Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na informaci o odpuštění školkovného samoživitelce dvou dětí??? prý na to nemám nárok musela bych pobírat peníze hmotné nouze, nevíte něco více??? ![]()
Vím, že pokud chce někdo žádat o odpuštění školkovného, musí mít ze sociálký papír, že pobírá tyhle dávky. Takhle nám to říkali na první schůzce ve školce.
to jo, ale na sociálce mě odpálkovali s tím, že na to odpuštění nemám nárok!!!tak bych chtěla vědět co musím splňovat abych ten nárok měla?
Ahoj,
já mám odpuštěné školkovné na 3 měsíce, jinak jsem platila normálně. Domluvila jsem se s paní ředitelkou, napsala jsem žádost a ona mi vyhověla. Psala jsem jako důvod velmi častou nemocnost dětí (děti chodí od 1.9. - jsou to dvojčata) a ve školce zatím víc nebyly než byly.
Pokud by Ti pomohla úleva na pár měsíců, tak to by možná stačila dohoda s ředitelem školky.
Už po zápisu jsem věděla, že bych jako samoživitelka měla nárok na poloviční školkovné, ale nevyužívala jsem to. Mám sice pěkný plat, ale co je mi to platné, když jsem každý měsíc 1-2 týdny doma s nemocnými dětmi a od konce ledna jsem byla doma do půlky března v kuse (třeba v únoru jsem byla v práci přesně 5×).
Ještě mě napadlo, jestli třeba ta úleva na školkovném není dána nějak v pravidlech školky. Možná to má každá školka jinak.