Odplenkování tříleté dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
131
4.6.22 09:20

odplenkování tříleté dcery

Dobrý den milé maminky,
dovolím si Vás požádat o radu či zkušenost. Mám tříletou dceru, 3 roky a týden :lol:. Sundat pleny jsem zkoušela cca od jejích dvou let. Vždy nám do toho vlezlo něco hrozného - když už to vypadalo nadějně, plínu si sama sundavala, chodila s námi na wc a pozorovala atd, i chtěla jsem se do toho prostě dát, najednou bum, angína s 40 horečky, vrátila se cca o půl roku zpátky, opravdu to bylo vidět a znát a pak asi ve 2,5 letech, totéž, začali jsme - průjem, který by nezvládl ani dospělý… Nyní včera jsem už toho všeho měla dost - prostě jsem jí plenky sebrala hned ráno po probuzení a dala pak jen na noc. Byl to den hrůzy - ne pro ní, ona byla štastná, lítá tu nahatá, nemá mezi nohama tu cihlu, rozumíte, jenže - všechno, naprosto všechno je prochcaný - pardon. Nedělám nic jiného než vytírám a peru. Ale to by tak nevadilo. Jen prostě ona nemá absolutně zájem o nočník - má různých tvarů, i svůj malý záchod, ona si sedne na něj, sedí a vstane a vyčůrá se na podlahu, všude, stojí a čůrá a směje se. Bohužel do nočníku se ještě NIKDY nevyčůrala, ani kapku. Dnes druhý den, vím, že je brzo, ale opakuje se včerejšek, prostě čůrá tu i onde, slibuju jí vše možné, ona si sedne, vstane a vyčůrá na zem. Koloběh. Netrestám jí, jen vždy jako řeknu, že jsem smutná, že to mohla udělat do nočníčku apod. Co myslíte, vy zkušenější - mám vytrvat? Ono je jí totiž i nějak jedno, že třeba si počůrá kalhotky - chodí tu v mokrém, to chci aspon chvíli aby byla, aby jí to bylo nepříjemné - je jí to fuk. Na tříleté pediatr neříkal nic, jen, že je v pořádku, do školky nejde, mám rodičák na roky, do kolektivu chodíme mezi děti neustále - na hřišti má spoustu kamarádů, ale tam se to čůrání nějak neřeší…

Prosím, co myslíte, mám jí pleny vrátit, nebo se obrnit a prostě se uvytírat k smrti :D :D :D s nadějí, že jí to někdy sepne? Když jí chci na nočník posadit, když jí chytnu, jak to teče, tak to bych jí musela zlomit nohy, jak se brání - sama si tam sedne a hraje si tam, vstane a vyčůrá se vedle, tu i onde, neustále všude… je to tedy teprve druhý den, ale ta frustrace ve mě narůstá :? Děkuji za případné rady, PP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
131
4.6.22 09:25

Edit: ted se počůrala na svůj gauč, já na ní koukám, běžela do pračky, kde jsou hadry na vytírání, vzala ho a ten gaučík začala přešmrdlávat tím hadýrkem… :lol: Což mne teda mile překvapilo…koukám jako blázen. To je moc hezký, jindy to nechá ležet a nic… no, tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
4.6.22 09:25

Vazne chces ve 3 letech vratit plinu? Vydrz. V tomto veku je to ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33198
4.6.22 09:30
@Peregrina80 píše:
Dobrý den milé maminky,
dovolím si Vás požádat o radu či zkušenost. Mám tříletou dceru, 3 roky a týden :lol:. Sundat pleny jsem zkoušela cca od jejích dvou let. Vždy nám do toho vlezlo něco hrozného - když už to vypadalo nadějně, plínu si sama sundavala, chodila s námi na wc a pozorovala atd, i chtěla jsem se do toho prostě dát, najednou bum, angína s 40 horečky, vrátila se cca o půl roku zpátky, opravdu to bylo vidět a znát a pak asi ve 2,5 letech, totéž, začali jsme - průjem, který by nezvládl ani dospělý… Nyní včera jsem už toho všeho měla dost - prostě jsem jí plenky sebrala hned ráno po probuzení a dala pak jen na noc. Byl to den hrůzy - ne pro ní, ona byla štastná, lítá tu nahatá, nemá mezi nohama tu cihlu, rozumíte, jenže - všechno, naprosto všechno je prochcaný - pardon. Nedělám nic jiného než vytírám a peru. Ale to by tak nevadilo. Jen prostě ona nemá absolutně zájem o nočník - má různých tvarů, i svůj malý záchod, ona si sedne na něj, sedí a vstane a vyčůrá se na podlahu, všude, stojí a čůrá a směje se.Bohužel do nočníku se ještě NIKDY nevyčůrala, ani kapku. Dnes druhý den, vím, že je brzo, ale opakuje se včerejšek, prostě čůrá tu i onde, slibuju jí vše možné, ona si sedne, vstane a vyčůrá na zem. Koloběh. Netrestám jí, jen vždy jako řeknu, že jsem smutná, že to mohla udělat do nočníčku apod. Co myslíte, vy zkušenější - mám vytrvat? Ono je jí totiž i nějak jedno, že třeba si počůrá kalhotky - chodí tu v mokrém, to chci aspon chvíli aby byla, aby jí to bylo nepříjemné - je jí to fuk. Na tříleté pediatr neříkal nic, jen, že je v pořádku, do školky nejde, mám rodičák na roky, do kolektivu chodíme mezi děti neustále - na hřišti má spoustu kamarádů, ale tam se to čůrání nějak neřeší…Prosím, co myslíte, mám jí pleny vrátit, nebo se obrnit a prostě se uvytírat k smrti :D :D :D s nadějí, že jí to někdy sepne? Když jí chci na nočník posadit, když jí chytnu, jak to teče, tak to bych jí musela zlomit nohy, jak se brání - sama si tam sedne a hraje si tam, vstane a vyčůrá se vedle, tu i onde, neustále všude… je to tedy teprve druhý den, ale ta frustrace ve mě narůstá :? Děkuji za případné rady, PP

Přijde mi, že ti to dělá vyloženě naschvál. Takhle velký dítě už moc dobře chápe, že dělá něco co nemá. Ona se tomu směje, čůrá všude a ty to po ní trpělivě uklízíš? Plenu bych už nevracela, ale asi by chtělo jí důrazně vysvětlit, že takhle teda ne, čůrá se na wc a šmitec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
4.6.22 09:32

Není hyperaktivní, že nevydrží u ničeho sedět?
A ostatní vývoj je v normě? Mluví, dá se s ní komunikovat, domluvit?
Umíš si ji představit ve školce - kromě pleny - že je s dopomoci samostatná? Oblékání, jídlo, tam potíže nejsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8849
4.6.22 09:37

Jak je na tom s mluvením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
4.6.22 09:41

Jak že jí to sepne? Ona moc dobře ví, co dělá a co se po ní chce! Holt, musíš do toho vložit energii a zapracovat na tom. Učit ji na ten nočník, vysazovat a pokud se počurá vedle, fakt ji důrazně říct, kde to má dělat! Já osobně bych ji klidně za to čůrání naschvál vedle jednu lupla. A to bys viděla, jak brzy by chodila sama!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.22 09:41

Chce to vytrvat.Bude to chvíli boj, ale pak budeš mít klid. Chce ji to udržet na tom nočníku, i když se jí to líbit nebude, i když se bude vztekat. Nejlepší by bylo, kdyby jsi zůstala doma, aspoň ty dva dny, a dávala jí pořád na ten nočník, a nepolevila. Když se vyčůrá vedle, tak naplácat. Bude to boj, ale naučí se to. V tomhle věku, už by měla být bez plen.

• Citovat
  • Upravit
8849
4.6.22 09:44

Prostě musíš obětovat pár dní a být jen s ní a řešit jen její čurání. Já mám děti podzimní a zimní, takže jsme odplenkovali v létě na zahradě ve 2, 5 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
4.6.22 09:45

Já dala dvouletacce telefon na nočník s pohádkami. Když se vyčůrala, hrozně jsme se radovaly. Období všeho pochcavani jsme díky bohu přešly, hned pochopila že se tam čůrá. Podle mě, to tvoje dcera dělá schválně, že se ti směje. Já dávám dceři plinu jeste když někam jedeme, a když ji má, tak se do ni prostě vycura. Když ji nemá, ví že má jít na nočník. Takže zkoušej odměny za sezení na nočníku.

• Citovat
  • Upravit
33198
4.6.22 09:51
@Koblizkova1980 píše:
Jak že jí to sepne? Ona moc dobře ví, co dělá a co se po ní chce! Holt, musíš do toho vložit energii a zapracovat na tom. Učit ji na ten nočník, vysazovat a pokud se počurá vedle, fakt ji důrazně říct, kde to má dělat! Já osobně bych ji klidně za to čůrání naschvál vedle jednu lupla. A to bys viděla, jak brzy by chodila sama!

Přesně tak, ona z toho má prostě srandu. sedí a vstane a vyčůrá se na podlahu, všude, stojí a čůrá a směje se. Ví, že se jí nic nestane, máma to uklidí, vypere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8849
4.6.22 09:53
@arinecka píše:
Přesně tak, ona z toho má prostě srandu. sedí a vstane a vyčůrá se na podlahu, všude, stojí a čůrá a směje se. Ví, že se jí nic nestane, máma to uklidí, vypere.

Také to tak vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
4.6.22 09:57
@arinecka píše:

to jsem se asi špatně vyjádřila, směje se tomu jak to teče, líbí se jí to, potůček prostě. Neřekla bych, že se směje primárně mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
4.6.22 09:59

@lasička1 obleče a svleče si tričko, ponožky apod, mluvení je na delší dobu, ted se rozmluvila konečně ve větách, ale pediatr neříkal nic, prý je to normální dítě. Rozumí naprosto všemu, má ráda děti, lidi, zvířata, je zvídavá a hodná. Neustále v pohybu je, to je pravda, lítá jak urvaný vagon. Neposedí. Může to být ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
4.6.22 10:02

@truelly ano, tak jsem to měla v úmyslu. Vím, že je to teprve druhý den a navíc ráno, takže vlastně jen jeden den, ale ta frustrace ve mě prostě nejak narostla, asi jsem sem neměla vůbec psát a prostě si to odtrpět sama… děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí