Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, chci se zeptat jaké máte zkušenosti s odříhávačem (např. Farlin, viz: http://shop.i-tatinek.cz/…c-p-164.html
..jestli je to vůbec potřeba- resp. jestli to funguje..? (naše malá totiž neumí krkat..jen tak jakoby řechtá, a krákorá
..no co, vžyť slečny přeci nekrkají ;o))) ![]()
Některé děti neříhají a přijde mi zbytečné kvůli tomu kupovat takový verk.
..no to já právě vím..ale na druhu stranu- malá trpí kolikou- nadýmáním..člověk už vyzkoušel kde co..tak je ochoten zkoušet dál, jen kdyby to miminku pomohlo..a všichni tvrdí jak je říhání důležité…??
Ahoj,
Honzik se naucil rihat az pozdej, ja bych nic takoveho neporizovala.
janah09 píše: ..no to já právě vím..ale na druhu stranu- malá trpí kolikou- nadýmáním..člověk už vyzkoušel kde co..tak je ochoten zkoušet dál, jen kdyby to miminku pomohlo..a všichni tvrdí jak je říhání důležité…??
A rourku máte? My bychom bez ní první měsíce nepřežili ani u jedné.
L.
Nezkoušeli jste polohu tygříka? Ta u nás zabírala výborně. Matýsek dlouho neuměl krkat, pak mu to v bříšku dělalo brikule a trápily ho prdíky. Ale v noci prostě z nějakýho důvodu nikdy nekrkal.
Kamarádce klouček nekrkal ani moc neprděl, takže je to asi individuální podle dítěte.
Každopádně s tebou soucítím, je to těžký pohled na utrápené miminko s bolavým bříškem ![]()
teda valim oči jako blázen na co se ještě nepřijde. ![]()
teda píšou tam na masáž zad … ty zádíčka můžeš masírovat i rukou a ušetříš 2 stovky ne? ![]()
Já jsem malého hodila přes rameno tak, že byl bříškem pomalu nahoře na rameni, prostě mi přes něj jako vysel dozadu. Brknul vždycky. A poplácávala jsem ho jemně po zádíčkách … tož myslím že nějakej takovej ancábl je ouplná zbytečnost.
Pokud vás trápí prdíky, tak na rektální rourku nedám dopustit, taky byla naším pomocníkem v nouzi
.
souhlasim, ze je to kram. Nase mala teda krka paradne a kdyz ne, tak pomuze lehke poklepavani na zadicka.
Fascinuje mne, na co vyrobci neprijdou, aby vytahli z lidi penize a jeste vic mne fascinuje, ze to i lidi kupujou.
Doporucuju polohu tygrika a kapicky BabyCalm, pripadne rektalni rourku.
Taky netuším jak to funguje..jestli to vůbec funguje..proto jsem to sem napsala..doufala, jsem, že se ozve někdo kdo má zkušenost (ať už pozitivní nebo negativní)..
Lesino..rourku máme (někdy pomůže k prdíku, někdy nic..)..máme samo baby calm, sabsimplex, fenyklový čaj pro mě, pro ni (ale ona moc nechce), pytlík s třešňovými jádry, flatulin na masáže bříška, a knížku od Karpa
..a při odříhávání dáváme přes záda..i když častěji říháme podle karpa(což je podobný jako tygřík..na předloktí).. ..jak jsem psala na začátku..zkoušíme vše..a jsem ochotná dát i ty 2stovky..i když taky moc nevěřím ve funkčnost.hlavně ani netuším jak to funguje..
Ten odříhávač bych nekupovala, pochybuju, že by nějak moc fungoval
My jsme s prdíky u dcery bojovaly dlouho a nakonec se zjistilo, že je alergická na některé potraviny a co jsem začala držet dietu, bylo to lepší.
Ale při akutním bolení nám hodně pomáhalo fénování, poradila nám to sestřička na dětském… Svléknout mimi a sundat mu plenku, bříško natřít flatulinem a fénovat.. Bohužel někdy jsme fénovaly dlouho,ale pomohlo to…
Taris..díky..fénování zkusím..podle Karpa by to mohlo mít i vedlejší efekt- „bílýho šumu“nevím proč bílýho;o))..ale že šum,hluk z fénu vysavače dítě zklidňuje..připomíná zvuky dělohy..tak to zkusím;o)
Makina, dobrýýý, to mě nenapadlo. Ale aby mu to nějak neublížilo
A nechceš manželovi pořídit i rourku?
Ahoj, s tím odříhávačem bych ještě počkala. Naše Terinka se naučila krkat až v sedmi týdnech, do té doby místo krknutí házela šavli.
Jinak nás učili v porodnici polohu na odříhnutí zády k sobě - jednou rukou pod nožičky druhou přidržovat hlavičku.
Držím pěsti, ať se to brzy naučí ![]()