Odpružený kočárek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
27.6.09 21:53

Odpružený kočárek

Ahojky, tak jsem dneska vyrazila do obchodu a zkousela spoustu kocarku a byla jsem prekvapena, ze skoro s zadnym kocarkem neslo pohoupat. Je to takovy trend, ze se delaji tvrdsi kocarky, nebo jsem jen mela smulu na typy? Mohla byste mi kdyztak nektera poradit nejaky typ kocarku (jedno jestli 3 nebo 4kolka), ktery neni prilis tezky, da se otocit i proti smeru jizdy a aspon trosku peruje, abych mohla miminko houpat? Dekuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
27.6.09 22:08

Ahojky,

prý skvěle houpou kočárky Bebecar…

Lenka

• Citovat
  • Upravit
ave
837
27.6.09 22:21

Od Bebecaru, ale jen podvozel Style
http://www.bebecar.cz/…tyle_at.html.
Já mám Bebecar Icon a ten nepéruje vůbec a musím říct, že mi to vůbec nevadilo.
Sedačky se dají otočit po i proti směru jízdy, ale jak je to u Style s váhou nevím, zkus pohledat na těch jejich stránkách. Ale myslím, že tyhle klasické kočárky budou o něco těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
27.6.09 23:02

Já bych bez houpacího nemohla být, malá byla špatný spáč, měli jsme Inglesinu Magnum s těma velkýma nafukovacíma kolama, osvědčila se i u druhého dítěte, koupily si ho další tři kamošky, když si ho u nás odzkoušely, je i lehký na manipulaci, kamoška měla jakýsi polský, já jí jednou vezla dítko a říkala jsem si, jak je dobře, že jsme zaplatili víc za kočár.
Pak jsme koupili Jané Slalom Pro, protože malej je docela velkej, takže jsme museli koupit něco většího na vycházky, to už naštěstí nepotřeboval na uspání houpat a stačilo jen vozit sem a tam, protože s tím si teda člověk nezahoupe. :lol: Ovšem jinak je taky super.
Akorát ta Inglesina nemá přehazovací rukojeť, ale korbičku lze otočit po i proti směru jízdy, s dítkem v kočárku je to trochu fuška, tak jsem jezdívala často s kočárem za sebou, dneska už mám na Janéčko různá stínítka od ženských na mimibazaru, co to šijí, protože to se otočit nedá.
Mé informace ohledně Inglesiny si ověř, my ji kupovali v roce 2004.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
28.6.09 09:32

Mám Hoco Big Foot. Má přehazovací rukojeť a celkem pruží. Ne teda jako kočárky našeho dětství, ale pohoupat se trochu dá - a často dělám :lol: Možná ho tím „odpružím“ ještě trochu víc… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.6.09 11:43

kocarky ruzovy panter a teutonia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
28.6.09 12:03

taky mám Inglesinu Magnum 2007 a houpe skvěle a je terénní, není to teda na zvedání do tramvaje, teda sama nee, jinak je skvělý, prostorný především… teď mám golfky babypoint traper, je taky trochu do terénu, což jsem chtěla a péruje taky pěkně..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
28.6.09 12:51

Co vím, tak dobře odpružené jsou kočárky I ´Coo Platon a Hartan-třeba tenhle..
 http://www.kocarky.cz/…pline-s.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.6.09 14:23

Inglesina Magnum - odpruzeny, prostorny, terenni (jezdi i po piscite plazi), korbicka se da otocit (nikdy jsem to nedelala, chtela jsem byt s ditetem v kontaktu a tak radeji tahala vedle sebe), velky nakupovaci kos, stabilni, no proste sama pozitiva. Myslim to vazne, byli jsme moc spokojeni. Babeta

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.6.09 19:59

Bebecar Stylo AT !!!!
Doporucuju!!! Je uzasny,jedina nevyhoda je vaha,je tezsi…nam to ale nikdy nevadilo,skvele houpa a stylo AT ma navic otaceci predni kola,coz je super!!
Korba jde otocit obema smery.
Hoco BIg foot ma kamaradka,jak to tady nejaka maminka doporucovala a po 3mes ho pod cenou prodavala,jelikoz houpat teda opravdu nesel,jen takove jakoby treseni…je desne tvrdy
inglesina magnum taky super,akorat nema pevnou korbu jako BEbecar…
 Ela

• Citovat
  • Upravit
5527
28.6.09 20:55

Já zase chválím, kudy chodím MUTSY. Tak, a teď si vyber :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
29.6.09 06:52

Tak já jsem taky pro mutsy (urban rider). Mám ho krátce, ale vyzkoušeno mám hodně a tento se houpe. Nemá klasický podvozek, jako je vidět u houpacích kočárků, ale ten podvozek se houpe a lehce. A navíc je super do terénu. Sedačka se dá otočit ve směru i proti směru. Tento kočárek má spoustu vychytávek, jen se sama podívej, je to nejlepší kočár, co jsem měla a zkoušela od kamarádek a v obchodech. Věřím, že by tě nezklamal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
29.6.09 11:48

Ahoj, za sebe doporučuju Roan Maritu. Všeobecně by se dalo říci, že na tom budou nejlépe kočárky s nafukovacími koly a s konstrukcí na závěsech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.7.09 18:09

Ingleisina Magnum. Dá se koupit za 10 000 nová, odpružená je, navíc taky houpací, takže výborně tlumí nerovnosti a pokud jde o houpání, tak samozřejmě je to pro rodiče komfortnější než viklat s nehoupacím podvozkem. Otáčecí korbu má, jde jednoduše nacvaknout. Bouda je překlopná vpřed, má obr bytelný a naprosto přístupný košík, má plně polohovací záda (i nohy), takže kdykoliv dle potřeby (spaní, bdění) můžeš záda zvedat a sklápět a tím je ten kočár vhodný i do mezifáze, než přejdeš na goflky, příp. jiný sporťák nebo golfosporťák. Podvozek má nějak 8 kilo, korba/sedačka něco přes 5 kilo, dohromady tedy něco přes 13. Navíc ale supr páka vzhledem k těžišti, takže i supr ovladatelnost, a to i bez otočných kol. Jako u ostatních houpacích kočárů je konstrukce vyvážená, ale tenhle je lehčí, takže ovladatelnější do kopce, líp se přizvedává na obrubníky, v přírodě a tak. Velká kola projedou i větší terén (rasila jsem denně v bahně, šutrech po dobu prvního roku). Odpružení a houpání zajistí měkkou jízdu dítěti. Dobrá páka a váha zas zajistí dobrou manipulaci. Kočár je jednoduchý, tudíž nehrozí nějaké vážné poruchy, drhnutí, zasekávání, padání něčeho a tak. Jen je třeba mazat, což je normální a běžná údržba i třeba u golfek.

Kolekce 08 a novější má menší větrání v boudě než starší kolekce (ty měly velké a zakrývatelné), kolekce 09 má necvakací boudu při sklápění.

Horší vlastnosti má jako sporťák, ale já jezdila i v roce a půl v zimě v bahně po lesní kamenité pěšině, po sněhu atd. A opravdu úplně v pohodě a bez problému. Golfky jsem kupovala až pak a od té doby je používám, protože jsou skladnější, menší, lehčí. Malý od 11 měsíců chodí a jakmile dítě začne chodit, je kočár jen doplněk, pomocník, přibližovadlo, odpočívadlo nebo něco, kam se dítě strčí, aby neutíkalo třeba v krámě. V prvním roce se chodí na časté a dlouhé procházky a právě proto mi bylo fuk, že má horší vlastnosti jako sporťák (leckteré sporťáky stejně nevyhovují - jsou malé, úzké, nepraticky řešené, hůř ovladatelné, poruchové, nestabilní apod.). Kombinace od 0 do 3 let sice jsou, i Magnum je, ale využívají se tak po tom roce, roce a půl.. méně a jinak. Hlavním kočárem se stanou golfáčky. Lidi ve městech je obstarávají i dřív, aby je sami vynesli do MHD, do schodů.. Ve městech je ale víc fuk, s čím se jezdí. V terénu to chce vybírat..
 Jana

• Citovat
  • Upravit
40
7.7.09 12:49

Dekuju za tipy. No nevyhoda je, ze ty fajn houpaci kocarky jsou dost tezke. Asi se musim rozhodnout…bud tezky a houpaci, nebo lehky a tvrdy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí