Odplínkování na spaní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odplínkování na spaní
Ahoj, nikde jsem to nenašla, tak se chci zeptat, jak jste to dělali vy? Syn je přes den úplně normálně bez plín, má je jen na spaní. Na odpolední spaní jsem mu je sebrala, první den sucho, další dny mokro. Tak se chci zeptat, jak jste to dělali vy, aby bylo mokro co nejkratší dobu. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Každý si to musí rozhodnout sám. Já nejsem zastáncem buzení ani omezování pití, zvlášť teď, v horkém počasí.
Starší je bez plen v noci asi od 2 let a 4 měsíců, sám od sebe, bylo prostě delší dobu sucho. Před tím měl několik měsíců období, kdy bylo pár dní sucho a potom zase mokro a já, než abych převlékala a prala lůžkoviny, jsem ho raději jistila plenou.
Malá je v noci suchá přes měsíc, ale jde o to, že když se večer víc napije, začala se mi SAMA OD SEBE v noci budit na čurání. Spí ještě v postýlce a nemá oddělané tyčky, takže volá a já musím okamžitě vystřelit a dát ji na nočník nebo záchod. To není uprostřed noci nejlehčí. Někdy se to povede, někdy ne. Já, než abych se stresovala a prala, tak ji většinou jistím plenou, kterou ji natáhnu večer, jak usne. Vím, že ve spánku nečurá, to jsem si ověřila a vypozorovala.
A budu to tak dělat, dokud bude potřeba.
Známé holčička měla pleny na noc ještě ve 3 letech, přestože odplenkovaná byla taky dost brzy.Dr. jí řekla, ať to neřeší, že to přejde, přešlo, samo od sebe ve 3 letech a pár měsích
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já asi moc neporadím, protože i starší má ještě ve 3,5 letech plínu na spaní. Mám totiž stejný názor jako Jana, v noci nebudím na čurání. Vím, že když ho vzbudím mezi jedenáctou a dvanáctou, že to pak do rána vydrží, ale on se sám prostě nevzbudí a ráno o tom ani neví, tak mi to přijde zbytečné.
S tím buzením mám totiž jednu špatnou zkušenost, švagrová tak odnaučovala synovce že si v noci nařizovala budík po třech hodinách a dávala ho vyčůrat. Synovcovi je skoro šest a pořád se budí několikrát za noc (předtím to nedělal) a po prvním probuzení skončí u nich v posteli.
Po obědě jsme bez plín, ale nutím před spaním jít na záchod i kdyby to měly být 3 kapky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Noční plínku zatím neřeším. Přes den je malá úplně bez nich (denní spánek už nemá
) a na noc jí plínku dávám a nevadilo by mi, kdybych musela dávat ještě několik měsíců. Sice už má tu noční plínu 14 dní suchou, ale ještě jí ji zatím pro jistotu nechávám.
Vidím to stejně jako Jana - taky bych nebudila, prostě bych počkala, až to přijde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
me to teda prijde strasne brzo. Syn chodil pres den brzo na nocnik, venku to bylo horsi to mu trvalo docela dlouho naucit se rict si. ale v noci ma porad plenku. Myslim ze si na to prijdou sami kdyz je spravny cas. ja to teda nelamu pres koleno, dulezitejsi pro me bylo aby byl pres den bez plenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nás to bylo tak, že přes den to zvládl ve 2 letech a 4 měs, ale sem tam (fakt občas) byla nehoda, musela jsem mu to připomínat. Ven měl plínu, bylo to v zimě a vyslíkat ho z kombinézy… no prostě jsem to řešila plínou.
Na spaní byl stále počůranej, pak jsme jednou odpol plínu dát zapomněli a on vydržel (asi 2 roky a 9 měsíců). Po týdnu jsem to zkusila i na noc a od té doby dobrý. Zjistili jsme, že on má celou noc plínu suchou a pak ráno až se probudí, tak se do ní vyčůrá - lenoch, nechtělo se mu vylízat z postele. Takže já bych třeba ráno na suchou plínu čekala asi marně ještě několik měsíců, možná i let…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak můj malej nemá plínku přes den a na odpolední spaní asi od 21.měsíců … Přišlo to nějak samo, běhal týden na zahradě bez plíny a bylo to. S odpoledním spánkem to samé, nedala jsem plínu a nepočůral se, tak mu jí nedávám a musim zatukat, že se fakt nepočůral… Nooo a na noc máme a obávám se, že ještě nějakou chvilku mít budeme protože můj malej pije pořád sunar, i se pořád budí jednou za noc na mlíko, takže ráno v těch osm, když vstáváme je hrooozně načůranej, kolikrát se i pročůrá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit