme docela aktivní a často jezdíme autem, chodíme na kroužky, na návštěvy, výlety,…
Když jí dám plínku nebo má pod sebou nepromokavou podložku, tak to pustí, neřekne si a nočník jakoby neexistoval, i když ho má vedle sebe.
Má někdo, prosím, nějakou radu?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31034
25.4.24 15:46

Ja s nejmladsi nejakou dobu vozila v kocaru nocnik. Starsim detem na travu nevadilo, nejmladsi to nedavala. Ale docitam, ze venku ho ignoruje, tak asi potrebuje svuj klid a zname prostredi, tak jedine vydrzet, naveky to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.24 16:22

@Hobitka kočárek máme asi 3/4 roku úplně zrušenej. Všude už zvládá ťapat po svých. Takže nočník s sebou je trochu komplikace. Maximálně nějaký skládací. :think:
Ale děkuju za radu. Nočník s sebou ven jsem nezkoušela. Zkusím jen někde poblíž a třeba si zvykne i na tu trávu…

• Citovat
  • Upravit
1554
25.4.24 17:02

Já si tady dřepnu a počkám na rady 😃 Řeším to samé s chlapečkem, stejný věk, skoro jako bych to psala já. Nechce čůrat ve stoje ani na záchod bez prkýnka, venku taky vůbec. Netuším co budu dělat až se oteplí a bude chodit i ven bez pliny 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4974
25.4.24 20:09

No, nebudeš to chtít slyšet, ale podle mě prostě ještě není na nočník zralá. Takže já bych asi nechala plenku. Nebo zkoušela, jednou se to určitě zlomí. Řeči typu „plenka je pro mimina“ jsou za mě hrozny, asi jako „kluci přece nebrečí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
25.4.24 20:10

2 mesice jsem minimalne nosila skladaci nocnik v batohu, ten nam dost pomohl. Ale ja ucila o rok driv, takze to jsem ji jeste nemohla moc vysvetlit, to moc nechapala. Takze bych to asi furt zkousela dal na tu travu, treba pocurat mravenecka, kamen, kyticku, je velka, uz to chape. Nebo ukazat jiny dite ktery cura na travu, jestli mate nejaky kamarady v okoli, deti umej dost casto hezky veci okoukat. Pripadne ten nocnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
25.4.24 21:30

Sousedka nosila celé léto s sebou na hřiště za barákem nočník, jinak se holčička nevyčůrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.24 00:05
@ProfZav píše: Více

V září se vracím do práce a malá bude muset do školky. Nechci odplenkování nechat úplně na poslední chvíli… Nenutím ji, kdyby na nočník nechtěla, tak s ní nehnu. Stejně jako to čůrání venku.
Doma zkoušela na nočník už před půl rokem kolem 2. narozenin, ale pak chtěla zpátky plínku, tak jsem to nechala na ni. Akorát v poslední době to už začala být spíš pohodlnost. Jinak by na nočník nechodila vůbec.

@DandátkoP Ano, tak jsme to zkoušely. I sama říkala, že to chce zkusit a sundávala si kalhoty. Ale jakmile ji vezmu, nadzvednu, tak sama hlásí „nejde“ a za chvíli to pustí do kalhot.
Nás tip na ten nočník?

@Mina Titivu Asi to tak budeme taky muset praktikovat a nechodit daleko od domu než se to naučí… V tomto opravdu závidím lidem se zahradou. :)

• Citovat
  • Upravit
10923
26.4.24 06:23

Brala jsem tenhle, brali jsme i na dovolenou, nosili na pláž, jde si na něj hezky sednout a do batohu se vejde úplně v klidu a je lehkej. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.24 02:31
@Anonymní píše: Více

Přidávám se do diskuze. Mám u dcery to stejné s tím že čůrat chodí na nočník, ale kadit zásadně do plíny. V podstatě stejně jako píšeš, odpoledne když chodí spát tak ji dávám ještě pro jistotu plínu (sem tam se ještě stane že se počůrá) a ona se pravidelně vždy vykadí do plíny buď ještě před tím, než jde spát nebo jak se probudí. Zkoušeli jsme ji domluvit, uplatit ale zatím to nezabralo. Řešíš tohle prosím nějak?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.24 07:20
@Anonymní píše: Více

Ahoj, napíšu její posun. Posledních několik dní je doma bez plen a na krátké vzdálenosti nebo hřiště poblíž domu taky. Nedávno se poprvé i vyčůrala venku, takže nějaký posun je. Dávám plínku stále do auta (většinou jí má suchou) a na delší pobyt venku, ve městě, v obchodech apod.
To, že ve 3 letech kadí do plínky mi fakt nevadí. Spíš je problém, že kvůli tomu chodí na velkou jednou za 2 - 3 dny a nechci nechávat plínku déle než na to kadění.
Na odpolední spánek má plínku vždy počůranou.

• Citovat
  • Upravit
18
5.5.24 12:24

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat