Jaky nočníček?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23033
3.8.10 20:11

jaky nocnicek?:)

ashoj damy,
jaky jste koupily nocnik a od jake doby pouzivaly ? a jakym zpusobem vlaastne mimise na ten nocnik naucit?:) a ty trenovaci pleny?:) no ptam se jak blb, ale to bude asi tim ze jsem prvomatka:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21991
3.8.10 20:17

Jéééje, kolik že Vám to je? Čtyři měsíce? 8-o :mrgreen: :mrgreen:
U nás toto přišlo na přetřes kolem roku - tak týden pokusů, co kdyby - to se naprosto neujalo, nočník skončil ve skříni a úderem druhého roku se odplenkovala během týdne. Prostě jsme se spolu dohodly.

Takže i s mladším budeme postupovat podobně, žádné „zvykání“ od půlroka… necháme to na dobu, kdy budeme schopni se s ním jakžtakž domluvit. Příští rok v létě mu bude 1,5 roku, tak začneme. Do té doby to pokládám jenom za nervování pro rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.8.10 20:26

Myslím, že není na škodu seznámit dítě s nočníkem ještě před učením na něj, jenom aby vědělo, že existuje, aby nepřišel den D a dítko má dělat pro něj divný úkon a navíc na věci, kterou nikdy nevidělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
3.8.10 20:32

No nám je 14m,na nočník se snažím posazovat od roka.Docela jsem vychytala ranní a odpolední čůrání.Možná budu za blbce,ale máme na nočníku medvídka a malá už docela chápe když řeknu medvídek ee.Ale jinak máme ai ještě dlouhou cestu,než se to naučíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
3.8.10 20:33

My máme nočník, který hraje - pro dítko je to zajímavé a já aspoň nemusím pořád nakukovat jestli se už vyčurala nebo ne 8-)
Musím se teda pochlubit - naše Karolínka chodí něco přes měsíc na nočník, sama si řekne, najde si ho, „nacouvá“ a vyčurá se :potlesk: :palec: sice i sem tam nějaká nehoda je, ale je to čím dál míň :palec:
Přes den je bez plíny, jen když někam jdeme tak ještě nemám odvahu ji nechat bez plíny, ale doma a na zahradě to zvládá na výbornou!

Já bych nočník koupila později, ale záleží jen na tobě - doma se ti nezkazí :mrgreen:
Holčičky jsou na „nočníkování“ daleko šikovnější :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2073
3.8.10 20:35

No ja jsem na natlak okoli koupila nocnicek asi v pul roce - vzdyt driv preci deti v roce chodili bez plen a je to jen na matce, aby ditko naucila na nocnik a nebyla lina apod apod asi to znate.
Jenze Tomik zacal sedet az kolem 10 mesice - takze i kdyz jsme byla tlacena k tomu, ze ho mam jiz posazovat (snad od dvou mesicu) tak jsem vytrvala nez se naucil sam sedet. No zpocatku to vypadalo velmi nadejne fakt se darilo - jenze to vydrzelo asi 14 dni a pak jen videl nocnik byl totlani zachvat. Takto jsem to ve snaze ho naucilt curat na nocnik cas od casu zkousela a nakonec jsme se na to vykaslala a sam se naucil chodit na nocnik chvilku po druhem roce. Takze u druheho to fakt nebudu lamat pres koleno a pockam :-)
Jinak my mame hraci nocnik - tedy, ze by to melo efekt pro ditko, ze by melo radost, ze kdyz se vycura to hraje - tak to tedy ne, ale bylo to dobre pro me, ze jsme okamzite vedela, ze ditko se vycuralo - tkaze odpadlo zkoukami jestlu uz je vycurany nebo jeste ne :-) No a vidim, ze mas asi holcicku - tkaze dalsi rada pro Tebe moc neni :-) u nas se vyplatilo koupit vetsi nocnicek a hodne vysoky vepredu - no proste aby se tam pindik dobre vesel a necural vedle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
3.8.10 20:38

Moje máma to přes moje protesty s Tomem zkusila v 8-9m. dřív jsem to úplně zatrhla, dokud neseděl. a světe div se kluk se každé ráno vykadí do nočníku. vyloženě si na to počká, jakmile dosedne, tak se kroutí, poulí oči, tlačí. :nevim: Kdybych to nezažila, tak tomu nevěřim. Když už se to ujalo, tak v tom pokračuji, přeci jen je lepší utřít zadek po kadění na nočník, než rozplácnutý kakoš po celém zadku z plíny. :palec:
Je s podivem, že na tom sedí rád. :nevim: máme takovou hrůzu s hlavou, něco jako tuleň. Bubnuje do té hlavy.

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
3.8.10 20:43

Náš Kubín to dělával taky, byla jsem něho úplně unešená a chválila jsem ho dr. a ona mi říka „Počkej až bude mít rok, to ti na nočník přestane chodit“ 8-o a já jsem si říkala, že to přece není možné, proč by tam nechodil, když je šikulka a zvládá to tak brzo :nevim:
A ona ti měla pravdu 8-o :roll:
Jak mu byl rok tak na nočník ani omylem, vrátil se k plínám nebo se počural a pokadil do slipů, byla jsem z něho úplně nešťastná, ale pak jsem zase začali trénovat s nočníkem e brzo se to upravilo :palec:

• Citovat
  • Upravit
21991
3.8.10 20:43

Zuzko, Tom je fakt šikovný!!! :potlesk:
Taky myslím, že asi přijde období, kdy se na chvilku zasekne, ale s takhle skvělým základem určitě nebude dlouhé… :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.8.10 20:47

Ahoj, tak já patřím k matkám, jejichž dítě se sice vyčůralo v pohodě do nočníku v 10 měsících, pak ale spustilo takový vyrvál, protože babička koupila hrací nočník… Takže každé dítě je jiné :wink: U nás pak zase hodně dlouho trvalo, než se Věrka na nočník znova odvážila :wink: Zato to pak vzala jedním vrzem a do dvou dnů se odplenkovala i na noc :-D

Kluci jsou loudové, těm to trvalo fakt dost dlouho :roll:

A máme taky tuleně, ale my mu říkáme lachtan :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
3.8.10 20:49

Tak mi to nedá, abych taky nenapsala.
Taky jsme měli „tuleně“ a byl to ze začátku jediný nočník, na který si byl malý ochotný sednout (začali jsme zkoušet cca v 16 měsících). Asi se mu líbila právě ta hlava, protože si připadal stabilnější? :nevim:
Jinak z dlouhodobého pohledu to není dobrý nočník, protože dítě nemůže mít nic „u kotníků“. Teď už jsme ho vyměnili za jiný. Ale na ty začátky fakt super. :palec:
Malý se taky naučil nejdřív kakat. Asi i jemu bylo příjemnější se vykakat do nočníku než si to rozmáznout po celém zadečku.

Trénovací kalhotky jsme nepoužívali a myslím, že jsme dobře udělali, protože malému bylo vysloveně nepříjemné počůrat si oblečení. I později na procházkách - když měl plenu a věděl že „může“, tak přišel domů vždycky mokrý. Pak jsem to jednou riskla bez pleny a ejhle - hbitě začal hlásit „čí, čí!“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
3.8.10 20:50

fragolo - jo, jo, taky se u nás chodilo „na lachtánka“. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44178
3.8.10 20:59

My máme obyčejný nočník za pár korun s Tesca.

Co se týče odplenkování, starší se během pár dní odplenkoval ve dvou letech a měsíci, mladší má 20 měsíců a je už dva měsíce bez plenek. Žádné z mých dětí neznalo sezení na nočníku v kojeneckém věku, dokonce ani „ranně batolecím věku“. Starší dostal nočník v 18 měsících,do odplenkování stál na svém místě, on si s ním někdy hrál, nenutila jsem ho.

Mladší jsme ho vytáhli asi v 16 měsících, když začala mít zájem o čurání, uvědomovala si, že se to stalo, začala odmítat pleny a napodobovala staršího při čurání.
Taky to potom pochopila ze dne na den. Sama se několikrát po sobě do nočníku vyčurala, když jsem si dělala něco v kuchyni a ona běhala po bytě bez kalhot.

Nejsem zastánce žádného učení, trénování, zkoušení. Na to bych neměla čas, náladu ani nervy. A co nesnáším je dlouhé vysedávání na nočníku, s hračkami případně jídlem. Toto jsem u svých dětí nepraktikovala a kdyby mi to na nich někdo praktikoval, tak bych ho asi přetrhla :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
3.8.10 21:00

Nočník mám obyč, asi za 80 kč. Má trošku zvýšené opěradlo. Původně jsem koupila jeden v Ikee a ten šel zatím na chatu, na tom nechtěla vůbec sedět a bylo vidět, že jí tlačí.

Jinak já mám taky zkušenost takovou, že když jsem jí nočník představila cca v 10ti měsících, tak po pár dnech se každé ráno po snídani vyčůrala, vykakala. Naty přesně vždy dosedla, začala tlačit a bylo to. Tak jsem se radovala, jak je šikovná, jak to určitě brzo pochopí… No ani náhodou. Takhle úspěšné jsme byly cca 3 týdny a pak na nočník nechtěla, zdrhala, nechtěla na něm sedět, takže jsem ho zase uklidila.

Znova jsem ho vytáhla asi před měsícem a zkoušíme to, někdy se jí podaří alespoň vyčůrat. V horku běhá někdy bez plíny, tak se párkrát počůrala a sama si to pojemnovala „tsss tsss“ Takže trochu už chápe, ale na odplínkování to jen tak nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.8.10 21:08

Nočník máme NUK, pro holčičky naprosto super, pro kluky asi nízký vpředu. Majda se do jiných propadávala, má malou prdelku :-D .
Nějak v 18ti měsících se oprudila, tak jsem ji nechala natahou, ať větrá a říkala, jí, ať jde čůrat na nočník - a šla. Takže hotovo :mrgreen:
Ale musí mít nahatou tu prdelku, jinak v kalhotkách se občas počůrá, kakání je většinou v nočníku, občas i na koberci…
Chodí sama, neříká si - takže do auta, obchodu, návštěvy… Dávám ještě plínu…
Nějak se to vyvine, do školy s plínama nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze