Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, muze mi nekdo poradit co je na zacpu u 4 tydenniho prcka? Chudacek se porad krouti, place, tlaci a po dvou dnech vykaka hooodne tvrdou stolicku. Jsme na nutrilonu proti kolikam a zacpe, ale asi to zrovna moc nezabira. Dekuji
Ahojky,
my jsme si prožili něco podobného,ale to bylo Anetce už přes rok.Přešly jsme z kojení na Sunar a ten jí totálně zazdil, v lekárně mi poradili Duphalac nebo tak nějak,ale určitě bych se poradila s dr. ![]()
Přejeme ať bříško brzy přestane zlobit ![]()
Ahoj, mně v lékárně poradili hodně pít.
Ale co bys čekala od chlapa. ![]()
Kup pro mimi probiotika. Zeptej se v lekarne,ktera jsou vhodna pro tak male mimi.nam pomahaji,ale jsme starsi (20m.)ALicia
a co zkusit udělat slabej odvar fenyklu a do toho rodělat mlíko? Nám to takto pomáhalo, ještě nahrář bříško.
Zkoušela jsi už i jiné UM? Nedávno jsem tady četla, že po nutrilonu mívají mimča zácpu.
Rady lékárníků někdy fakt stojí za to ![]()
Ahoj, nám spolehlivě zabete lžička kvalitního extra virgin olivového oleje
Ale u takového mrněte se poraď s doktorkou. Myslím ale, že by to nemělo uškodit… Účinek zaručený
Jana
Jiránku…vím, že už si zkusila vše, a že i ty probiotický kapičky máš…tak nevím..ale asi bych taky zkusila jinou UM (nějakou kvalitní, třeba bebu…já teď taky jen tak na zkoušku zkusím nejdřív Nutrilon Comfort..a pak jsem koupila Hipp s probiotiky)..a jak dlouho seš na tom Nutrilonu na koliky a zácpy??..a Jiřík je jen na UM, nebo i částečně kojený (po kojení je totiž stolice řídká, naopak po UM- zvlášť při přechodu na UM- bývají zácpy..)
a kdyžtak se zeptej Dr, na ten olivový olej, jak ti tu radí..za to nic nedáš;o)
tak ať se vám zadaří a zlepší se to;o)
Tak zacpu jsme vyresili proste rekt.rourkou, vim, ze se to nema, ale kdyz vidim, jak se maly krouti, proste mu tim pomuzu. My uz jsme jen na Nutrilonu comfort a nekojime vubec, bohuzel, je ale zvlastni, ze pres dva tydny nam nebylo nic, ani jsme nevedli co je to kolika, ted to mame denne, takze zitra jdu koupit taky Hipp s probiotiky a uvidime. Mozna za to muze ten nutriton, co mu pridavam do nutrilonu , aby to bylo hustejsi a maly mi neblinkal. Tak nejak se mi zda, ze cim vice pripravku, kapicek a ja nevim ceho vseho mame, tak je to jen a jen horsi.
neboj bude líp..ono to začne až tak nejdřív 14dnů od porodu..někomu zlepší po šestinedělí..a někomu až v těch 3 měsících (někdo na to bohužel trpí i dýl)..ale nám se to taky trochu zlepšuje..tak věřím, že i vám..;o)
a rourku klidně používej, není na tom nic špatného, není návyková, alespoň podle zkušeností maminek..
Já bych se koukla po jiném UM. Nás Beba úplně zazdila, tak jsem přešla na Nutrilon. Ale teď jsem nejspokojenější se Sunarem. Chce jen to zkoušet. Každé mimčo potřebuje prostě něco jiného ![]()
Tak držím palce ať se to bzry srovná ![]()