Odplenkování tříleté dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15168
4.6.22 11:10
@debra.morgan píše:
jsem ve fb skupině kde jsou maminy dětí narozených ve stejným měsíci, našim dětem budou tři roky o prázdninách a překvapilo mě, že tam fakt každý druhý děcko pomalu ještě plínu má :nevim: taky jsem si myslela, že v tomto věku už ne a ono to je asi běžný. :nevim:a mlatit děcko fakt ne. jeho problém není, že se rodiče neumí ovládat.

Myslím, že to je tím, že ty matky očekávají zázrak, že dítě jednoho dne samo sundá plinu a začne chodit na nočník. Když se nedočkají, ve 3letech začnou plašit a rychle učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.6.22 11:14
@Peregrina80 píše:
Dobrý den milé maminky,
dovolím si Vás požádat o radu či zkušenost. Mám tříletou dceru, 3 roky a týden :lol:. Sundat pleny jsem zkoušela cca od jejích dvou let. Vždy nám do toho vlezlo něco hrozného - když už to vypadalo nadějně, plínu si sama sundavala, chodila s námi na wc a pozorovala atd, i chtěla jsem se do toho prostě dát, najednou bum, angína s 40 horečky, vrátila se cca o půl roku zpátky, opravdu to bylo vidět a znát a pak asi ve 2,5 letech, totéž, začali jsme - průjem, který by nezvládl ani dospělý… Nyní včera jsem už toho všeho měla dost - prostě jsem jí plenky sebrala hned ráno po probuzení a dala pak jen na noc. Byl to den hrůzy - ne pro ní, ona byla štastná, lítá tu nahatá, nemá mezi nohama tu cihlu, rozumíte, jenže - všechno, naprosto všechno je prochcaný - pardon. Nedělám nic jiného než vytírám a peru. Ale to by tak nevadilo. Jen prostě ona nemá absolutně zájem o nočník - má různých tvarů, i svůj malý záchod, ona si sedne na něj, sedí a vstane a vyčůrá se na podlahu, všude, stojí a čůrá a směje se. Bohužel do nočníku se ještě NIKDY nevyčůrala, ani kapku. Dnes druhý den, vím, že je brzo, ale opakuje se včerejšek, prostě čůrá tu i onde, slibuju jí vše možné, ona si sedne, vstane a vyčůrá na zem. Koloběh. Netrestám jí, jen vždy jako řeknu, že jsem smutná, že to mohla udělat do nočníčku apod. Co myslíte, vy zkušenější - mám vytrvat? Ono je jí totiž i nějak jedno, že třeba si počůrá kalhotky - chodí tu v mokrém, to chci aspon chvíli aby byla, aby jí to bylo nepříjemné - je jí to fuk. Na tříleté pediatr neříkal nic, jen, že je v pořádku, do školky nejde, mám rodičák na roky, do kolektivu chodíme mezi děti neustále - na hřišti má spoustu kamarádů, ale tam se to čůrání nějak neřeší…Prosím, co myslíte, mám jí pleny vrátit, nebo se obrnit a prostě se uvytírat k smrti :D :D :D s nadějí, že jí to někdy sepne? Když jí chci na nočník posadit, když jí chytnu, jak to teče, tak to bych jí musela zlomit nohy, jak se brání - sama si tam sedne a hraje si tam, vstane a vyčůrá se vedle, tu i onde, neustále všude… je to tedy teprve druhý den, ale ta frustrace ve mě narůstá :? Děkuji za případné rady, PP

Vytrvat musíš, koupila bych učící kalhotky kvůli koberci atd. Určitě ne nahata, hodně holek píše, že v oblečení je to pak nanovo. Za sezení na nočník malá čokoláda, za úspěch dvě (schokobons, čokoláda kinder ty tyčky, lentilky). A kolik ti toho vycura? 8o na dva dny bych omezila pití (rozumně samozřejmě!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
4.6.22 11:18

Ještě mě napadlo, co zahrát divadlo?

Jakože panenka čůrá do nočníku? V nestřežené chvíli tam nalít vodu a pak panenku chválit, že čůrá na nočník?

Třeba jí to sepne, když to uvidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
4.6.22 11:19

@Ginuš jj i v 1. tride to bude ok. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.6.22 11:21

@Ginuš ono se to asi neda pausalizovat, kazde detatko je jine a zaroven,,sikovne,, na neco jineho. Nas syn je od malicka neuveritelny flegmous a projevuje se to i v techto vecech. Je tedy fakt, ze s odplenkovanim jsem si vsimla i vetsiho rozmluveni, takze u nas to opravdu prislo spolecne, ale samozrejme je to individualni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28716
4.6.22 11:25

@Bubla Bůčková to mně se naopak osvědčilo mít děti dole bez, než se naučily na nočník. Pak podle dovedností přidat tepláčky nebo kraťásky a pak až kalhotky/trenky.

Jedno dítě horkotěžko měsíc ve 2,3 letech, druhé dítě skoro samo ve 3,3 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
4.6.22 11:49

Plenku bych nevracela. Dva dny je podle mě málo, vydrž. Někde jsem četla, že v této fázi učení na nočník je to spíše o trpělivosti a odhodlanosti rodiče než o děcku-tříletá to určitě pochopí, dej tomu týden.

Co pomáhalo u nás-“držet” na nočníku pomocí nějaké zábavy (klidně prohlížení knížek). Až tam posedí a vyčůrá se, tak odměna a chválit.

Jo, ještě jsme četli knížku Víš, co má v plíně myš-je vtipná a synovi to podle mě pomohlo, aby pochopil, co tam má dělat. Ale byl mladší, takže to u vás třeba nebude nutné.

• Citovat
  • Upravit
9374
4.6.22 12:06

Já jsem pro indiánskou metodu a po tom, co jsem u prvního dítka dala na rady „vydrž, plínku nevracej“, tak jsem se stresovala snad půl roku, než k tomu sám dospěl. A opravdu to bylo denně x-krát vytírat, převlékat, náhánět. A za tu dobu mi taky kolikrát ruply nervy a i na ten zadek dostal. Někdy to prostě nejde tak snadno, jak u jiných dětí. Ještě můžeš zkusit domluvu, už je to docela velká holka, třeba jí to z nějakého důvodu nejde na nočník, třeba by to šlo rovnou na záchod. A když se podaří, jásat a zkusit udělat domluvu, že čůrat bude chodit na wc a i tak bude potřeba pár dní vydržet, než si to pokaždé uvědomí a řekne si sama. Ale víc jak 2 týdny bych sebe ani dítě netrápila, po zkušenostech fakt ne. To potom raději ještě vrátit plínku a zkusit zase měsíc, dva počkat. Ideálně abys sama viděla signály, že je na to odplenkování zralá. Většina v tom věku je bez plen, ale to přece neznamená, že musí být všechny děti stejně vyspělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
4.6.22 12:39

Rozhodne bych plynu nevracela, ve 3 letech má fakt nejvyšší čas, i s tím, ze vás nejspíš bude brzo čekat školka.
Ja tomu,,sepnutí v hlavě “ verim (sama jsem zažila, když mi kluk ve 22 mesicich začal sám od sebe chodit na wc a od te doby v podstatě bez nehod ), ale spis u menších děti. Pokud se to nestane do těch dejme tomu 2,5,už bych se začala aktivně snažit.

Zakladatelko vytrvej, ono to asi nebude hned, ale date to, hlavně tu plenku nevracej!
Ona už je dost velká, aby to pochopila, takže bych proste furt vysvětlovala, furt se ptala jestli nechce curat, klidně motivovala odměněna co vis ze na ni zabere, at chodí klidně čurat za lentilky :lol: Jakoukoliv snahu i pokud mega chválit, brát ji na wc sebou když jdeš ty.
Místo nocniku bych koupila redukci na velký záchod, stejně ji do budoucna využijete a třeba ji to zaujme víc (mladší mi nocnik úplně přeskočil, chodil rovnou na wc). Vzala bych ji vybrat nějaký kalhotky s obrázkem co se ji líbí a obrnila se trpělivostí a věřila, ze to dáte protože nic jinyho nezbývá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
4.6.22 13:00

Určitě bych pleny nevracela. Syn je dost pozadu, nemluví, ale bez plen je od 2,5 roku. Prostě jsem si řekla že odmítám mít takhle velké dítě plně na plenkách a šlo to. Byl to proces na 2-3 měsíce, ne na 2 odpoledne. Prostě neustále se ptát, posazovat, a já se priznam že mi i někdy ujeli nervy a zařvala jsem. Pak si to ale víc hlídal. Malá půjde asi do školky? A tam pleny nepřichází v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21771
4.6.22 13:11

Holky, přečtěte si diskusi zakladatelky Tříletá dcera vůbec nic nejí. Tam jde opravdu o to, že dítě má maminku na háku a baví se tím, jak se matka hroutí. A taky o sociální izolaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
4.6.22 13:14

Nám se s dcerou osvědčily dvě věci. Jednak dostala už pod stromeček od Ježíška sadu barevnejch kalhotek. Vysvětlovala jsem ji, že je bude nosit, až se naučí na nočník. Každý ráno jsem se ptala, jestli chce kalhotky nebo plínky. A když už chtěla kalhotky, tak jsem ji oblékla se vším všudy - kalhotky a na to legínky. Aby, když už byla nehoda, pochopila, že má mokro, že je to nepříjemný a že se tomu dá předejít. Ve volnějším oblečení jí to tak nestudilo a tudíž nevadilo.

Pak taky dost pomohlo, že ségra má teď mimino, tak říkáme, že miminko potřebuje plínky, ale že ona už je velká, tak to zvládne a plínky necháme miminku.

Tak třeba by pomohlo, jít spolu s dcerou vybrat barevný pěkný prádlo, který by chtěla nosit. A nebo, pokud máte v okolí miminko, tak nechat plínky miminku, že ona už je velká.

A hlavně vydržet. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.6.22 13:34

Myslím, že jste překlenuli tu správnou dobu, kdy je dítě senzitivní se tuto dovednost naučit. Je to stejná chyba jako vysazovat moc brzy. Pozdní nácvik po překlenutí senzitivní fáze je problém zahraničních rodičů, děti mají potom plenky až do bůhví kolik let. Šla bych na to tvrdě. Žádné plenky, násilím přidržela na nočníku, za schválnost klidně lupnout na zadek.
Taky jsem kdysi přidržela čerstvě dvouletou dceru na záchodě, věděla, co dělá, jen nechtěla na záchod ani nočník. Má 10 let, žádné následky nemá.
Za mě je to ostuda a snad žádné zdravé dítě které by mělo ve 3 letech plenky nebo neustále nehody, neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
4.6.22 22:12
@Elisaaa píše:
@Ginuš ono se to asi neda pausalizovat, kazde detatko je jine a zaroven,,sikovne,, na neco jineho. Nas syn je od malicka neuveritelny flegmous a projevuje se to i v techto vecech. Je tedy fakt, ze s odplenkovanim jsem si vsimla i vetsiho rozmluveni, takze u nas to opravdu prislo spolecne, ale samozrejme je to individualni :)

Jasný, každé dítě je prostě jiné, ale čekala jsem, že se s mladší lépe domluvim, když mluví :lol: No dětičky umí překvapit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
4.6.22 22:13
@elinka90 píše:
@Ginuš jj i v 1. tride to bude ok. ;)
:potlesk: :potlesk: ty jsi taaak úžasně dokonalá
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek