Neřekne si na nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
304
23.7.10 12:34

neřekne si na nočník

Ahoj holky, mám na Vás dotaz. Zkoušíme už asi 3týdny nočník vysazuji cca co hodina a docela to jde dokonce i ven chodíme bez plen. Problém je v tom že když se jí zeptám jestli chce na nočník tak odpoví ne. Tak ji tam nedám a ona se třeba za 5 min.počurá. Nevím jestli je normální že si neřekne. Když ji tam ale co hodina posadím tak jsme bez nehody. Nevím ale jestli to má cenu ji takhle vysazovat? Kakáme bez problémů to si vždycky řekne. Díky za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
23.7.10 12:42
:-)

„Járo, chceš čůrat?“
„ne.“
„Járo, opravdu ne?“
„ne.“
" půjdeme se vyčůrat, jo? Sedneš si na nočník. "
„Ne.“
„Tak na záchod. " (redukce) "Hotovo? Opravdu víc ne? Tomu jsi teda moc nedal … " … (cca 5 min ) … "Mami! Jája ee!!!“ (tepláky i hračky okolo durch … )

Tak tohle bylo denně. A je to asi cca týden, kdy Jára ráno prostě při převlíkání z pyžámka odmítl plínu, sednul si na nočník a s velkou slávou se poprvé sám vyčůral. Plínu na den odmítl a jakmile cítil, že bude čůrat, i pře hře!!!, náhle vylítl „Jája ee!!!“ a letěl do koupelny. Současně mě vyhlížel, abych mu sundala tepláky a slíííííííí (slipy) ..... prostě ze dne na den .....

A taky jsem tomu nechtěla věřit. Takže ti předávám zkušenost. To přijde! :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
23.7.10 12:46

u nás to byl taky velký boj, nakonec se ji zalíbilo čůrat na travičku, ale říkala si jen s holou dupkou, pak z dopolene na odpoledne :mrgreen: si začala říkat i oblečená, máme to čerstvé, teprve od začátku měsíce, ale už i odpo spí bez plínek a neměla jedinou nehodu :palec: . jen kakání nám dělá problémy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
23.7.10 12:48

jo a podotýkám,že se ji neptám, až se jí chce, tak si sama řekne. kolikrát mi příjde, že dokud se matka nezeptá, tak to dítě si to neuvědomí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
23.7.10 12:49

Ahoj,

Dívám se na metřík a rozhodně si myslím, že i když si neřekne, Ty ji vysazuješ, tak to cenu má. Jde vidět, že chápe princip..Pokud teda nepořádáte sedánky a krmení na nočníku.Musí se okamžitě vyčurat a jít.

Vlastní zkušenost - starší se odplenkoval ve dvou letech, ale on si říkal sám, doma, venku, všude. Jeho nehody bych spočítala na prstech jedné ruky.

Mladší je bez plenek asi dva měsíce, začala na nočník chodit sama, doma stál na místě, ona se několikrát do něj sama vyčurala, když jsem si něco dělala v kuchyni. Doma si chodí automaticky nebo řekne, venku, když je zabraná do hry, tak se jí zeptám, řekne buď ano nebo ne. Když fakt nečurala dlouho, tak ji prostě posadím,nebrání se, vyčurá se a jde si hrát..Nehodu neměla už dlouho.

Jedna známá přišla s dítětem k doktorce ve 2 a půl letech s plenou. Dr.okamžitě doporučila pleny sundat, že prý tak staré dítě je už rozumné, mělo by to pochopit.Dítě bylo do 14 dní bez plen, bez nehod.

Osobně si myslím, že dítě k tomu musí dospět. Každé dítě je individuál a dá to najevo jiným způsobem.Někdo dospěje dřív, někdo později.Věřím tomu, že nezralé dítě nejde na nočník naučit..Ale pokud se zanedbá ten správný okamžik, je taky pozdě a potom už jdou pleny dolů velmi těžko.

Já bych ve Tvé situaci malou vysazovala dál, ale snažila bych se, aby postupně převzala sama odpovědnost za čurání. Aspoň doma bych to nechala plně na ní.Případnou nehodu bych netrestala, ale ať si mokré oblečení sama převleče a loužičku sama utře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
23.7.10 12:51

malej 23m - nikdy na nočník nechtěl tak jsem ho nenutila a najednou si sedl vykonal potřebu a hotovo. Od té doby jje bez plen ale na odpo spaní a na noc ji má a plína je vždy durch. Přes den neni problém jen venku když nemá nočník podělá se klidně i do kalhot, na čůrání si řekne, no máme ještě co pilovat, ale s odstupem času jsem ráda, že jsem ho nenutila na nočníku dřepěět a opravdu si na to přišel sám. Bych se jí každou chvíli ptala a když ne tak ne ať se klidně počůrá a je si v mokrým, pokud je na to počasí a začne si říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
23.7.10 12:51

Tak my to měli také tak … tisíckrát jsem se zeptala a on se po pěti minutách počůral… Tak jsem ho dávala sama, když jsem uznala za vhodné a vždy se vyčůral až to přišlo samo… A ted už je nějaké dva měsíce přes den uplně bez plíny a říká si sám, samozřejmě se nějaká ta nehoda stala, ale tak je to dítě … Nooo a na noc má plínu furt, pořád pije UM, takže by to nevydržel celou noc … Uvidíš za chviličku to přijde, že si začne říkat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
23.7.10 12:55

A mě byste mohli poradit jak se zbavit plíny aspoň na odpo spaní? Přes den moc nepije tak jsem ráda, že něco do sebe dostane aspoň v postýlce, vyčůráme se než jde hajat a plýna je stejně mokrá, kdybych mu ale napít nedala tak nevypije přes den skoro nic, jo a spí něco přes dvě hoďky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
23.7.10 12:57

Já musela malýho posazovat na nočník každou půl hodinu. Pak už to bylo lepší a lepší. Teď jsou mu 2roky a 3měsíce, čůrá jen na záchod(je to velkej chlap). Chodí už čůrat sám, mě k tomu nepotřebuje. Zvedne prkýnko, vyčůrá se po chlapsku, dá prkýnko dolů a spláchne. Jdu mu jen umýt ruce:-)
Určitě to chce vydržet. My byly počůraný 10× denně, už jsem mu kolikrát neměla ani co obléct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
23.7.10 12:57

Holky moc děkuji za zkušenosti, mě šlo hlavně o to jestli to má cenu. Já ji nijak nenutím na nočník prostě ji tam posadím a ona se vyčurá. Tak snad to brzo přejde a začne říkat sama. Taky nevím jestli bych ji neměla třeba nějak motivovat ale to radši asi ne aby si nato nezvykla. No tak uvidíme co nám přinese čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
23.7.10 12:59
cica píše:
A mě byste mohli poradit jak se zbavit plíny aspoň na odpo spaní? Přes den moc nepije tak jsem ráda, že něco do sebe dostane aspoň v postýlce, vyčůráme se než jde hajat a plýna je stejně mokrá, kdybych mu ale napít nedala tak nevypije přes den skoro nic, jo a spí něco přes dvě hoďky

Já to udělala tak, že před spinkáním na záchod a plenu jsem už nedávala, koupila jsem přebalovací podložky, dala na prostěradlo kdyby se počůral… Nooo a ejhle on se ani jednou nepočůral :dance: , ale když měl plenu tak byla načůraná, prostě jak kdyby to věděl a hned jak se vzbudí tak na záchod, tak je plnej… tak to zkus, ono se mu nebude líbit v tom morkém … :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
23.7.10 13:07
cica píše:
A mě byste mohli poradit jak se zbavit plíny aspoň na odpo spaní? Přes den moc nepije tak jsem ráda, že něco do sebe dostane aspoň v postýlce, vyčůráme se než jde hajat a plýna je stejně mokrá, kdybych mu ale napít nedala tak nevypije přes den skoro nic, jo a spí něco přes dvě hoďky

Já si myslím, že mozek dítěte musí dozrát.
Naše malá je v noci suchá už asi 3 týdny. Pití jí nijak neomezuju,těsně před spaním ji většinou nakojím. Na polední spánek plenku nedávám, na spaní jsem zatím dávala,právě se plenku chystám vyměnit za pratelný matracový chránič..
Neuznávám ani noční buzení dítěte na nočník..
Fakt si myslím, že se to naučit nedá. Pokud nechceš omezovat pití.Starší se zbavil plenek na spaní asi ve 2 a půl letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
23.7.10 13:10
wwpetule píše:
Holky moc děkuji za zkušenosti, mě šlo hlavně o to jestli to má cenu. Já ji nijak nenutím na nočník prostě ji tam posadím a ona se vyčurá. Tak snad to brzo přejde a začne říkat sama. Taky nevím jestli bych ji neměla třeba nějak motivovat ale to radši asi ne aby si nato nezvykla. No tak uvidíme co nám přinese čas.

Já neuznávám nějaké ovace ani tleskání, ani čekání celé rodiny na „výkon“. U obou dětí se od začátku snažím, aby pochopily, že vyměšování do nočníku je ta nejpřirozenější věc na světě. Krátce okomentuju, pochválím, ale žádné provolávání slávy ani sladké odměny. Stejně tak bych ani netrestala případné nehody. Ty se prostě mohou stát i staršímu dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
23.7.10 13:21

jana - ani mě se nelíbí tlaskání atd. přesně je to normální, že se chodí na záchod a basta jen řeknu, že je hodnej, že si řekl, abych mu slíkla kratasy a nebo, že je šikula. Mamka říká, že bych mu měla už vynadat nebo na zadek když se mi podělá venku a to jsem taky proti, já u toho nebývám samozřejme jsem taky na zahradě, ale pokaká se ne přede mnou a to mu jen řeknu, že si má příště říct, protože je už velkej kluk a tohle se nedělá do kalhot atd. A jdu ho přestrojit.
Jo dítě si k tomu má dospět samo, ale ty podložky vyzkouším, děkuju to mě nenapadlo, jsem trdlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
23.7.10 13:23

Tak já tleskala :oops: :mrgreen: !!! a malej si pak tleskal sám, dnes už nic, dnes řeknu šikula, nebo on řekne šikula a je hotovo … ale dřív jsme to docela prožívali :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze