Zadrzuje curani

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1047
24.7.10 23:53

zadrzuje curani

ahoj holky, mam takovy problem s malou,ktery me dost trapi(mozna zbytecne)
vola na nocnik uz cca pul roku,ale v posledni dobe se mi zda, ze curani z nejakeho nezjisteneho duvodu zadrzuje..vydrzi necurat i 4 hodiny, coz mi prijde na 2,5lete dite docela dlouha doba.pije dost..doma to moc nedela,vice spis u mych rodicu a nocnikem to neni, protoze ten ma u nich stejny jako doma.nejdrive jsem si myslela, ze proste jen nema cas,ale pak jsem si rikala,ze kdyby chtela,tak se treba pocura na zem..nase dr.mi na to nic nerekla,jen ze kazde dite je jine,ze dospeli take vydrzi nejit dlouho.coz je posle me uplne neco jineho srovnavat dospeleho a 2,5lete dite. uz jsem z toho zoufala, protoze mam strach , aby se ji neco nestalo napr.s mocakem..
nevi nektera z vas, co s tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
25.7.10 08:13

Mě Maty dělal (na začátku nočníkování běžně) a sem tam ještě dělá to samý. Doma není problém, ale venku, na návštěvě, i u babičky (tam je to snad nejhorší - že by nějakým tlakem?), jako by neměl čas nebo se styděl, nevím, prostě je na něm vidět, že už potřebuje, ale jakákoliv otázka ohledně nočníku/záchodu vyvolá hysterickej záchvat. A pokud to Maty neudrží a počůrá se, to je potom ta správná mela.
Snažím se to moc neřešit, nechat to na něm, ptát se na nočník/záchod tiše o samotě, nedramatizovat to, myslím, že se to pomalu lepší, ale co se ve skutečnosti honí v tý malý hlavince, netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
25.7.10 08:27

ahoj, no před časem jsem řešila to samé, jenže naše dcera má po operaci močových cest a prostě musí čůrat, aby nedostala zánět. Byla jsem s tím u psycholožky, protože ráno třeba vstala a odmítla se vyčůrat a donutila jsem jí např. až v 11 h. a tak to šlo celý den. Teď dostává za vyčůrání odměnu. Psycholožka říkala, že cukrovinky jsou menší zlo, než nečůrání. Takže na naší malou to funguje, na záchod chodí moc ráda a sem tam se jde vyčůrat i bez odměny, ale zatím je to spíš výjimečně. Dávám jí jednu lentilku, nebo dva medvídky, nebo kousek sušenky, prostě co zrovna máme doma. Výsledkem je, že jsme všichni v klidu. Asi jak začala, tak jsem z toho byla pak i dost nervozní a malá to určitě vycítila a na just už vůbec nečůrala. No jinak si myslím, že pokud nemá problémy s ledvinama nebo močovýma cestama, a spíš to dělá když není doma, tak bych to tak neřešila, asi je to studem v jiném prostředí a to by mohlo časem polevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
25.7.10 10:49

Moje dcera taky zadržovala čůrání,někdy i na půl dne.A dlouho jí trvalo než se vyčůrala.Nakonec jsem si náhodou přečetla článek o synechii u holčiček,skontrolovala ji a měla to.Museli jsme na rozrušení,od té doby je to v pohodě.U holčiček se na to kolikrát ani nepříjde,až když mají problémy.

https://www.emimino.cz/…nechie-8184/

Když tak ji prohlédni.A když nic,tak to bude asi psych.problém.V tom neporadím.

• Citovat
  • Upravit
3467
25.7.10 19:25

Ahojky,tak my to u malé máme taky tak…Během dopoledne, doma, jde třeba 5× na nočník…Ale odpoledne, když jdeme někam věn nebo někam jedeme, tak to taky klidně drží i 4 hodiny…Taky jsem z toho trochu nesvá…Ale když doma dopoledne čůrá normálně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze