Odpracované roky do důchodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@arada píše:
Měla jsem odpracováno 43 let a šla jsem o 3 roky dřív do předčasného. Nejsem si jistá, ale bylo nutné mít odpracováno 35 let, ale postupně se doba bude zvyšovat.
Ono asi záleží v kterém roce? O 3 roky teď, to nejde, když nemáš našetřeno…a o 2 roky dřív je dost peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 teď se na to koukám… byli jsme to všichni absolventi, neboť to byly dotované pozice v rámci projektu praxe pro mladé do 30 let a proto asi zmiňovala jen ten rok. Jinak je to nad 55 let
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj. Mam dotaz. Chlap je trochu flakac a nema moc poradek v papirech. Aktualne pracuje jenom brigadne. Uz mu tahne na padesat a ja se tak nejak zeptala kolik let mu jeste chyby aby mel odpracovano do duchodu. Abych nemusela nervovat ze ma jenom brigadu. A on ze neviJde to nejak zjistit? Na ČSSZ? MSSZ? Nekde kde nam jasne reknou, tolik a tolik odracovano ma, tolik a tolik jeste odmakat musi.
Díky.
Nemusíš se nervovat, jak už tady psaly holky. Na stránkách MPSV najdeš tabulku podle data narození kolik let odpracovat a kdy nárok na důchod. A poté zjišťovat kolik vlastně má odpracováno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 píše:
@hudečice Je to hrozné..člověk aby dělal ve fabrice až do smrti a ani toho malého důchodu se pak třeba už nedožil.. Kdo nepracuje, se má kolikrát nejlíp.
Však o tom to je. Zaklepat bačkorama těsně před důchodem, takhle si to ti nahoře představují
Obyč. dělník rozhodně nebude schopen pracovat tak dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 píše:
@hudečice Je to hrozné..člověk aby dělal ve fabrice až do smrti a ani toho malého důchodu se pak třeba už nedožil.. Kdo nepracuje, se má kolikrát nejlíp.
Jasně a proto se průměrná doba strávená v důchodu zvyšuje, že ano?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyBrigit píše:
Střední škola se taky započítává? asi ne že?
ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyBrigit píše:Škola už se pokud vím nezapočítává, do roku 2010 se počítalo max 6 let studia od 18 let výše.
Střední škola se taky započítává? asi ne že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Škola už se pokud vím nezapočítává, do roku 2010 se počítalo max 6 let studia od 18 let výše.
Mě se nezapočítaly poslední 2 roky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hudečice Tu školu myslím klidně mohli nechat, takhle to znevýhodňuje lidi s vyšším vzděláním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anturie píše:
Ono asi záleží v kterém roce? O 3 roky teď, to nejde, když nemáš našetřeno…a o 2 roky dřív je dost peněz.
Věř, že jsem přišla o hodně peněz, jenže v tomto věku když přijdeš o práci, jinou neseženeš a ze vzduchu se žít nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arada Tak záleží na vzdělání, v mnoha oborech se o tebe poperou i v tomhle věku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anturie píše:
Co se tak dívám na stránky CSSZ, tak jde jít až o 5 let dříve…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit