zvýšená teplota???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
404
2.10.08 10:19

zvýšená teplota???

Ahoj, poraďte, prosím…Malá má v zadečku teplotu 37,8. Je to zvýšená teplota a mám to řešit např. panadolem baby? všude čtu něco jinýho ohledně odečtů a nevim…malá má teda i děsnou rýmu odsávám vysavačem a stříkám Physiomer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2558
2.10.08 10:37

Ahojky.
A odečetla jsi 0,5 stupně? V zadečku se odečítá. Léky vždycky dávám od 38 stupňů. Malá je určitě nachlazená, a v tom počasí se není čemu ani divit. Můj syn už chodí taky 2 týdny s rýmou a k tomu jsme měli oba střevní virozu, takže být tebou tak si to hlídám a jak se to bude blížit k 38 stupňům i s odečtem, tak už bych dávala. Na noc preventivně asi ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
2.10.08 10:46

je to bez odectu, tak jak mi to namerilo…prave proto se ptam, protoze jsem cetla, ze se odecita pul stupne, jinde zase, ze se odecita cely stupen, tak nevim, jinde zase, ze kdyz dite ma 38 stupnu bez odectu, ze to jeste neni zvysena…tapu v tom. takze mame 37,7 bez odectu - to by teda bylo 37,2 - je to uz na ten panadol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
2.10.08 10:46

Taky si myslím, že je to jen nachlazení. Pokud nebude teplota přes 37,8 (po odečtu 0,5), tak bych nic nedávala. Jinak, kdyby teplota vyletěla, tak je dobrý dávat třeba paralenový čípky nebo brufen sirup pro děti (vše podle váhy dítěte). Je dobré to dávat na střídačku, tak po 4 hodinách. Ale kdyby to fakt nastalo, tak se určitě poraď s mudr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
2.10.08 10:52

Jestli že má 37,2, tak je fakt jen nachlazená. Až bude mít 38 i s odeštem tak nasaď sirup nebo čípky. U nás pomáhal sirup Panadol Baby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
2.10.08 11:14

diky moc…ted bych potrebovala poradit, jak ji uspat 8):lol: 8O , jeci uz pul hodiny, mrska jedna, chce chovat. Diky za reakce a panadol na:,–(im, az bude na teplomeru 38,5. diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.10.08 12:33

se srážením tepltoy nespěchej, teplota je obrana organismu a je vlastně do urč. míry prospěšná. Nepíšeš, jak je staré dítě? V porodnici i naše dr. říkali, že prvních 6 týdnů se neodečítá nic, pak toho půl stupně. V zadečku samozřejmě.
Já srážím teplotu nejdřív od 38,5 i později. Dleč celkových příznaků. Pokud má jen rýmu, tak bych to nechala zatím tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
2.10.08 12:52

kristain, jsou ji skoro 4 mesice. diky za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.10.08 13:04

Ahoj, v zadečku se odečítá 1/2 st. C. Teplota se nesráží pokud se pohybuje v rozmezí 37-38 st. C, potom je dobré podat panadol, nurofen atd. je možné kombinovat. V tomto věku už to mohou být zoubky, může u nich být i vodová rýmička a kašel, ale přesto je však nutno vyloučit i jiný původ, pokud by byla teplota vysoká. To, že je holčička neklidná může být i ucpaným nosánkem, doporučuji pokud je rýma hustá, tak odsávat. Současné počasí těmto nachlazením přeje, my to máme s holkama čerstvě za sebou :-) Pokud to budou zoubky, můžes sirup podat i proti bolesti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
2.10.08 13:58

Ahoj,

zrovna nedávno jsem horečky probírala s naší MUDr. Její doporučení (se kterým docela souhlasím) je: do 38 stupňů (po odečtu) léky nedávat. Teplotu nejdříve zkusit srážet vlažnou koupelí či sprchou (my jsme kombinovali koupel se sprchou) či dávat lýtkové zábaly (mokrá plena přes to suchý ručník). Až pak zkusit léky.

Co se odsávání rýmy týče, tak mohu jen doporučit odsavačku na vysavač. Taky se hodí mořská voda do nosánku, i když náš kluk nikdy moc nechce držet, abych mu to tam mohla stříknout. Někdo radí kapat mateřské mlíčko do nosu.

Přeji brzké uzdravení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
2.10.08 16:38

Holky, všude čtu o odsávačce na vysavač, co to je…? To se prodává v lékárně nebo jste si ji doma nějak samy „vyrobily“…? 8O Taky pořád bojujem s rýmou, pár dní byl klid a ted ji zase domů dotáhla dcera ze školky, takže je to furt dokola… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
2.10.08 18:09

Ahoj Anduli, odsávačka na vysavač je super věc. Dá se koupit v lékárně, stojí asi 300,– Kč (www.lekarna.cz/…vacka-hlenu/). Finta je v tom, že vysavač má větší tah než pusa. Terezka při odsávání krásně drží a někdy se i směje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
2.10.08 19:35

diky za odpovedi…delame to opravdu tak jak pisete s tou rymou, ale nechce se nas pustit :x …morska voda (Physiomer), pak odsavacka na vysavac a pote Nasivin pro kojence.
Ad odsavacka na vysavac, Arianna baby vac, super skvela vec, doporucuju, nebat se toho, ona si reguluje to sani, neboj, ze detem vysajes mozecek..to se bala moje mati, ale kdyz to videla, uznala, ze to je odsate hned a hlavne dukladne. Nestrka se do nosu ale jen na kraj a ten tah to zvladne sam. :potlesk: Dobre je predtim nastrikat tu morskou vodu nebo vincentku, nechat chvili pusobit, aby se to spojilo s temi hleny a pekne to odeslo. Stoji sice 300 nebo tak nejak, prodavaji i na MMB, ale vyplati se, myslim, ze bych ji koupila i za dvojnasobnou cenu :lol:
Na netu jsem cetla ruzne navody jak vyrobit z obyc odsavacky tu ne vysavac, ale nevim, nezkousela jsem to. Progoogluj" odsavacka na vysavac" a uvidis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
3.10.08 08:03

Aha, tak tu odsávačku si stoprocentně koupím, díky za tip! :wink: A zatím jsem ji našla tady nejlevnější-za 276Kč:

http://www.zdravotnickaprodejna.cz/…c-na-vysavac-(id-O-BABYVAC-1-2834).html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
3.10.08 16:27
maxak píše:
Ahoj Anduli, odsávačka na vysavač je super věc. Dá se koupit v lékárně, stojí asi 300,– Kč (www.lekarna.cz/…vacka-hlenu/). Finta je v tom, že vysavač má větší tah než pusa. Terezka při odsávání krásně drží a někdy se i směje. :)

Týjo, to bych chtěla zažít, že mi bude Šíma držet a ještě se smát. U nás je totak, že já držím, partner odsává, Šíma se pere ze všech sil, křičí, kope, kouše a škrábe :D :D :D Ale zatím mu je rok, tak ho ještě přeperem. A do doby, kdy už ho ve dvou nezvládnem, se snad naučí smrkat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí