Jaky nočníček?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jaky nocnicek?:)
ashoj damy,
jaky jste koupily nocnik a od jake doby pouzivaly ? a jakym zpusobem vlaastne mimise na ten nocnik naucit?:) a ty trenovaci pleny?:) no ptam se jak blb, ale to bude asi tim ze jsem prvomatka:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jéééje, kolik že Vám to je? Čtyři měsíce?
![]()
U nás toto přišlo na přetřes kolem roku - tak týden pokusů, co kdyby - to se naprosto neujalo, nočník skončil ve skříni a úderem druhého roku se odplenkovala během týdne. Prostě jsme se spolu dohodly.
Takže i s mladším budeme postupovat podobně, žádné „zvykání“ od půlroka… necháme to na dobu, kdy budeme schopni se s ním jakžtakž domluvit. Příští rok v létě mu bude 1,5 roku, tak začneme. Do té doby to pokládám jenom za nervování pro rodiče…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že není na škodu seznámit dítě s nočníkem ještě před učením na něj, jenom aby vědělo, že existuje, aby nepřišel den D a dítko má dělat pro něj divný úkon a navíc na věci, kterou nikdy nevidělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nám je 14m,na nočník se snažím posazovat od roka.Docela jsem vychytala ranní a odpolední čůrání.Možná budu za blbce,ale máme na nočníku medvídka a malá už docela chápe když řeknu medvídek ee.Ale jinak máme ai ještě dlouhou cestu,než se to naučíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme nočník, který hraje - pro dítko je to zajímavé a já aspoň nemusím pořád nakukovat jestli se už vyčurala nebo ne ![]()
Musím se teda pochlubit - naše Karolínka chodí něco přes měsíc na nočník, sama si řekne, najde si ho, „nacouvá“ a vyčurá se
sice i sem tam nějaká nehoda je, ale je to čím dál míň ![]()
Přes den je bez plíny, jen když někam jdeme tak ještě nemám odvahu ji nechat bez plíny, ale doma a na zahradě to zvládá na výbornou!
Já bych nočník koupila později, ale záleží jen na tobě - doma se ti nezkazí ![]()
Holčičky jsou na „nočníkování“ daleko šikovnější ![]()
- Citovat
- Upravit
No ja jsem na natlak okoli koupila nocnicek asi v pul roce - vzdyt driv preci deti v roce chodili bez plen a je to jen na matce, aby ditko naucila na nocnik a nebyla lina apod apod asi to znate.
Jenze Tomik zacal sedet az kolem 10 mesice - takze i kdyz jsme byla tlacena k tomu, ze ho mam jiz posazovat (snad od dvou mesicu) tak jsem vytrvala nez se naucil sam sedet. No zpocatku to vypadalo velmi nadejne fakt se darilo - jenze to vydrzelo asi 14 dni a pak jen videl nocnik byl totlani zachvat. Takto jsem to ve snaze ho naucilt curat na nocnik cas od casu zkousela a nakonec jsme se na to vykaslala a sam se naucil chodit na nocnik chvilku po druhem roce. Takze u druheho to fakt nebudu lamat pres koleno a pockam ![]()
Jinak my mame hraci nocnik - tedy, ze by to melo efekt pro ditko, ze by melo radost, ze kdyz se vycura to hraje - tak to tedy ne, ale bylo to dobre pro me, ze jsme okamzite vedela, ze ditko se vycuralo - tkaze odpadlo zkoukami jestlu uz je vycurany nebo jeste ne
No a vidim, ze mas asi holcicku - tkaze dalsi rada pro Tebe moc neni
u nas se vyplatilo koupit vetsi nocnicek a hodne vysoky vepredu - no proste aby se tam pindik dobre vesel a necural vedle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje máma to přes moje protesty s Tomem zkusila v 8-9m. dřív jsem to úplně zatrhla, dokud neseděl. a světe div se kluk se každé ráno vykadí do nočníku. vyloženě si na to počká, jakmile dosedne, tak se kroutí, poulí oči, tlačí.
Kdybych to nezažila, tak tomu nevěřim. Když už se to ujalo, tak v tom pokračuji, přeci jen je lepší utřít zadek po kadění na nočník, než rozplácnutý kakoš po celém zadku z plíny. ![]()
Je s podivem, že na tom sedí rád.
máme takovou hrůzu s hlavou, něco jako tuleň. Bubnuje do té hlavy.
- Citovat
- Upravit
Náš Kubín to dělával taky, byla jsem něho úplně unešená a chválila jsem ho dr. a ona mi říka „Počkej až bude mít rok, to ti na nočník přestane chodit“
a já jsem si říkala, že to přece není možné, proč by tam nechodil, když je šikulka a zvládá to tak brzo ![]()
A ona ti měla pravdu
![]()
Jak mu byl rok tak na nočník ani omylem, vrátil se k plínám nebo se počural a pokadil do slipů, byla jsem z něho úplně nešťastná, ale pak jsem zase začali trénovat s nočníkem e brzo se to upravilo ![]()
- Citovat
- Upravit
Zuzko, Tom je fakt šikovný!!! ![]()
Taky myslím, že asi přijde období, kdy se na chvilku zasekne, ale s takhle skvělým základem určitě nebude dlouhé…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já patřím k matkám, jejichž dítě se sice vyčůralo v pohodě do nočníku v 10 měsících, pak ale spustilo takový vyrvál, protože babička koupila hrací nočník… Takže každé dítě je jiné
U nás pak zase hodně dlouho trvalo, než se Věrka na nočník znova odvážila
Zato to pak vzala jedním vrzem a do dvou dnů se odplenkovala i na noc ![]()
Kluci jsou loudové, těm to trvalo fakt dost dlouho ![]()
A máme taky tuleně, ale my mu říkáme lachtan ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mi to nedá, abych taky nenapsala.
Taky jsme měli „tuleně“ a byl to ze začátku jediný nočník, na který si byl malý ochotný sednout (začali jsme zkoušet cca v 16 měsících). Asi se mu líbila právě ta hlava, protože si připadal stabilnější? ![]()
Jinak z dlouhodobého pohledu to není dobrý nočník, protože dítě nemůže mít nic „u kotníků“. Teď už jsme ho vyměnili za jiný. Ale na ty začátky fakt super. ![]()
Malý se taky naučil nejdřív kakat. Asi i jemu bylo příjemnější se vykakat do nočníku než si to rozmáznout po celém zadečku.
Trénovací kalhotky jsme nepoužívali a myslím, že jsme dobře udělali, protože malému bylo vysloveně nepříjemné počůrat si oblečení. I později na procházkách - když měl plenu a věděl že „může“, tak přišel domů vždycky mokrý. Pak jsem to jednou riskla bez pleny a ejhle - hbitě začal hlásit „čí, čí!“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme obyčejný nočník za pár korun s Tesca.
Co se týče odplenkování, starší se během pár dní odplenkoval ve dvou letech a měsíci, mladší má 20 měsíců a je už dva měsíce bez plenek. Žádné z mých dětí neznalo sezení na nočníku v kojeneckém věku, dokonce ani „ranně batolecím věku“. Starší dostal nočník v 18 měsících,do odplenkování stál na svém místě, on si s ním někdy hrál, nenutila jsem ho.
Mladší jsme ho vytáhli asi v 16 měsících, když začala mít zájem o čurání, uvědomovala si, že se to stalo, začala odmítat pleny a napodobovala staršího při čurání.
Taky to potom pochopila ze dne na den. Sama se několikrát po sobě do nočníku vyčurala, když jsem si dělala něco v kuchyni a ona běhala po bytě bez kalhot.
Nejsem zastánce žádného učení, trénování, zkoušení. Na to bych neměla čas, náladu ani nervy. A co nesnáším je dlouhé vysedávání na nočníku, s hračkami případně jídlem. Toto jsem u svých dětí nepraktikovala a kdyby mi to na nich někdo praktikoval, tak bych ho asi přetrhla
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nočník mám obyč, asi za 80 kč. Má trošku zvýšené opěradlo. Původně jsem koupila jeden v Ikee a ten šel zatím na chatu, na tom nechtěla vůbec sedět a bylo vidět, že jí tlačí.
Jinak já mám taky zkušenost takovou, že když jsem jí nočník představila cca v 10ti měsících, tak po pár dnech se každé ráno po snídani vyčůrala, vykakala. Naty přesně vždy dosedla, začala tlačit a bylo to. Tak jsem se radovala, jak je šikovná, jak to určitě brzo pochopí… No ani náhodou. Takhle úspěšné jsme byly cca 3 týdny a pak na nočník nechtěla, zdrhala, nechtěla na něm sedět, takže jsem ho zase uklidila.
Znova jsem ho vytáhla asi před měsícem a zkoušíme to, někdy se jí podaří alespoň vyčůrat. V horku běhá někdy bez plíny, tak se párkrát počůrala a sama si to pojemnovala „tsss tsss“ Takže trochu už chápe, ale na odplínkování to jen tak nevidim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nočník máme NUK, pro holčičky naprosto super, pro kluky asi nízký vpředu. Majda se do jiných propadávala, má malou prdelku
.
Nějak v 18ti měsících se oprudila, tak jsem ji nechala natahou, ať větrá a říkala, jí, ať jde čůrat na nočník - a šla. Takže hotovo ![]()
Ale musí mít nahatou tu prdelku, jinak v kalhotkách se občas počůrá, kakání je většinou v nočníku, občas i na koberci…
Chodí sama, neříká si - takže do auta, obchodu, návštěvy… Dávám ještě plínu…
Nějak se to vyvine, do školy s plínama nepůjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit