Odplenkování v zimě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
396
25.11.12 11:53

@Mami&Emmi Jasné musím vydržet :D to zvládnu já i malá..Naučit se to musí.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
3.1.13 18:30

Ahoj holky, po kolika minutách, hodinách jste vysazovali? My jsme to na měsíc a něco odložili a začali včera zase zkoušet. Zatím se vždycky po ránu do nočníku vyčůrá, ale přes den jen do kalhot..Vysazuji po pul hodině ale nevím jestli to není brzo kolikrát mi příjde otrávená nevyčůrá se a pak to pustí ani né za 2min do kalhot..Ale běží k nočníku a volá tady tady..Takže moc dobře ví kde se kaká a čárá to mi vždy ukáže a řekne ale zátím to nadějně nevidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
3.1.13 21:40

Ahoj, taky se přidávám…za pár dní budou našemu chlapečkovi 2 roky. Začala jsem s odplenkováním 1.1. :lol: Aby se nám to líp pamatovalo, kdyby se nám to konečně povedlo. Od léta zkoušíme…v létě pohoda, mohl lítat jen v tričku, ale pak se hodně ochladilo a začal i bojkot s nočníkem, takže jsem mu nechala plínky. Teď už myslíám, že si to někdy uvědomuje…dneska mě asi 3× odvedl k nočníku, nebo k záchodu. Včera jsme převlíkali asi 8×, dneska 4×, tak uvidíme. Je to ještě krátká doba. Ale přesně, jak píšeš Inko…vysazuji po půl hodině, neustále mu říkám, že je bez plínky a kde se dělá ee. Většinou se vyčůrá, pak je ale třeba víc jak hodinu bojkot, že ještě nechce, no a pak se zabaví a šup, jdeme převlíkat. :roll:
Malý ale ještě skoro nemluví, takže si neřekne. Ale fuj, když má počůraný kalhoty, tak to umí a kouká na mě tak, jako že ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
3.1.13 22:42

@Evelina75 Já dneska převlíkala asi 10krát :? Malá taky moc nemluví. Ale dnes večer další pokrok, vyčurala se a okamžitě letěla, na nočník a říká tady ale bylo pozdě :nevim:..Jak píšeš, ikdyž dávám po pul hodince, tak kolikrát nechce a pak se najednou vyčůrá..Tak nevím..Zítra, to bude třetí den, doma bez plín ale zatím žádná sláva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
4.1.13 21:35

Inko, tak jak pokračujete? :mavam: U nás dopoledne v pohodě, odchytávala jsem ho, jak se dalo a 2× si mě za ruku dotáhl k nočníku, takže si v podstatě řekl. :mrgreen: Pak šel po obědě spát s plínkou a odpoledne jsme pokračovali bez. Asi jsem ho ale chtěla posazovat na nočník častěji, než by chtěl, tak se na mě čertil, že teď neee! No a po hodině a půl se zakoukal na Kouzelnou školku a počůral se. A co se týče bobku, tak to zase zadržuje…nechce na velkou ani na nočník, ani na záchod. Bojkot. Naposledy to držel 4 dny. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
4.1.13 22:05

@Evelina75 Ahojky :),Tak to jste šikulky :potlesk:.My, ráno se ani nevyčůrala do nočníku, opět jsem vysazovala co 30-40 min ale jen jednou s úspěchem, jinak se tak 6krát převlíkalo :(..Zkoušela jsem i na záchod, tam letěla hned nadšená že bude jako my :) ale nevyčůrala se, jednou si řekla, :( že chce na záchod ale nic neudělala :(..Na nočník si poslušně sedne když ji tam dám i na záchod ale potřebu nevykoná, příjde my že to snad zadržuje :nevim: :nevim:..Záchvaty vzteku, jsou i u nás, příjde mi šíleně protivná, vystresovaná že ji nutím k něčemu co nechce :nevim:..Už mám taky celkem nervíky v kýblu a nevím jestli doufat že se chytne :?..Zítra Startujeme 4 den vy 5 že? U Vás ty pokroky jsou větší jste šikulky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
5.1.13 16:07

@Evelina75 Ahojky tak my jsme to po 4.dnech vzdali odložíme to za 2.měsíce takže 5.března to bude mít 7 dnů po 2.narozeninách..Dneska to sice vypadalo nadějně ráno se dvakrát vyčůrala ale odpoledne šílené hysteráky nechtěla na nočník a dneska je půlka dne a už jsem 10krát převlíkala..Říkala jsem si že to vydržím ale když na nočník ani nesedne tak to je těžké :,( ach jo třeba se nám to za 2.měsíce podaří a budeme konečně bez plínky…http://www.mamaaja.cz/ActiveWeb/Article/1006/jak_dite_naucit_na_nocnik.html .http://www.mamaaja.cz/ActiveWeb/Article/999/je_vase_dite_pripravene_chodit_na_nocnik.html ..Přeji úspěšné odplenkování..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
5.1.13 22:18

Inko…Tak já dneska převlíkala jen jednou, ale zato i s postelí. :( Ale dneska jsem musela vymýšlet finty, čím upoutat pozornost, aby si sedl na nočník. Taky mi připadal dneska ukřičenej víc, než jindy a máme určitě problém, aby šel na nočníku nebo na záchodě na velkou. Je vidět, že zadržuje. Tak nevím… :nevim: Pořád jen hlídám hodiny a dávám na nočník. Ale ještě vydržím. Taky to určitě komplikuje zima, protože na ven samozřejmě musí dostat plínu. Takže v tom má asi taky galimatyáš.
Inko…neboj, ono to nám všem jednou vyjde!!! :palec: :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
6.1.13 00:10

@Evelina75 Šikulka tak nakonec jsme se s manžou domluvili že koupíme ty plenkové kalhotky a taky ji budu dávat nor. kalhotky a do toho látkovou plenu aby cítila vlhkost a po hodince i po hodince a půl ji vysadíme abychom to uplně nezasklili ale trápit ji nebudeme jak ty 4dny třeba se i takhle k tomu dopracujeme..Ta zima je právě blbá..Je vidět že u Vás se to pochopilo což je super..U nás ráno to vypadalo taky nadějně po probuzení se vyčůrala a když jí šel manžel chystat snídani tak za ním doběhla a dovedla ho k nočníku a řekla tady tady a vyčůrala se ale to bylo vše pak už jen vztekání a počůrávání se..Zkoušet nakonec budeme ale trochu jí odlehčíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
6.1.13 14:23

Myslím, že jste to vymysleli dobře! Taky koupím ty trénovací plínky a normální bude mít jen na noc. Ale na ven trénovací. Dneska venku pršelo a sníh do toho, takže měl malý kombinézu (musíme ven za každého počasí) a než sem mu vydolovala z kombinézy pindíka, tak bylo do plíny hotovo. Takže se těším na jaro.
Ale je vidět, že malá je šikulka a už dobře chápe. Nemůžem se jim ale divit…plínky jsou pro ně pohodlnější jako pro nás. Tak proto se čertí. Ale ono to časem půjde.
Dneska než jsem stihla donést nočník, bylo mokro. Asi přikoupím ještě 1 nočník. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
7.9.13 11:19

@Inka85 Ahojky, můžu se zeptat, jak pokračovalo odplenkování a zda už se daří?? :) Taky právě bojujeme, dcera má 21 měsíců a zatím se nedaří, tak průběžně zkoušíme, ale bez výsledku. Jakou jste měli zkušenosti s těma trénovacíma kalhotkama? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.2.15 21:18

Ahoj holky. Obnovuju diskuzi. Je začátek února, malému je 21 měsíců. Do nočníku se vyčůrá vždy poránu a po poledním spaní. Tak zkoušíme 2 hodiny odpoledne bez plínky. Bez úspěchu. Za tyto 2 hodiny spotřeba 5 slipů a 4 tepláků. Z toho jednou se i pokakal. Nechám mu čas, nehrotím to. Ale máte nějaký dobrý typ?
Na jiných diskuzích jsem našla radu, abych ho nechávala doma s holým zadkem. No to ve 22 stupních a v baráku, kde je od země chlad docela dobře nejde./tato rada byla psána v prosinci / Taky je prý lepší vytírat občas loužičku, než prát tepláky. Tak nevím, co mají doma na podlaze, ale zničenou plovoučku nebo koberec mít fakt nemusím. Co myslíte, jsou k něčemu trénovací kalhotky - ty s tím obrázkem, který zmizí, když se vyčůrá? Děkuju moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
12.2.15 10:38

@květena
ahoj, dcerce budou ted dva roky a také trénujeme. Nahatou prdku nenechávám, sice doma nastavím stupně, ale jsme v baráku a to je prostě chladnější než panelák. Pak je celá studená. Takže nechávám jen elastáky a holt peru a peru a peru a hned suším na topení, abych mohla obratem brát.
Tréninkové plenky, nevím, myslím, že pokud je bude mít, nebudeš mít takovou tendenci „často otravovat“ se záchodem a dávat ho tam :nevim: budeš podvědomě vědět, že má plenku. Já jinak vodím snad každých 10 minut, je to opruz, ale co naděláš. Bobek neřeším, to vychytáme později, ale čůrat už chodí na velké WC. Vidí to u starší dcerky, tak nočník nechce a chodíme rovnou na redukci na WC (jsem ráda, ve školce také nočníky nejsou).
Nejdříve se počůrávala prostě do tepláků, pak řekla mami e-e a běžela na WC. Bohužel pozdě, ale pochopila princip. Takhle asi 14-3 týdny (přiznám se, že jsem občas dala prostě plenu a nějaké dny to neřešili :oops: ), a na záchod se nevyčůrala. Ted už na záchodě čůrá, ale musim ji vodit, sama ji to připomínat, fakt třeba každých deset minut (hodně pije). Ale aspon se vyčůrá. Bez pleny nechávám celé odpoledne, myslím, že 2 hodiny je málo, pak mu dáš plenu a má v tom bordel…říkám, sice je to opruz :P ale necháváme to odpoledne bez pleny a prostě furt furt chodíme na záchod.
On to zvládne a vypiluje. :mavam: :kytka:

PS: A počůrávat si koberec si dlažbu taky nenechávám, z koberce to je pěkně cítíš, i když drbeš jak blázen. Já až ted po třetím vydrbání necítím, kde udělala loužičku. Takže já raději vyperu tepláky než aby mi smrděl barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
25.9.18 08:40

Ahoj, mladsi syn bude mit za mesic dva roky. Doma už je 100 % bez nehod, plinku vůbec nemá, na nočník chodí sám, říká si, prostě pohoda, vůbec ho nemusím hlídat, jen vždycky vynesu nocnik, nic víc. Ale venku pořád nic. Myslela jsem, že to natrenujeme, než bude zima, ale ona jaksi přišla dřív, dnes byl ráno 1 stupeň..
Tak se chci zeptat, jak jste to dělali v zime? Moc se mi nechce mu pořád ven dávat plinku, ale zase nemám 10 náhradních teplých nepromokavych kalhot, aby si mohl zvesela curat do nich. Venku si nerekne, na otázku, jestli se mu chce, vždy odpoví ne, i když se třeba do pěti minut počurá. Občas se vyčurá když ho vyslecu a dám ke stromů, ale i po této akci je schopné se do 10 minut pocurat. Starší se to taky naučil napřed doma a pak až venku, ale mladší je doma spolehlivej už asi dva měsíce a venku pořád nic. Do jara čekat nebudu, ale nakupovat patero zimních kombinéz asi taky ne. Tréninkový kalhotky taky nejsou levná sranda. Tak co s tím?
Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
25.9.18 09:16

@chaela Přes zimu ven nebo na cesty autem jsem normálně dávala plínu. A u nás bylo dětem pak na jaře už 2,5. Nechat v zimě dítě počůrat venku do oblečení mi přijde pěkná kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí