Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky, dcera má 21.měsíců na nočník si neřekne a když se pokadí tak taky ne pokud se jí nezeptám..Dnes jsem jí zkusila dat kalhotky dvakrát se pokadila a jednou počůrala vztekala se ale že by řekla že chce jít na nočník to ne..Co půl hodiny jsem jí celý den na nočník vysazovala neprotestovala ale potřebu do něj neudělala až do kalhotek..Myslíte že to mám vydržet a třeba se chytne nebo nechat to na jaro?
Ahoj za mě mužu poradit jen to že malej začal chodit sám na nočník zhruba v tomto věku a to pouze když byl nahatej jen v tričku jakmile měl kalhoty tak se počůral. ted už je to lepší ale stejně 100 je pouze nahatej
@Inka85 ještě to zkoušej uvidíš, mě se malá chytla ve 2letech byl zrovna prosinec docela jí to šlo akorát byly mrazy a já jí na ven dávala pleny a tím jsem jí strašně zblbla ona říkala čí já jí nechtěla vysazovat a to byla chyba nejspíš bych počkala na jaro ![]()
My to máme podobně jako @Uncle . Dcera má už skoro 23 měsíců, chození na nočník chápe, když je jen v tričku, tak se tam většinou vyčůrá, ale když má tepláčky, tak se většinou počůrá.
Ale v Tvém případě bych to asi zkoušela třeba týden, pokud by to nešlo, vrátila bych jí třeba na měsíc plínu a pak to zkusila znova. ![]()
Tak náš malej to měl taky tak a v téhle fázi tvá dcerka nechápe, co po ní chceš, nebo to neumí ještě v hlavičce srovnat. Počkej, vysazuj to ano, ale nechej plínu. Uvidíš poznáš přesně kdy už bude vědět, že něco udělala, že to nebude jen náhoda. U nás to bylo přesně ve dvou letech, najednou pochopil a byl bez plín bez křiku, občas nehoda ano u čurání si učurával, ale to už odeznívá. Nelámej to, jen zkoušej, ona pochopí
My malou odplenkovávali ted od září - asi 14 dní trvalo, než vůbec pochopila, co nočník je…dalších 14 dní, než to natrénovala tak, že si jde sama, aniž bych musela asistovat. A to musela celou dobu chodit s holou prdkou, jinak by to bylo v kalhotách. Až ted chodí doma normálně v kalhotkách a teplákách bez pleny a vím, že si dojde sama.
Rozhodně nechodila oblečená hned od začátku a rozhodně maminka musí vydržet. sice jsme každých pět minut za ní běželi s nočníkem a ptali se, jestli nepotřebuje, ale pochopila. o tom to je, v začátku je to o mamince, aby vydržela, pak o dítku, aby si to osvojilo. musíš vydržet a mít trpělivost, rozhodně bych jí neučila na nočník, pak na čas dávala zase plenu, akorát ji zblbneš. vydrž, trvá to.
Myslím že u mě problém nebude jsem připravená že budu pořad prát a popřípadě uklízet nehody..Jen nevím jestli nebude blbé když jí ven plínku(látkovou)dám a doma bude bez ní..Přece jen teď v zimě..
Já to nechávám na jaro. On se vyčůrá jen ve sprše než se jde koupat. To je jediný okamžik kdy ví, že dělá lulu. Jinak zkoušíme hrnec a sedí i hodinu než se vyčůrá.
Bobeš stále do plenky. ![]()
@Inka85 tak mi i ted ven plínu dáváme, i na spaní, to ji ještě má. doma hned sundavám a chodí bez ní. nijak popletený to nemá a hned si dojde na nočník.
Ja bych to nehrotila, moje dcera ma 26 mesicu a nocnik je horor, nekdy se necha posadit dobrovolne, ale proste se tam nevycura a nevykadi, pusti to do gati, a hlavne spis rve a jeci a nechce si ani sednout…myslim, ze jeste neni zrala, prubezne to zkousime, ale nehrotim to.
Pokud si chceš ušetřit čas a nervy, nech to ještě být.
Ano, můžeš za ní každých pět minut běhat s nočníkem, vysazovat, složitě řešit čůrání venku v zimě… Nebo se na to můžeš s klidem na pár týdnů nebo i měsíců vykašlat a počkat, až na to bude dcerka zralá. Potom to jde samo, rychle a s minimem nehod. Mám to vyzkoušené už třikrát. ![]()
@suik píše:
Ja bych to nehrotila, moje dcera ma 26 mesicu a nocnik je horor, nekdy se necha posadit dobrovolne, ale proste se tam nevycura a nevykadi, pusti to do gati, a hlavne spis rve a jeci a nechce si ani sednout…myslim, ze jeste neni zrala, prubezne to zkousime, ale nehrotim to.
Tak, tak, náš mladej je 07/10,ale o měsíc dříve tak se tím nijak nenervuju a vím, že ještě neuzrál
. Už bych to měla ráda za sebou, jsou to nervy…
No ja jsem pockala do 26-27ti mesicu. Malemu jsem potom proste sebrala pleny a 4 dny cural kudy chodil. Paty den si sedl na nocnik a nehodu jako takovou nikdy nemel. Jen parkrat nestihl a ucurl si do slipu.
Za mne nespechej, akorat se budete stresovat obe.
Příspěvek upraven 23.11.12 v 21:48
My jsme začaly s odplenkováním cca ve 22 měs. první tři týdny horor - počůraná, pak jsme ze zoufalství zavedli odměny
a do týdne se spolehlivě chytala, nevím však, zda to byla náhoda nebo jen chuť na Haribo
ale teda je fakt, že nenosila ani plenku ven, myslím že by jí to mátlo
počkala bych na jaro. Zkoušet to doma můžete, třeba ráno po probuzení a nebo před koupáním u tekoucí vody - samozřejmě hodně chválit a šaškovat, ale nenutila bych jí celý den být bez plenky, když pak půjdeš na hodinu ven a budeš jí muset stejně dát ![]()